Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 308294 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Deg

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #660 dnia: Śr, 07 Czerwiec 2023, 22:51:25 »
Jak to nie? Gildia zawsze podaje przed złożeniem zamówienia przewidywany czas wysłania i doręczenia paczki. A jeśli coś się sypnie, wysyłają maila.
This is my truth, tell me yours.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #661 dnia: Cz, 08 Czerwiec 2023, 01:41:34 »
Gość nawiązuje do dyskusji o Róbmy dobrze, gdzie miał problem o długi czas realizacji, mimo że dokładnie taki był podany, więc się na niego zgodził w momencie zamówienia - co zresztą sklep klarownie wyjaśnił na forum. Dlatego późniejsze narzekanie na to jest śmieszne (a jak widać ciągnie się po kilku tematach), za to powód do niezadowolenia mógłby mieć nori, skoro dostawa mu się opóźniła.

Dlatego zaznaczyłem, że to inny przypadek.

Offline Deg

« Odpowiedź #662 dnia: Wt, 13 Czerwiec 2023, 20:56:34 »
A, to nie powiązałem tych wątków, sorki.
This is my truth, tell me yours.

Offline Death

« Odpowiedź #663 dnia: Nd, 18 Czerwiec 2023, 19:38:41 »
Widzieliście jakie są jaja z komiksem Metro 2033? Gildia nie ma tego komiksu i w ogóle mało gdzie jest. Ja kupiłem w Empiku i chyba to jest właśnie ta księgarnia, która wykupiła większość nakładu.
https://www.gildia.pl/komiksy/563412-metro-2033-powiesc-graficzna
Komentarze.

Offline 79ers

« Odpowiedź #664 dnia: Nd, 18 Czerwiec 2023, 19:55:17 »
Coś jak z MtG Lord of the Ring - zebrali zamówienia, a tuż przed premierą anulowali  :o. Mam nadzieję że Metro będzie ogólnodostępne.

teoretycznie na ŚK można zamówić:
https://www.swiatksiazki.pl/metro-2033-powiesc-graficzna-6994320-ksiazka.html
Swojego zamówienia nie mam ponieważ czeka na 2-go Punishera.
« Ostatnia zmiana: Nd, 18 Czerwiec 2023, 19:58:55 wysłana przez 79ers »

Offline Voitas

« Odpowiedź #665 dnia: Nd, 18 Czerwiec 2023, 23:12:04 »
Kupiłem na empik.com, przeczytałem, polecam

Offline plast

« Odpowiedź #666 dnia: Pn, 19 Czerwiec 2023, 01:54:57 »
Mi też Gildia wycofała. Zamówiłem gdzieś na aledrogo, utknęło w transporcie. Pewnie kurier gdzieś czyta pod Mławą...

Offline Death

« Odpowiedź #667 dnia: Wt, 20 Czerwiec 2023, 20:18:33 »
Mieliście tak na Gildii, że chcieliście przerzucić jakiś komiks z jednego już opłaconego zamówienia do drugiego też opłaconego, bo jego premiera się opóźniła lub po prostu zauważyliście, że coś będzie szybciej i dzięki temu paczka wyjdzie szybciej, a miły pracownik sklepu napisał, że wówczas tamto zamówienie, z którego odjęto nie łapie się już do darmowej wysyłki i powinniście coś domówić? Na przykład macie 2 opłacone zamówienia za 315 zł, chcecie coś przesunąć, bo patrzycie, że premiera przesunęła się o 3 tygodnie lub po prostu coś wydrukowano wcześniej o tydzień i wtedy jedno jest 360 i drugie za 270, więc nagle nie łapie się do darmowej dostawy i chcą, żeby coś dobrać, żeby nadal była darmowa.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #668 dnia: Wt, 20 Czerwiec 2023, 20:22:32 »
Ja tak nie miałem, bo nie miałem takiej sytuacji, ale na logikę to poprawne zachowanie obsługi klienta. Tak jak mam kilka zamówień poniżej 300 zł, które łączę i wtedy wskakują w próg darmowej wysyłki i sklep się do tego stosuje. Więc w drugą stronę też się to powinno stosować.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #669 dnia: Wt, 20 Czerwiec 2023, 20:54:55 »
Ja bym notorycznie składał zamówienie za 300 z darmową przesyłką a potem przekładał komiksy za 200 do innego zamówienia i żądał zachowania darmowej przesyłki.
Batman returns
his books to the library

Offline tB

« Odpowiedź #670 dnia: Śr, 21 Czerwiec 2023, 05:59:21 »
Jeżeli przychodzi mail z gildii z informacją o opóźnieniu i w reakcji na niego prosiłem o zmiany, to koszty wysyłki pozostawały bez zmian przy wysyłce tego co dostępne od razu a braków pózniej (brak też już bez kosztów wysyłki).

Offline overseer

« Odpowiedź #671 dnia: Śr, 21 Czerwiec 2023, 10:53:30 »
Jeżeli przychodzi mail z gildii z informacją o opóźnieniu i w reakcji na niego prosiłem o zmiany, to koszty wysyłki pozostawały bez zmian przy wysyłce tego co dostępne od razu a braków pózniej (brak też już bez kosztów wysyłki).

Czyli jeśli mam na przykład zamówienie na 340 zł i w tym komiks za 60 zł który jest opóźniony to resztę zamówienia za 280 zł wysyłają bez kosztów wysyłki i później ten pojedynczy komiks również bez kosztów przesyłki jak już będzie dostępny - dobrze zrozumiałem ?

Offline tB

« Odpowiedź #672 dnia: Śr, 21 Czerwiec 2023, 12:37:31 »
Czyli jeśli mam na przykład zamówienie na 340 zł i w tym komiks za 60 zł który jest opóźniony to resztę zamówienia za 280 zł wysyłają bez kosztów wysyłki i później ten pojedynczy komiks również bez kosztów przesyłki jak już będzie dostępny - dobrze zrozumiałem ?

Potwierdzam, ale kluczowy tutaj był mail z Gildii o opóźnieniu, a nie informacja o opóźnieniu na karcie produktu.

Offline overseer

« Odpowiedź #673 dnia: Śr, 21 Czerwiec 2023, 13:42:03 »
Potwierdzam, ale kluczowy tutaj był mail z Gildii o opóźnieniu, a nie informacja o opóźnieniu na karcie produktu.

Dzięki, nie wiedziałem że jest taka możliwość.
Zawsze w takiej sytuacji wymieniałem opóźniony komiks na inny albo czekałem aż będzie dostępny.

Offline Death

« Odpowiedź #674 dnia: Cz, 13 Lipiec 2023, 18:06:53 »
Można reklamować komiksy na Gildii odsyłając Paczkomatem? W sensie opcją z Paczkomatu do siedziby Gildii? Bo na stronie jest napisane tylko o Poczcie Polskiej i firmach kurierskich. W sumie mam blisko Paczkomat, nie muszę odpalać samochodu, przejdę się te 3 minuty. Ktoś w ten sposób odsyłał?