Autor Wątek: Kopiec Kościuszki Bezwstydu Deatha  (Przeczytany 64594 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ukaszm84

• Gość
Odp: Kopiec Kościuszki Bezwstydu Deatha
« Odpowiedź #180 dnia: Cz, 27 Kwiecień 2023, 17:46:16 »
Jako ktoś, komu zdarzyło się napisać raz, że coś, co Death poleca nie jest aż tak fajne, muszę powiedzieć, że Krew Barbarzyńcy jest bardzo fajna.

Offline death_bird

« Odpowiedź #181 dnia: Cz, 27 Kwiecień 2023, 19:55:49 »
Byłem w kinie na premierę.
:)

To wiesz o co mi chodzi. :)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Death

« Odpowiedź #182 dnia: Pt, 16 Czerwiec 2023, 12:06:01 »
Od ostatniego razu doszły, czyli cały maj i połowa czerwca:

2 filmy, które kupiłem, w tym Matka Joanna od aniołów, której oczywiście u nas w Polsce na blu-ray nie wydano, więc musimy sprowadzać zagraniczne wydania...naszych filmów...

Kolekcjonerskie wydanie nowej Zeldy:

Offline Alfman

« Odpowiedź #183 dnia: Pt, 16 Czerwiec 2023, 14:33:02 »
Mouse Guard

Offline Death

« Odpowiedź #184 dnia: So, 17 Czerwiec 2023, 16:21:57 »
Zdobyczy z tureckiej księgarni jeszcze nie pokazywałem. Red Kit czyli po turecku Lucky Luke. :D Oraz zakładka z Atatürkiem. Mustafa Kemal Atatürk, to taki turecki Piłsudski tylko razy 10. Wchodzisz do jakiejś restauracji czy sklepiku i normą są jego fotografie i portrety. Dostaniesz zakładkę do komiksu? Z jednej strony musi być Atatürk. Totalne szaleństwo, ale chłop zasłużył. To ja idę czytać Red Kita, który strzela szybciej od własnego cienia. :)

Offline Kadet

« Odpowiedź #185 dnia: So, 17 Czerwiec 2023, 16:32:38 »
Ja mam "Lucky'ego" tylko z Francji ("Lucky Luke contre Pat Poker") i Niemiec ("Der falche Mexikaner", u nas: "Uwaga na Niebieskie Stopy"), no i jeszcze jakieś e-wydania po angielsku, które kupiłem, zanim Amazon wchłonął Comixology.

Z Turcji posiadam gazetkę o Spider-Manie, taką dla dzieciaków z zagadkami, ale jest też komiks z tych, które u nas dawniej wychodziły w "Komiksach dla dzieci". Spider-Man to "Örümcek Adam", a Sandman - "Kum Adam".
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Death

« Odpowiedź #186 dnia: Cz, 29 Czerwiec 2023, 17:33:42 »
Ostatnio było 1,5 miesiąca, a teraz druga połowa czerwca i zamykamy to półrocze. Muszę policzyć ile kupiłem w pół roku i czy w końcu choć trochę się ogarnąłem z zakupami. Pewnie nie.

T'zee wygląda super, Barcelona też, Mroczne opowieści w większości mają komputerowe kolory, czyli raczej słabo. Artbook Toppiego fajny, ale po zdjęciu folii był cały uwalony jakąś czarną kurzo-mazią i musiałem go nawet nie czyścić, a wręcz myć. Dziwne.

Wyklejka w Barcelonie o świcie tak szalenie mi się podoba, że muszę ją tu wrzucić:

Kumpel mnie namawia na Carthago (po naszemu Mroczna otchłań) już miesiącami, jeśli nie latami. No to kupiłem wszystko co wyszło:

Kultura Gniewu, Lucky Luke, Relax Adolf Edition:

Lubię Podniebnego Harrego i uwielbiam Miecz Ardeńczyka, no to kupiłem to:

Miecz i Harry miały super kolory. A tutaj...też obrzydliwe komputerowe kolory jak w Mrocznych opowieściach Fonta. Za takie coś powinno się zapieprzać na galerze. :)

Co może powstać z połączenia mocy tak znakomitych twórców jak Hermann i Van Hame? Rewelacyjna, oparta na faktach historia o pewnym krwawym weselu. Już kiedyś czytałem w innym wydaniu, ale swojego egzemplarza nie miałem. Jeśli jeszcze nie znacie, to koniecznie poszukajcie na Olxie lub Allegro. Pierwsze wydanie z Egmontu ma mniejszy format niż to od Prószyńskiego, ale ładniejszą okładkę.

Półroczne zamykamy pakietem z Nagle:

W tym półroczu kupiłem 164 komiksy. Jeszcze kilkanaście przyjdzie, ale liczę zawsze tylko to co już doszło. Czyli np. opóźniona paczka z Gildii (przez Jonathana) już będzie wliczona do drugiego półrocza. :)
164 czyli generalnie znowu trochę odwaliłem.
« Ostatnia zmiana: Cz, 29 Czerwiec 2023, 17:43:53 wysłana przez Death »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #187 dnia: Cz, 29 Czerwiec 2023, 22:07:26 »
No ja kupiłem 32 xD

Offline donT

« Odpowiedź #188 dnia: Pt, 30 Czerwiec 2023, 00:02:31 »
164 - grubo. Ja tyle kupilem przez ostatnie 3 lata. Moze nawet o kilka mniej.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline dreamer36

« Odpowiedź #189 dnia: Pt, 30 Czerwiec 2023, 11:40:20 »
W tym półroczu kupiłem 164 komiksy. Jeszcze kilkanaście przyjdzie, ale liczę zawsze tylko to co już doszło. Czyli np. opóźniona paczka z Gildii (przez Jonathana) już będzie wliczona do drugiego półrocza. :)

U mnie w półrocze 125 :) jest znacznie lepiej niż w poprzednich latach (a to dlatego, że nadrobiłem wszystkie zaległości w Marvel Now, Now 2.0, DC Odrodzenie, Nowe DC itp., podobnie z tasiemcami mangami). Ale dalej jakoś tego dużo się urodziło ponad to co się spodziewałem. I fajnie widzieć, że są tacy, co kupują jeszcze więcej :)

Offline Death

« Odpowiedź #190 dnia: Pt, 30 Czerwiec 2023, 21:32:49 »
To nie jest problem kto ile kupuje. Najważniejsze żeby to wszystko czytać. Jeśli przeczytasz 600 rocznie, to kup 600. Jeśli przeczytasz 100, a kupiłeś 400, to słabiej. :)

Offline ilon

« Odpowiedź #191 dnia: Wt, 18 Lipiec 2023, 23:32:12 »
To nie jest problem kto ile kupuje. Najważniejsze żeby to wszystko czytać. Jeśli przeczytasz 600 rocznie, to kup 600. Jeśli przeczytasz 100, a kupiłeś 400, to słabiej. :)

ale książka to nie pomidor, nie zgnije..
na emeryturze jak kaczor da Ci 2k to na węgiel Ci zabraknie, a gdzie jeszcze komiksy po dwie stówki.. :)

Offline Death

« Odpowiedź #192 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 11:09:53 »
Od ostatniego razu wpadały:

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #193 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 11:13:26 »
Za ile kupiłeś Małe zaćmienia?

Offline Death

« Odpowiedź #194 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 11:38:25 »
Stówa z wysyłką. Ale to pół biedy. Ciężko było dostać w przyzwoitej cenie Codzienną walkę (kiedyś sprzedałem) i w ogóle dostać obojętnie za ile Lupusa 3 i 4.
« Ostatnia zmiana: So, 05 Sierpień 2023, 11:40:01 wysłana przez Death »