Autor Wątek: donT - kolekcja  (Przeczytany 47794 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline eferce

Odp: donT - kolekcja
« Odpowiedź #150 dnia: Pn, 24 Czerwiec 2024, 12:15:54 »
O! dziena za info o Codzie. Mam nadzieje, że wkrótce przetłumaczą.

Offline donT

« Odpowiedź #151 dnia: Wt, 06 Sierpień 2024, 21:29:49 »
Szanowni koledzy, ponizszy tytul, jak malo ktory zaslguje na post indywidualny. Po dlugich miesiacach oczekiwania, Krol Zloty w postaci amazonowego kuriera dzis mi to cudenko dostarczyl.

Kazdy z nas ma swojego ulubionego tworce, ktorego komiksy posiada w wielu mniej lub bardziej wypasionych wydaniach. Dla jednych beda to prace Rosinskiego, dla innych Moebiusa, jeszcze inni kupuja coraz to wieksze omnibusy, wydania deluxe czy absoluty historii juz posiadanych. Moim numerem jeden juz od ponad 30! lat jest Bisley. Wspominalem kiedys o tym, napisze wiec krotko, ze skradl moje serce polskim wydaniem Sadu nad Gotham czyli najlepiej wydanym i najwieksza klapa TM-Semic. Niestety, od dawien dawna jego prace sa coraz prostsze, szybsze mowiac brzydko - robione na odpierdol. Ludzie i tak kupia, to przeciez Biz. Jednakze, zlotym okresem autora czyli czasem, kiedy budowal marke i mu sie chcialo sa imo 3 tytuly - wspomniany Sad nad Gotham, niewydany w polsce Melting Pot oraz Slaine: The Horned God. I wlasnie ten trzeci w wydaniu Anniversary trafil dzis na moje polki. Jest to juz 4 wydanie tego komiksu oprocz standardowego trejda z 2000AD, wydania od SL oraz egmontowego z poczatku lat 2000, ktore ze wzgledu na forme, pomine milczeniem.   

Tada!

Wydanie jest ogromne! Sami zobaczcie jak wypada na tle innych.

Papier to gruba (ale bez przesdy) kreda, z matowym finiszem, nie wiem jak to sie fachowo okresla, ale dobrze sie kartkuje. Kolory sa ekstremalnie zywe, kontrast zyleta, na planszach widac pociagniecia farby. Calosc nigdy nie wygladala lepiej. Moj telefon raczej tego nie odda, ale rzuccie okiem i uwierzcie, ze na zywo to wszystko urywa jajcy.

Niestety edycja deluxe czyli 3 pojedyncze albumy, na twardo i w slipkejsie mi uciekla. Limitowany do 1000 egzemplarzy naklad wyprzedal sie tego samego dnia, a dodruku niestety nie ma w planach. Jesli komus z kolegow udalo sie go kupic, zachecam do pochwalenia sie.

Zeby nie bylo tak superslodko - jest cos co mnie w tym wydaniu irytuje, a jest to miekka okladka. Taki tytul powinien obligatoryjnie ladowac w twardej, ale jak widac ktos byl innego zdania. Wszyscy wiemy, ze wydawnicze decyzje czesto sa na bakier ze zdrowym rozsadkiem. No trudno.

W ogolnym rozrachunku, jestem bardzo zadowolony i zdecydowanie polecam. Komiks idzie jak swieze buleczki, wiec jesli ktos planuje zakup radze nie czekac zbyt dlugo. 
« Ostatnia zmiana: Wt, 06 Sierpień 2024, 23:20:02 wysłana przez donT »
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline LukCook

« Odpowiedź #152 dnia: Śr, 07 Sierpień 2024, 09:04:34 »
Don, jeżeli zależy Ci jeszcze na edycji w slipcasie to sprawdź w Atomie. Ja tam zamówiłem i czekam jak szalony  :) wrzucam screena, jeszcze jest dostępny:

https://www.atomcomics.pl/pl/p/SLAINE-HORNED-GOD-ANNV-ED-PX-SLIPCASE-HC-ED/236170

Offline donT

« Odpowiedź #153 dnia: Śr, 07 Sierpień 2024, 09:45:29 »
Dzieki stary! Chyba juz zostane z tym co mam, ale wciaz to procesuje.
😉

Offline donT

« Odpowiedź #154 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 09:59:19 »
Lipiec i sierpien w calosci. Mocny zestaw i duzo dobrej pulpy.

Offline donT

« Odpowiedź #155 dnia: Pt, 27 Wrzesień 2024, 11:37:49 »
Maly lans - marvelowe tluste koty, a jednoczesnie moje ulubione komiksy z tego wydawnictwa.
;)

Offline Random_Hero

« Odpowiedź #156 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 20:31:51 »
Fajne te "koty". Zazdro tego DD Gallery Edition. Też na to poluje. Mogę spytać za ile dorwałeś i gdzie? Silver Surfer też mam i Weapon X. Świetne wydania

Offline donT

« Odpowiedź #157 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 20:56:13 »
W Forbidden Planet w Dublinie. Mieli tylko jedna kopie, ktora bez zastanowienia zawinalem za smieszna kwote €35. Nigdy i nigdzie indziej juz tego komiksu do kupienia nie widzialem. Mialem mega fuksa, bo nawet nie wiedzialem, ze akurat w te srode to wyszlo.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #158 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 21:24:23 »
"Love and War" jest super, jeden z moich ulubionych Daredevilów Millera.

Offline xanar

« Odpowiedź #159 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 21:34:03 »
To się chyba tak samo rozeszło jak ten Weapon X.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Death

« Odpowiedź #160 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 21:42:49 »
"Love and War" jest super, jeden z moich ulubionych Daredevilów Millera.
To jest u nas wydane?

Offline OokamiG

« Odpowiedź #161 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 22:02:25 »
« Ostatnia zmiana: Pn, 30 Wrzesień 2024, 22:05:37 wysłana przez OokamiG »

Offline Death

« Odpowiedź #162 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 22:02:54 »
Czyli mam. :)

Offline OokamiG

« Odpowiedź #163 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 22:05:24 »
Znaczy pomylił mi się tom i edytowałem.  Jest w 3 tomie Millera.

Offline Death

« Odpowiedź #164 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 22:06:27 »
Też mam. :)