Autor Wątek: Kapitan Żbik  (Przeczytany 63204 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LordDisneyland

Odp: Kapitan Żbik
« Odpowiedź #135 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 16:03:22 »
O proszę, dzięki tej dyskusji przypomniałem sobie, że mam teczkę skserowanych [jeszcze w starym BUWie;)] komiksów ze "Szpilek", tylko trza je odszukać.
Turucorp- niniejszym dziękuję! :)
,, - Eeeeech.''

Offline turucorp

« Odpowiedź #136 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 16:09:07 »
O proszę, dzięki tej dyskusji przypomniałem sobie, że mam teczkę skserowanych [jeszcze w starym BUWie;)] komiksów ze "Szpilek", tylko trza je odszukać.
Turucorp- niniejszym dziękuję! :)

Proszszsz, akurat od kilku dni przeglądam zasoby ;)
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #137 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 17:21:49 »
Jak dobrze, że na "feniu" powstał wspominany profil. Dzięki temu kolega Turucorp ma swojego "murzyna" do oklepywania z tzw. liścia, a na KGBT+ nie dostrzega choćby rysy drobnej. O sytuacji m.in. na forum Gildii sprzed kilkunastu lat też już zapewne nie pamiętasz no bo po co... Ja natomiast się cieszę, że czasy się zmieniły, baza czytelników uległa znacznemu poszerzeniu i jest zdecydowanie więcej chętnych do zgłaszania obiekcji np. wobec niekiedy żenujących zjawisk takich jak właśnie te "parodie" E. Gonzalesa. I ok. Oby tak dalej.

Offline turucorp

« Odpowiedź #138 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 17:27:51 »
Jak rozumiem do moich konkretnych przykładów i odniesień tradycyjnie nie masz zamiaru się ustosunkowywać? Lepiej jak zawsze bić pianę po próżnicy. Typowe :/
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #139 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 17:47:12 »
Po co skoro widać to chociażby po swobodzie wypowiedzi (do tego z różnych perspektyw) na tym forum i równolegle "popisach" administratorów (a jeszcze bardziej administratorek) KGBT+... Spora część osób tu piszących zapewne zagląda także i tam, a zasobów Gildii w poszukiwaniu "sabatów" różnistych gwiazdorów tzw. komiksowa (np. w kontekście magazynu "KZ") nie chce mi się przekopywać. Udawaj dalej że nie wiesz o co biega, a ja i tak powtórzę za bohaterami pewnego znakomitego serialu "(...) nic nie zostało zapomniane i nigdy nie będzie" :)

Offline turucorp

« Odpowiedź #140 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 18:10:11 »
„nic nie zostało zapomniane i nigdy nie będzie" :)

Oj wiem, wiem, znam te katolickie motta na pamięć.
BTW, sugerujesz, że na w/w pojawiają się w stosunku do klasyków obelgi typu: „beztalencia”, „dewianci seksualni”, „egzaltowane dupki” (to akurat nawet Twoje misiaczku :) ) itp?

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #141 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 18:24:21 »
To akurat stwierdzenie z tradycji post-celtyckiej z pokostem anglosaskim (do tego w odmianie jeszcze pogańskiej). Tak więc nie trafiłeś :)

Podejrzewam, że jako osoba odchowana w zupełnie odmiennej tradycji nie zdajesz sobie sprawy, że katolicyzm nie wyklucza mocnych słów. A tymczasem: "(...) kogo bowiem Pan miłuje, tego smaga, jak ojciec swojego ukochanego syna”. Oczywiście nie aspiruję do rangi smagania kogokolwiek (choć podejrzewam, że niektórym osobom z kręgu KGBT+ to by się mogło nawet spodobać, a Ernesto przekonująco tę czynność ując w kadr). Nie da się jednak ukryć, że co poniektórym mocna "odsercówa" bardzo się należy :)

Offline turucorp

« Odpowiedź #142 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 18:29:23 »
Podejrzewam, że jako osoba odchowana w zupełnie odmiennej tradycji nie zdajesz sobie sprawy, że katolicyzm nie wyklucza mocnych słów. A tymczasem: "(...) kogo bowiem Pan miłuje, tego smaga, jak ojciec swojego ukochanego syna”. Oczywiście nie aspiruję do rangi smagania kogokolwiek (choć podejrzewam, że niektórym osobom z kręgu KGBT+ to by się mogło nawet spodobać, a Ernesto przekonująco tę czynność ując w kadr). Nie da się jednak ukryć, że co poniektórym mocna "odsercówa" bardzo się należy :)

Spox, widzę, że nadal wiesz lepiej ode mnie, w jakiej tradycji zostałem wychowany.
BTW co z tymi wyzwiskami? Domagasz się szacunku dla klasyków, a sam naparzasz takimi wiązankami po autorach komiksów? Bez refleksji, poczucia elementarnej uczciwości, czy chociażby odrobiny wyczucia dysonansu we własnych deklaracjach?
Żałosne :/ (chociaż bez zaskoczeń)

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #143 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 18:43:14 »
Też nie jestem zaskoczony, że znów wiem od Ciebie lepiej. Także zdążyłem się przyzwyczaić :) Może zatem warto abyś coś w końcu u siebie pozmieniał? No ale to już nie moja sprawa. Natomiast pomimo dobrych chęci wobec pewnych niereformowalnych postaci tzw. komiksowa (niekiedy faktycznie deklarującymi się jako "autorzy komiksowi") nie ma już innej opcji. Jako że pewne zjawiska bezmyślnie traktują z buta toteż niech nie będą zaskoczeni, że reakcja jest taka a nie inna. Wszak - znowuż posługując się być może nie w pełni rozpoznaną przez Ciebie tradycją terminologiczną - żal pereł dla wieprzy.

Offline turucorp

« Odpowiedź #144 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 18:49:18 »
Masz jakąś linijkę, którą wyznaczasz, na których można wylewać pomyje, a których na ołtarze nietykalności? Jakaś grupa wiekowa? Współpraca z danym ustrojem? Czy tak na czuja jedziesz po jednych i modlisz do drugich?

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #145 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 18:51:43 »
Turucorp: "Masz jakąś linijkę"

Tak, mam.

Offline turucorp

« Odpowiedź #146 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 19:03:44 »
Turucorp: "Masz jakąś linijkę"
Tak, mam.

Ufff, bo już się martwiłem jak poradzisz sobie z poglądami Rosińskiego i Baranowskiego, czułbym lekkie zażenowanie, gdybyś ich nazwał „egzaltowanymi dupkami”, a tak spoko, masz linijkę, przykładasz i już wiesz.
Szacun.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #147 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 19:17:21 »
Dzięki.

krzychw75

• Gość
« Odpowiedź #148 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 21:12:41 »
A podobno sztuka łagodzi obyczaje...... :o

Offline Kadet

« Odpowiedź #149 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2020, 22:56:15 »
Podejrzewam, że jako osoba odchowana w zupełnie odmiennej tradycji nie zdajesz sobie sprawy, że katolicyzm nie wyklucza mocnych słów.

Można jednak wpaść w pułapkę, jeśli częściej używa się mocnych słów wobec innych niż wobec siebie.

Co do tematu dyskusji: mnie osobiście okładki wydają się niesmaczne. Gdyby była na nich kobieta w przeseksualizowanych pozach, też wydawałyby się mi niesmaczne. Tyle.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!