Normalnie zaraz siknę ze śmiechu. Wejdź proszę choćby na fanpage KBG , poczytaj komentarze - w tym komentarze kilku rysowników i wtedy szukaj źródeł. Nawet w postach niedotyczących klasyków, kilka osób prezentujących środowisko pozwala sobie wielokrotnie na „niewyszukane docinki” do klasyków. Podobne „żarciki” można znaleźć na fanpage niektórych z artystów udzielających się w komentarzach.
Z tego co wiem jesteś czynnym uczestnikiem tej grupy, więc albo udajesz że nic nie widzisz, albo po prostu nie chcesz widzieć.
Prosiłem o konkrety, a Ty dalej lecisz w jakieś domniemane ogólniki

Tak, jestem min. na KGB i nadal nie bardzo wiem, co w pojawiających się tam wpisach i komentarzach uważasz za "niewyszukane docinki do klasyków"? Zupełnie szczerze, nie wiem.
Żeby było śmieszniej, nie jestem na "Sztuce komiksu"(dostałem bana "profilaktycznego" już na starcie tego profilu), na której za to Ty chyba jesteś i poziom wypowiedzi na tym profilu, przebija wszystko co mógłbyś znaleźć gdziekolwiek indziej w komiksowie. I to ci kompletnie nie przeszkadza?
Gdybym miał się zastanawiać, która część środowiska posługuje się najbardziej plugawym i wulgarnym językiem w stosunku do jakichś autorów komiksów, to na Twoim miejscu pochyliłbym się nad tym profilem, zamiast roić jakieś domniemane "docinki" i wypisywać ogólniki bez pokrycia.
A w kwestii głównego tematu, Ernesto zrobił jakąś tam parodię, jednym odpowiada, innych bulwersuje, a jeszcze innych po prostu nudzi. Tak to już jest z parodiami.
Jesteśmy krajem tak wyjałowionym z tradycji komiksowej, że przywoływanie w tym kontekście komiksów np. ze "Szpilek", w których Lutczyn czy Mleczko masakrowali na wszelkie możliwe sposoby zarówno rodzime jak i zagraniczne ikony popkultury (również komiksowej) albo publikowanego na łamach magazynu "Razem" dodatku komiksowego "Osobno", w którym równie mocno folgował sobie np. Rosiński, wywoła tutaj zapewne pustkę we wzroku wielu komiksiarzy, którzy żyją tylko komiksami z tu i teraz, a klasyków znają jedynie ze wznowień ich najbardziej "grzecznych" albumów