Autor Wątek: Kajko i Kokosz  (Przeczytany 256393 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline turucorp

Odp: Kajko i Kokosz
« Odpowiedź #1095 dnia: Śr, 08 Listopad 2023, 23:47:56 »
Czemu trudno uwierzyć, że  TK nie mógłby czegoś takiego klepnąć? Egmont od lat lubuje w kastrowaniu polskiej klasyki.

Nope, na razie jeszcze nikt z was nie trafił.
Kombinujcie dalej XD
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #1096 dnia: Śr, 08 Listopad 2023, 23:53:00 »
Nie musimy. Najwazniejsze, ze sa widoki na jedyna, slyszna wersje, bez umizgow do abderytow  i ,,hodowcow" bialych ktokow 👍

Offline turucorp

« Odpowiedź #1097 dnia: Cz, 09 Listopad 2023, 00:02:47 »
Nie musimy. Najwazniejsze, ze sa widoki na jedyna, slyszna wersje, bez umizgow do abderytow  i ,,hodowcow" bialych ktokow 👍

Dobra, dobra, jesteś bliżej „źródła” tego problemu, niż ci się wydaje, a strzelasz na oślep, więc pozwolisz, że sobie nadal  potoczę bekę   :P
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Kadet

« Odpowiedź #1098 dnia: Cz, 09 Listopad 2023, 03:30:45 »
Ja chetnie, ale zreflektowalem sie, ze jednak musze uprzednio podpytac szanownych autorow o zgode na udzielenie takich  informacji 😁 Dodam tylko, ze odpowiedzi odmowne przesylane byly z literowkami, co byc moze chociaz czesciowo tlumaczy ,,zagubienie" oryginalnych tekstow w ,,Zlym ksieciu" na rzecz ,,nowatorskich" 😎

Dobrze byłoby, gdybyś się zreflektował, zanim zacząłeś o tym pisać - tak na zasadzie "nie powiem, ale jednak powiem"; tym bardziej, że i tak na razie nie wiemy, jak wyglądał podział prac przy tym komiksie i co robiła redakcja, a co - zewnętrzni kontraktorzy.

Być może jestem rozczulająco staromodny, ale mam takie dziwne przyzwyczajenie, że zanim zacznę kogoś oskarżać na forum publicznym, staram się jednak zdobyć pewność i dowody, a nie opierać się na domysłach...
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #1099 dnia: Cz, 09 Listopad 2023, 04:32:34 »
Wprost wzruszony jestem Kadecie glebia Twojego umoralniajacego kazania. No i wspaniale jawi sie Twoje dziwne przyzwyczajenie o ktorym zechciales wspomniec. Brawo. Z taka glebia (wywodu, moralnosci i.wszystkiego innego) z pewnoscia gleboko zajedziemy.

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #1100 dnia: Cz, 09 Listopad 2023, 12:30:43 »
Bardzo dobrze się czyta tego Kajtka i Koka z okrojonymi i zredagowanymi didaskaliami. Osobiście chętnie bym kupował taką wersję, gdyby w jakimś małym nakładzie była dostępna obok tej prawilnej  :)

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1101 dnia: Cz, 09 Listopad 2023, 12:48:43 »
jest do kupienia w ck

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #1102 dnia: Cz, 09 Listopad 2023, 12:50:52 »
Tę część już mam i przeczytałem. Szkoda, że nie będzie kolejnej w takiej wersji.

Offline starcek

« Odpowiedź #1103 dnia: Pt, 10 Listopad 2023, 10:00:23 »
jest do kupienia w ck

Teraz to już chyba tylko spod lady. :-D
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline vision2001

« Odpowiedź #1104 dnia: Pt, 10 Listopad 2023, 10:25:39 »

Offline celtic

« Odpowiedź #1105 dnia: Pt, 10 Listopad 2023, 12:15:24 »
Czy ktoś z tutaj obecnych mógłby mi załatwić 1 egzemplarz?
« Ostatnia zmiana: Pt, 10 Listopad 2023, 12:27:57 wysłana przez celtic »
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #1106 dnia: Pt, 10 Listopad 2023, 16:37:18 »
Dwa dni temu każdy po kolei ogłaszał, że tego nie kupi. Budzę się dzisiaj rano i nagle to już pożądany rarytas jest.  ;D
Batman returns
his books to the library

Offline Mruk

« Odpowiedź #1107 dnia: Pt, 10 Listopad 2023, 16:54:06 »
Dwa dni temu każdy po kolei ogłaszał, że tego nie kupi. Budzę się dzisiaj rano i nagle to już pożądany rarytas jest.  ;D

Bo ludzie z natury pragną tego, czego mieć nie mogą.

Offline celtic

« Odpowiedź #1108 dnia: Pt, 10 Listopad 2023, 21:45:19 »

Nie pisnałem nawet słowa krytyki, chciałbym mieć ten album w kolekcji i sam zweryfikować które wydanie mi lepiej pasuje. Jakiś czas temu zrobiłem podejście do Szranek i konkurow, powiem tak, było "ciężko", wiem, bluźnie.
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline starcek

« Odpowiedź #1109 dnia: Pt, 10 Listopad 2023, 21:49:07 »
U mnie jest tak, że chciałem czekać te 5, 8 lat na integral, ale teraz to bym z czystej ciekawości przeczytał żeby zobaczyć jak zmiany wpłynęły na odbiór opowieści. Ale teraz to już na to za późno. :-D
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.