Autor Wątek: Uniwersum DC  (Przeczytany 80172 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online xanar

Odp: Uniwersum DC
« Odpowiedź #375 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 12:25:02 »
No bo to tak jest, najtaniej wychodzą te najdroższe omnibusy po 1500 stron.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Buc

« Odpowiedź #376 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 12:33:21 »
Latarników w interpretacji Johnsa bardzo chętnie bym przytulił i kilkukrotnie rozważałem już wersje angielskojęzyczne ale kurcze, to jednak sporo kasy za omniaki, łatwiej się wydaje częściej a mniej mimo, że w finale sumy się zgadzają.
Oczywiście kupię propozycje Egmontu gdzieś tam z nutą nadziei, że może za czas jakiś dostaniemy coś więcej niż trzy wiadome eventy. Nie tak dawno nie wierzyłem, że w Polsce możliwym jest wydanie pełnego Hellblazera czy bagniaka w wersji od Moore'a i Snydera a tymczasem stoją sobie na półce.

Faktycznie przydałby się udany film z Latarniami to byłby zawsze argument by spróbować kolejny raz zaprzyjaźnić polskiego czytelnika z tymi postaciami.

Offline Odyn

« Odpowiedź #377 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 13:20:14 »
Ja po prostu zmęczyłem się ciągłym oczekiwaniem na plany wydawnicze, w których np. widzę jeden atrakcyjny dla mnie komiks na miesiąc, a to co chciałbym przeczytać od lat nie gości w tych planach. Co z tego że wydają setki komiksów na rok, skoro mnie 3/4 nie interesuje. Dlatego postanowiłem, że poza Batmanem chętnie sięgnę po oryginalne wydania, bo u nas i tak Saga Johnsa (i Tomasiego i Gibbonsa, bo oni współtworzyli uniwersum Latarników) nie ukaże się w takiej formie jakiej bym chciał.
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline Buc

« Odpowiedź #378 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 14:20:34 »
Szanuje podejście ja jeszcze ma nieco pokładów cierpliwości a tak naprawdę zaległości na innych frontach więc jeszcze nie mam ogromnego ciśnienia na Latarników w oryginale ale za rok może dwa, kto wie, kto wie.

Online michał81

« Odpowiedź #379 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 15:29:35 »
Nie tak dawno nie wierzyłem, że w Polsce możliwym jest wydanie pełnego Hellblazera
Przecież Hellblazera jest wydawany z takimi dziurami, że masakra.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #380 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 15:53:43 »
Ciekawe czy po sadze z Bane m oraz po No Mans Land egmont skusi sie na te straszne starocie z lat 90tych ktore sa glupie i nikt ich nie kupuje i wydadza Śmierc Supermana rowniez publikowana i pocieta przez TM Semic :)?

Offline Teli

« Odpowiedź #381 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 16:08:57 »
Ciekawe czy po sadze z Bane m oraz po No Mans Land egmont skusi sie na te straszne starocie z lat 90tych ktore sa glupie i nikt ich nie kupuje i wydadza Śmierc Supermana rowniez publikowana i pocieta przez TM Semic :)?

A ja chętnie bym sobie taką dodatkową dawkę ogłupiacza przyswoił. Takie prawie że trzydziestoletnie sh daje mocno w czuba :) Współczesne mądre (inaczej) i kupowane przez (podobno) wszystkich komiksy z tego segmentu już takiego powera nie mają.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #382 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 16:55:36 »
Samej Śmierci Supermana nie widzę sensu ponownie wydawać. Mamy to już od Semica i z kolekcji.

Jeśli już to proponowałbym 3 tomy: Śmierć Supermana + Pogrzeb przyjaciela + Rządy Supermanów. Natomiast to nie jest dobry okres w historii tego bohatera, szczególnie to co dzieje się później, tj. po Rządach. Czasy wcześniejsze Byrne'a i jego następców wypadają znacznie przyjemniej.
Batman returns
his books to the library

Online xanar

« Odpowiedź #383 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 17:05:14 »
Przeczytałem z rok czy dwa latem tego omnibusa, to tak naprawdę od połowy to się jakoś czyta.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Castiglione

« Odpowiedź #384 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 17:07:17 »
Na razie wydają sporo, te dziury zawsze można potem uzupełnić.

Offline 79ers

« Odpowiedź #385 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 19:54:15 »
Uważam, że sposób wydawania H jest całkiem spoko podobnie jak rozpoczęcie Epic Punishera od początku, czy Kompletnych  Akt Dredda od "środka".  Zdarza się, że inny porządek ma sens. nie rozumiem jedynie numeracji Cliftona według premier dla polskiej edycji zamiast oryginalnej.

Online michał81

« Odpowiedź #386 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 20:05:32 »
nie rozumiem jedynie numeracji Cliftona według premier dla polskiej edycji zamiast oryginalnej.
Bo chodziło o wydanie w pierwszej kolejności historii Bedu, który jest u nas popularny dzięki Hugo.

Offline Buc

« Odpowiedź #387 dnia: Cz, 28 Kwiecień 2022, 10:43:33 »

W porządku ale przecież to jeszcze nie koniec wszystkiego, jak sprzedaż będzie na zadawalającym poziomie to zapewne Egmont będzie kontynuował temat bo czemu by nie? Najtrudniej zacząć a ten krok już dawno za nami.

Online michał81

« Odpowiedź #388 dnia: Cz, 28 Kwiecień 2022, 11:52:30 »
W porządku ale przecież to jeszcze nie koniec wszystkiego, jak sprzedaż będzie na zadawalającym poziomie to zapewne Egmont będzie kontynuował temat bo czemu by nie? Najtrudniej zacząć a ten krok już dawno za nami.
Obecne wydanie zbiorcze są na bazie wydań Urban Comics, które układają materiał inaczej niż zbiorcze DC. Dostajemy wydania autorami, a nie chronologicznie. Jeśli Urban będzie kontynuował to pewnie będą, jak nie to Egmont będzie miał problem, bo będzie musiał sam układać cześć wydań i pewnie zostawić dziury.

Ostatnim Hellblazerem od Urban Comics jest jeden tom zbiorczy runu Spurriera, który my dostaniemy w dwóch tomach w ramach Sandman Uniwersum.
« Ostatnia zmiana: Cz, 28 Kwiecień 2022, 12:01:30 wysłana przez michał81 »

Offline Kvothe

« Odpowiedź #389 dnia: Cz, 28 Kwiecień 2022, 11:56:43 »
No chyba nikt się nie łudzi, że Egmont wyda coś więcej niż Urban w ich wydaniach.
Ja wciąż jestem rozczarowany, że wydali run Spurriera w 2 tomach a nie tak jak Urban.