Autor Wątek: The Punisher  (Przeczytany 250552 razy)

Offline Tymon Nadany

Odp: The Punisher
« Odpowiedź #75 dnia: So, 07 Wrzesień 2019, 18:10:35 »
Nie jestem fanem Ennisowskiego Punishera  ale muszę przyznać że zapowiedziana  miniseria zaciekawiła mnie głownie dlatego ze okładka jest w moim klimacie  nawet postacie mają 2 moje ulubione spluwy  kałasza i mossberga

przykładowe plansze też wyglądają smacznie
http://smashpages.net/2019/08/22/ennis-returns-to-the-punisher/

Syn Gotham

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: So, 07 Wrzesień 2019, 18:18:52 »
Koniecznie trzeba sprawdzić. Punisher to jedna z moich ulubionych postaci Marvela, a jego przygody od Ennisa to mój top topów jeśli chodzi o komiksy z Castlem.

Offline angelscorpion

« Odpowiedź #77 dnia: Wt, 22 Październik 2019, 05:52:56 »
Kolejny epic z Franciszkiem już w lutym  :D https://www.bookdepository.com/Punisher-Epic-Collection-Jigsaw-Puzzle-Mike-Baron/9781302922757?ref=grid-view&qid=1571716090928&sr=1-4
Nic, tylko brać, dla TM-Semicowców to "musiszmieć" :)

noniewiem

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: Pt, 06 Grudzień 2019, 10:15:45 »
tak z ciekawości, 8 tom zapowiedziany na przyszły rok od Egmontu, z ile jeszcze tomów śmiało możemy dostać? Czy aż tyle jest ciekawego materiału z tą postacią? Za niedługo będzie można to nazwać Kolekcją Punishera  :D

« Odpowiedź #79 dnia: Pt, 06 Grudzień 2019, 10:34:37 »
Może Punisher by Rick Remender? Był omnibus (760 stron) po angielsku. Chętnie bym nabył polskie wydanie, bo angielskie niedostępne, a to podobny całkiem udany run. Tylko, że to już nie było chyba w imprincie MAX, więc nie wiem czy można by to pod kolejny tom podciągnąć.

Offline Marvelek

« Odpowiedź #80 dnia: Pt, 06 Grudzień 2019, 11:22:46 »
A ja bym chciał, żeby Egmont wyszedł poza MAX i wydał coś z klasyki lat 80. i 90. Chuck Dixon aż się prosi o polskie wydanie.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Pt, 06 Grudzień 2019, 11:29:32 »
MAX to chyba już im się kończy? Poza tym Aaronem zostanie coś jeszcze? Powinni sięgnąć po te starsze, jakieś fajne wydania zbiorcze z tymi historiami rysowanymi przez Lee, Portacio... Ale wiadomo, że z oporami sięgają po komiksy z tamtych lat, a z tych współcześniejszych mają jeszcze co wydawać, Marvel Knight Ennisa, Grega Rucke...

Offline robbirob

« Odpowiedź #82 dnia: Pt, 06 Grudzień 2019, 11:51:10 »
MAX to chyba już im się kończy? Poza tym Aaronem zostanie coś jeszcze? Powinni sięgnąć po te starsze, jakieś fajne wydania zbiorcze z tymi historiami rysowanymi przez Lee, Portacio... Ale wiadomo, że z oporami sięgają po komiksy z tamtych lat, a z tych współcześniejszych mają jeszcze co wydawać, Marvel Knight Ennisa, Grega Rucke...
Portacio! Ale by było.

Offline Marvelek

« Odpowiedź #83 dnia: Pt, 06 Grudzień 2019, 13:36:10 »
a z tych współcześniejszych mają jeszcze co wydawać, Marvel Knight Ennisa

Powiem szczerze, że w tym runie im dalej, tym gorzej. Poza "Witaj ponownie Frank" i może jeszcze dwiema, czy trzema historiami jest to dość słabe. Natomiast Frank miał dużo szczęścia do scenarzystów jeśli idzie o te klasyczne historie.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #84 dnia: Pt, 06 Grudzień 2019, 13:36:53 »
Ja czekam na Marvel Knights Ennisa. Bo teraz mamy dziurę między "Welcome Home Frank" a MAX.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Pt, 06 Grudzień 2019, 14:43:02 »
Powiem szczerze, że w tym runie im dalej, tym gorzej. Poza "Witaj ponownie Frank" i może jeszcze dwiema, czy trzema historiami jest to dość słabe. Natomiast Frank miał dużo szczęścia do scenarzystów jeśli idzie o te klasyczne historie.

Tak? Mi już sam "Witaj ponownie Frank" nie podszedł, liczyłem, że może później się rozkręca...  :-\

Offline sad_drone

« Odpowiedź #86 dnia: Pt, 06 Grudzień 2019, 14:51:09 »
@ramirez82 Potwierdzam, run ennisa oprócz welcome home frank to naprawdę nic specjalnego. Mam omnibus który zbiera te historie, i pamiętam może dwa zeszyty z całego omniaka (nie licząc welcome home). Z drugiej strony przeczytałem cały bez bólu więc strasznej tragedii nie ma, ale max znacznie lepszy.
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline Murazor

« Odpowiedź #87 dnia: Pt, 06 Grudzień 2019, 15:31:04 »
Tez potwierdze. I powiem mocniej, po pierwszym tomie to bida z nedza  :). Jedynie dla rysunkow doczytalem, a jak ktos jeszcze nie lubi Dilliona to nie ma po co siegac.

Online donT

« Odpowiedź #88 dnia: Pt, 06 Grudzień 2019, 16:50:17 »
Może Punisher by Rick Remender? Był omnibus (760 stron) po angielsku. Chętnie bym nabył polskie wydanie, bo angielskie niedostępne, a to podobny całkiem udany run
FrankenCastle? Nie, to baaaardzo nieudany run. Nie polecam, odradzam wrecz.

Ja czekam na Marvel Knights Ennisa. Bo teraz mamy dziurę między "Welcome Home Frank" a MAX.
To taka wprawka przed MAX. Jest srednio, w wiekszosci niestety slabo. Do MAX sie nie umywa. Dominuje w tej serii klimat Welcomeback Frank, czyli satyrycznie, niedorzecznie, momentami glupawo.

« Ostatnia zmiana: Pt, 06 Grudzień 2019, 16:53:12 wysłana przez donT »
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Online Castiglione

« Odpowiedź #89 dnia: So, 07 Grudzień 2019, 05:31:00 »
MAX to chyba już im się kończy?
Jeżeli chodzi o Max to został im jeszcze run Aarona, dodatkowy tom z one-shotami, ostatni 75 zeszyt oryginalnej serii, który na razie mamy pominięty, nową miniserię Ennisa "Soviet" i zdaje się że jeszcze jakiś Annual.