Autor Wątek: Teenage Mutant Ninja - Wojownicze Żółwie Ninja  (Przeczytany 14125 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LukCook

Odp: Teenage Mutant Ninja - Wojownicze Żółwie Ninja
« Odpowiedź #45 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 07:28:00 »
Miał być Ronin, a chyba będzie Amberowski komplet, który można dostać z -50% ;)

Polecam, niedawno skończyłem i naprawdę dobra zabawa. Ronin czeka na przeczytanie.

Amberowskie tomy to fajne wprowadzenie / przypomnienie świata żółwi.
« Ostatnia zmiana: So, 28 Wrzesień 2024, 07:30:40 wysłana przez LukCook »

Offline parsom

« Odpowiedź #46 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 10:15:51 »
W zasadzie to dlaczego nikt nie pociągnie tego, co zaczęła Fanta? To nawet ja bym brał.

Offline michał81

« Odpowiedź #47 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 10:27:50 »
Mi się Ostatni Ronin podoba, nie jest idealny, ale też nie jest taki zły jak tu na forum się o nim pisze. Napisze coś później jak przeczytam polskie wydanie.

W zasadzie to dlaczego nikt nie pociągnie tego, co zaczęła Fanta? To nawet ja bym brał.
Pytałem o to na festiwalu Ostrowskiego, tylko Ostatni Ronin musi się dobrze sprzedać, wtedy jest szansa na że wydadzą oryginalną serię. Przy czym wg mnie klasyczne Żółwie to poziom zbliżony do tego co otrzymujemy w Ostatnim Roninie, więc jak się komuś ten komiks nie podoba to raczej nie spodoba mu się też pierwsza seria z nimi.

Nie ma tam żadnego klimatu NY tylko jakiegoś cyberpunkowego miasteczka wymyślonego o 6 rano na kiblu  ;)
Dlatego, że w tym wypadku Eastman i Laird inspirowali się tutaj nie tylko Powrotem Mrocznego Rycerza ale także Roninem Millera.

Scenariusz tego komiksu przeleżał trochę w szufladzie i to jest chyba jego największa wada, że większość tego co w nim zawarto już dawno było w komiksach pokazana na kilkanaście różnych sposobów. Może jakby ten komiks wyszedł wtedy kiedy był na niego plan, teraz określalibyśmy go klasykiem, a tak jest tylko dobrym czytadłem.
« Ostatnia zmiana: So, 28 Wrzesień 2024, 11:32:56 wysłana przez michał81 »

Offline Murazor

« Odpowiedź #48 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 10:40:10 »
Przy czym wg mnie klasyczne Żółwie to poziom zbliżony do tego co otrzymujemy w Ostatnim Roninie, więc jak się komuś ten komiks nie podoba to raczej nie spodoba mu się też pierwsza seria z nimi.
Dokladnie, powiedzialbym wiecej nawet. Wszystkie Zółwie to taki poziom Ronina, a dosc spora czesc z ongoinga IDW jest nawet slabsza, rozwleczona i glupkowata.

Co do klasycznych - maja przewage graficzna, petarda jakich malo.

Offline michał81

« Odpowiedź #49 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 11:32:31 »
Co do klasycznych - maja przewage graficzna, petarda jakich malo.
Rozumiem, że mówisz o tej części którą tworzyli Eastman i Laird, bo potem oddali oni serię w ręce innych twórców, gdzie poziom graficzny bardzo się różnił nawet z zeszytu na zeszyt. Twórcy co prawda potem wrócili do serii, ale to co się działo podczas ich nieobecności jest całkiem inne od pierwszych zeszytów.

Offline Murazor

« Odpowiedź #50 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 11:49:58 »
Dokladnie, o ultimate collection, ktore fanta zaczela. Wiadomo, ze tez sa nierownosci graficzne w tych tomach, ale to dalej kawal swietnej klasycznej kreski.

Online Interloper

« Odpowiedź #51 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 12:59:24 »
https://www.hollywoodreporter.com/news/general-news/teenage-mutant-ninja-turtles-gets-new-creative-team-1236324892/

Po 12 numerach Jason Aaron odchodzi od pisania Żółwi Ninja. Zastąpi go Gene Luen Yang. Tu chodzi o tę serię, która jest wydawana u nas przez Nagle Comics.

Gene Luen Yang pozdobywał jakieś nagrody komiksowe teraz, jest tak zwanym "gorącym nazwiskiem". Zobaczymy, jak to będzie. W internetach opinie fanów TMNT są umiarkowane.

Offline Yorik

« Odpowiedź #52 dnia: Śr, 27 Sierpień 2025, 12:56:50 »
Last Ronin z IDW jest za darmo do czytania na Webtoonie, aplikacji do pobrania na telefon. Format czytania też dostosowany do smartfona. Fajna zabawka. Pobrałem Webtoon bo niedługo tam znienawidzony Spider-Man Wellsa debiutuje. Większość treści to fanowskie komiksy, ale te "oryginalne" są odpowiednio oznaczone i wydzielone.
"Go ahead....I've had to deal with worse."