Autor Wątek: Star Wars  (Przeczytany 109542 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Castiglione

Odp: Star Wars
« Odpowiedź #555 dnia: Nd, 30 Marzec 2025, 16:18:03 »
Ale ktoś tak gada poza tobą? Ja wiem, że w dzisiejszych czasach każde słowo kogoś uraża, ale post zombie001 oznaczał jedynie, że jemu odpowiadałaby bardziej inna opcja.

« Odpowiedź #556 dnia: Nd, 30 Marzec 2025, 16:24:26 »
No, Te pudła to lekka przesada, bo pewnie też delikatnie podnoszą cenę... Mogli je sobie darować.
"Te pudła to lekka przesada" "mogli je sobie darować"
No tak, brzmi to jak narzekanie na to, że wydali wypasione, ekskluzywne wydanie.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Online Castiglione

« Odpowiedź #557 dnia: Nd, 30 Marzec 2025, 16:28:59 »
Jezu, człowieku ::) Ja też uważam, że to przesada i wolałbym, żeby sobie darowali i wydali zwykłą wersję w twardej oprawie taniej. Pozwolisz mi mieć własną opinię, czy będziesz mi pisać, że mogę kupić na miękko (jakbym nie wiedział ;D)?

« Odpowiedź #558 dnia: Nd, 30 Marzec 2025, 17:39:37 »
Rób co sobie chcesz. Ale narzekanie na to, że się wydawnictwo postarało i dało naprawdę dopieszczone wydanie książki, jest moim zdaniem naprawdę pozbawione sensu. Narzekamy na słabej jakości komiksy od Hachette np. a jak Olesiejuk się postarał w wydaniu ekskluzywnym to też źle - jakby naprawdę?  ;D
Gdzie tu widzisz przesadę? Bo ja nie widzę żadnej. Są dwie wersje tej książki, nigdzie nie zabraniam ci mieć takiej samej opinii co ja - ale mówienie, że jest przesadą to, że ktoś włożył kawał roboty w naprawdę piękne wydanie to już wyższy poziom absurdalności.
Bo to naprawdę wieje takim: hur dur, nie no przesada Grażynka, jakieś pudełko, barwione brzegi, w dupach się poprzewracało chyba! I jeszcze ta cena! Po co to komu!

Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline komiks

« Odpowiedź #559 dnia: Nd, 30 Marzec 2025, 17:55:09 »
Wasz spór może wynikać z dysonansu poznawczego związanego z konfliktem między wyborem, a wizerunkiem społecznym.

Konsument, wybierając tańszą wersję produktu, może odczuwać dyskomfort, ponieważ istnienie ekskluzywnej wersji buduje w nim poczucie „gorszości” lub wykluczenia. Aby złagodzić ten dyskomfort, klienci mogą racjonalizować swój wybór, np. twierdząc, że ekskluzywna wersja jest „niepotrzebnie bogata” lub „przereklamowana”. To pozwala im utrzymać pozytywny wizerunek siebie jako osób racjonalnych i oszczędnych. Krytyka ekskluzywnej wersji staje się formą obrony przed poczuciem wykluczenia, co jest typowe dla mechanizmów regulujących tożsamość społeczną
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline zombie001

« Odpowiedź #560 dnia: Nd, 30 Marzec 2025, 17:55:37 »
Nie przesadzasz?

No raczej.. Nie? Po prostu wolałbym mieć wybór między tańszym miękkookładkowym wydaniem a droższym w twardej oprawie, ale bez pudła, które.. uwaga, uwaga.. absolutnie się do niczego mi nie przyda.  :D

I nie wiem, czy komukolwiek kto będzie zbierał całą potencjalną kolekcję się przyda. Kumam taki rarytas wydawniczy przy jakichś pojedynczych one-shotach. Albo krótkich seriach, np. ten BOX Akiry, który można kupić za granicą.

Ok. Ale tutaj? Przy 20-30 tomach w serii będzie to wszystko zawalało tylko miejsce na półce. Albo w szafie, jeżeli ktoś schowa pudła, a książki da na regały.

Tzn. żeby nie było, ja w pełni rozumiem założenie tej ekskluzywności. No taki był wybór wydawnictwa, ich wola.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline pMk_91

« Odpowiedź #561 dnia: Nd, 30 Marzec 2025, 18:02:42 »
No raczej.. Nie? Po prostu wolałbym mieć wybór między tańszym miękkookładkowym wydaniem a droższym w twardej oprawie, ale bez pudła, które.. uwaga, uwaga.. absolutnie się do niczego mi nie przyda.  :D

I nie wiem, czy komukolwiek kto będzie zbierał całą potencjalną kolekcję się przyda. Kumam taki rarytas wydawniczy przy jakichś pojedynczych one-shotach. Albo krótkich seriach, np. ten BOX Akiry, który można kupić za granicą.

Ok. Ale tutaj? Przy 20-30 tomach w serii będzie to wszystko zawalało tylko miejsce na półce. Albo w szafie, jeżeli ktoś schowa pudła, a książki da na regały.

Tzn. żeby nie było, ja w pełni rozumiem założenie tej ekskluzywności. No taki był wybór wydawnictwa, ich wola.

Przecież do momentu premiery książki nikt nie widział że ona będzie w takim wypasionym pudełku. Jaki problemu kupić książkę i wywalić to pudelko jeśli Ci ono nie odpowiada? Cena była ustalona na 120zł okładkowe. 80zł ok. Z rabatami. Pudelko to niespodzianka i należy chwalić wydawnictwo że się tak postarało i pozytywnie zaskoczyli wydaniem.

Online Castiglione

« Odpowiedź #562 dnia: Nd, 30 Marzec 2025, 18:12:22 »
Rób co sobie chcesz. Ale narzekanie na to, że się wydawnictwo postarało i dało naprawdę dopieszczone wydanie książki, jest moim zdaniem naprawdę pozbawione sensu. Narzekamy na słabej jakości komiksy od Hachette np. a jak Olesiejuk się postarał w wydaniu ekskluzywnym to też źle - jakby naprawdę?  ;D
Gdzie tu widzisz przesadę? Bo ja nie widzę żadnej. Są dwie wersje tej książki, nigdzie nie zabraniam ci mieć takiej samej opinii co ja - ale mówienie, że jest przesadą to, że ktoś włożył kawał roboty w naprawdę piękne wydanie to już wyższy poziom absurdalności.
Bo to naprawdę wieje takim: hur dur, nie no przesada Grażynka, jakieś pudełko, barwione brzegi, w dupach się poprzewracało chyba! I jeszcze ta cena! Po co to komu!
To, że wydawnictwo się postarało, to ja napisałem, to jest to narzekanie? To, że wolałbym inną wersję, to osobna kwestia, według mnie bardzo prosta do zrozumienia i nie wymagająca dodatkowego tłumaczenia. Nie każda wymiana opinii to drama i narzekanie ::)

Gdyby firma produkowała tylko zielone i żółte samochody, a ktoś napisałby, że wolałby czerwony, to też byś mu udowadniał, że coś z nim jest nie tak?

Wasz spór może wynikać z dysonansu poznawczego związanego z konfliktem między wyborem, a wizerunkiem społecznym.

Konsument, wybierając tańszą wersję produktu, może odczuwać dyskomfort, ponieważ istnienie ekskluzywnej wersji buduje w nim poczucie „gorszości” lub wykluczenia. Aby złagodzić ten dyskomfort, klienci mogą racjonalizować swój wybór, np. twierdząc, że ekskluzywna wersja jest „niepotrzebnie bogata” lub „przereklamowana”. To pozwala im utrzymać pozytywny wizerunek siebie jako osób racjonalnych i oszczędnych. Krytyka ekskluzywnej wersji staje się formą obrony przed poczuciem wykluczenia, co jest typowe dla mechanizmów regulujących tożsamość społeczną
Ludzie, dowalcie jeszcze psychonanalizę na temat tej książki xD Po prostu wolałbym wydanie w zwykłej twardej oprawie, bo takie najbardziej lubię, barwione brzegi mi się nie podobają, a karton jest według mnie zbędnym dodatkiem, bo jeżeli się wciągnę, chciałbym zbierać tę serię dalej i nie jest mi potrzebne 100 książek w wydaniu exclusive.

Jaki problemu kupić książkę i wywalić to pudelko jeśli Ci ono nie odpowiada?
Bo pierwsze mnie by to przeszkadzało, bo czułbym wtedy, że mam na półce niekompletne wydanie, a po drugie dopłacać do pudła, żeby potem wyrzucić pudło, to też super pomysł xD
« Ostatnia zmiana: Nd, 30 Marzec 2025, 18:20:29 wysłana przez Castiglione »

Offline Dracos

« Odpowiedź #563 dnia: Nd, 30 Marzec 2025, 23:41:55 »
A gdzie ono jest eklskluzywne? jeszcze wyboldowane  ;D Jest większy format? są ilustracje? jakiś materiał dodatkowy? lepszej jakości papier? (może są) Bo jak o ekskluzywności świadczyć mają barwione brzegi kosztujące grosze, twarda okładka którą ma co druga książka na rynku, albo pudełko o którym wcześniej nie informowali to ja podziękuję za taką ekskluzywność. Wydanie dla ultrafanów universum i tyle.

Offline komiks

« Odpowiedź #564 dnia: Nd, 30 Marzec 2025, 23:46:29 »
Wydanie dla ultrafanów universum i tyle.
Czyli stworzyłeś nową kategorię wydawniczą, gratuluję, marketingowcy już zacierają ręce.
Zostań ultrafanem uniwersum! Kup najnowsze ULTRA wydanie.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline pMk_91

« Odpowiedź #565 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 08:08:39 »
Bo pierwsze mnie by to przeszkadzało, bo czułbym wtedy, że mam na półce niekompletne wydanie, a po drugie dopłacać do pudła, żeby potem wyrzucić pudło, to też super pomysł xD

Nie czytanie komentarzy i odpowiadanie na nie to jakaś plaga tego forum..
Jeśli kupiłeś książkę to nie dopłacałeś do żadnego pudła, mieliśmy dostać w tej cenie książkę w twardej oprawie, nikt nie zapowiadał takiego wydania jakie faktycznie dostaliśmy w ręce, pudło to niespodzianka o której dowiedzieliśmy się przy odpakowywaniu przesyłki. Takie zagranie ze strony wydawnictwa można tylko chwalić, klient dostał więcej niż to czego się spodziewał. Komuś nie pasuje pudło? Pudło do piwnicy, książka na półkę. Wszędzie widziałem same zachwyty nad tym wydaniem, tylko tutaj pojawiło się narzekanie, że pudło za duże, na co to komu potrzebne. Tragedia.

Online Castiglione

« Odpowiedź #566 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 11:17:34 »
Zamiast czytać te zachwyty, może spróbuj zrozumieć, co cały czas mam do przekazania. Wydanie jest FAJNE - co podkreślam od pierwszego posta - natomiast dla mnie jest przesadą (pod względem ceny, miejsca, sposobu wydania) i nie jestem na nie klientem. Przy czym nie zabraniam nikomu się cieszyć z obecnej edycji ani nie twierdzę, że jest zła. Po prostu wolałbym inną wersję. Serio nie łapię, co jest w tym skomplikowanego, że trzeba na ten temat naprodukować tyle postów i prowadzić taką jałową dyskusję.

Również nie wiem, po co mi tłumaczysz, że pudło było niespodzianką, skoro ja o tym wiem i również pisałem, że to fajna akcja i wydawnictwo się postarało? Niczego to nadal nie zmienia - jedynie w mojej opinii usprawiedliwia cenę, bo przy zapowiedzi uważałem, że jest przegięta, teraz sprawa wygląda inaczej.

Jeśli kupiłeś książkę to nie dopłacałeś do żadnego pudła, mieliśmy dostać w tej cenie książkę w twardej oprawie
No nie, wcale wydawca o akcji nie wiedział i nie zawarł tego w cenie książki xD Dorzucili za free na dzień przed wysyłką xD
« Ostatnia zmiana: Pn, 31 Marzec 2025, 11:19:35 wysłana przez Castiglione »

Offline pMk_91

« Odpowiedź #567 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 11:24:19 »
Zamiast czytać te zachwyty, może spróbuj zrozumieć, co cały czas mam do przekazania. Wydanie jest FAJNE - co podkreślam od pierwszego posta - natomiast dla mnie jest przesadą (pod względem ceny, miejsca, sposobu wydania) i nie jestem na nie klientem. Przy czym nie zabraniam nikomu się cieszyć z obecnej edycji ani nie twierdzę, że jest zła. Po prostu wolałbym inną wersję. Serio nie łapię, co jest w tym skomplikowanego, że trzeba na ten temat naprodukować tyle postów i prowadzić taką jałową dyskusję.

Również nie wiem, po co mi tłumaczysz, że pudło było niespodzianką, skoro ja o tym wiem i również pisałem, że to fajna akcja i wydawnictwo się postarało? Niczego to nadal nie zmienia - jedynie w mojej opinii usprawiedliwia cenę, bo przy zapowiedzi uważałem, że jest przegięta, teraz sprawa wygląda inaczej.

No nie, wcale wydawca o akcji nie wiedział i nie zawarł tego w cenie książki xD Dorzucili za free na dzień przed wysyłką xD
Nie powiedziałem tego o czym piszesz..
Kupujący nie wiedzieli i zapłacili bardzo wysoką cenę (też uważam, że cena 119zł okładkowa to kosmos, mimo to kupiłem tą książkę bo od dawna czekałem na star warsowe książki w takiej jakości) za książkę w twardej oprawie bez pudła.

Online Castiglione

« Odpowiedź #568 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 11:34:58 »
No fajnie, przepłacili za książkę w twardej oprawie, a okazało się, że cena nie była jednak tak przeszarżowana, bo dodatkiem jest pudło, które było ukrytym kosztem. Ogólnie jednak cała akcja spoko i przy otwieraniu przesyłki na pewno na plus, nikt tu tego nie krytykuje. Tylko co to ma do rzeczy? Bo naprodukowaliście we dwóch już z 10 oburzonych postów, bo napisaliśmy, że wolelibyśmy zamiast tego coś innego?

Offline pMk_91

« Odpowiedź #569 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 11:43:52 »
No fajnie, przepłacili za książkę w twardej oprawie, a okazało się, że cena nie była jednak tak przeszarżowana, bo dodatkiem jest pudło, które było ukrytym kosztem. Ogólnie jednak cała akcja spoko i przy otwieraniu przesyłki na pewno na plus, nikt tu tego nie krytykuje. Tylko co to ma do rzeczy? Bo naprodukowaliście we dwóch już z 10 oburzonych postów, bo napisaliśmy, że wolelibyśmy zamiast tego coś innego?
A co to ma do rzeczy że Ty z kolegą wolelibyście coś innego zamiast pudła? Naprodukowaliście jeszcze więcej postów na ten temat. Co wolno wojewodzie...., tak?
Dla mnie temat wyczerpany. Pozdrawiam.