Autor Wątek: Star Wars  (Przeczytany 109551 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castiglione

Odp: Star Wars
« Odpowiedź #570 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 12:12:46 »
Ja pierdole xD No to ma do rzeczy, że cały czas to jest przedmiotem tego, co komentujecie. Napisaliśmy swoją opinię i tyle, tematu by nie było, gdybyście we dwóch nie zaczęli bronić wydawcy przed jakimś wyimaginowanym hejtem, do której zdążyliście już dorzucić komentarz na temat zachowania Polaków, psychoanalizę decyzji zakupowych klientów, kilka obowiązkowych postów o braku zrozumienia, o co chodzi w tym wydaniu, i pewnie kilka pomniejszych rzeczy jeszcze ;D

Offline pMk_91

« Odpowiedź #571 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 12:16:48 »
Ja pierdole xD No to ma do rzeczy, że cały czas to jest przedmiotem tego, co komentujecie. Napisaliśmy swoją opinię i tyle, tematu by nie było, gdybyście we dwóch nie zaczęli bronić wydawcy przed jakimś wyimaginowanym hejtem, do której zdążyliście już dorzucić komentarz na temat zachowania Polaków, psychoanalizę decyzji zakupowych klientów, kilka obowiązkowych postów o braku zrozumienia, o co chodzi w tym wydaniu, i pewnie kilka pomniejszych rzeczy jeszcze ;D
Ok, to ja napisałem tylko swoją opinię na temat Twojej opinii? Mogę czy nie mogę? To Ty zacząłeś wyliczać i próbować rozliczać co kto i czy słusznie pisze.. Całej reszty o której piszesz nie rozumiem, to chyba nie do mnie, albo walczysz z czymś co sam sobie ubzdurałeś. Więcej nie odpowiadam, ten jeszcze raz musiałem takie bzdury wleciały z Twojej strony, jak chcesz to sobie śmieszkuj dalej, wyjątkowo to wszystko zabawne.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #572 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 12:21:16 »
Całej reszty o której piszesz nie rozumiem
W punkt.

W związku z czym (oraz tym, że od początku ta rozmowa jest jałowa), tak tylko przypomnę:
Dla mnie temat wyczerpany. Pozdrawiam.

Offline LukCook

« Odpowiedź #573 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 12:44:05 »
Informacje z wydawnictwa, poza pięknym wydaniem, również świetna komunikacja.

Zgodnie z obietnicą wracamy do tematu oprawy twardej.

Bardzo dziękujemy za dużo miłych słów dotyczących ekskluzywnego wydania naszej pierwszej książki z uniwersum Legend, czyli Dartha Plagueisa. Zdjęcia odebranych przez Was książek obiegły Internet błyskawicznie i prawdziwą przyjemnością było czytanie Waszych pozytywnych komentarzy.

Ponieważ pojawiło się kilka pytań, poniżej zdradzamy więcej szczegółów całej „akcji”:

Dodatkowe ekskluzywne pudełka były utrzymywane w tajemnicy do samego końca. Sytuacja, w której odbieracie zamówienie i jesteście zaskoczeni rozmiarem przesyłki, była jak najbardziej zamierzona. Mamy nadzieję, że niespodzianka się udała 😉

W związku z powyższym celowo nie zamieszczaliśmy w naszych sklepach internetowych zdjęć całego zestawu. Grafiki zostaną niebawem podmienione.

Tych, którzy nie zdecydowali się na preorder, uspokajamy: każdy egzemplarz oprawy twardej jest zapakowany w pudełko premium. Można składać zamówienia.

Nakład wydania ekskluzywnego został ograniczony do 1000 egz. Nie przewidujemy dodruku tej edycji. Nie znaczy to, że jeszcze kiedyś nie zdecydujemy się na oprawę twardą bez „dodatków”, takich jak wspomniane wyżej pudełko czy np. zadruk brzegów. Na dziś nie ma jednak takich planów.

Cała Trylogia Dartha Bane'a w oprawie twardej również otrzyma dodatek w postaci pudełek. Podobnie jak w przypadku Dartha Plagueisa będzie edycją limitowaną z nakładem 1000 egz. na każdy tytuł.

Uprzedzając pytania o ewentualne kolejne tomy w Kolekcji Legend : nie mamy jeszcze planów co do wydania ekskluzywnego, więc zarówno temat pudełek, jak i oprawy twardej pozostaje otwarty. Dajcie znać w komentarzach, co o tym myślicie. Pamiętajcie też, że teraz wszystko w Waszych rękach. Jeśli chcecie, aby kolejne tytuły zostały wydane, musi być zainteresowanie ze strony fanów i klientów.

Podsumowując:
mamy szczerą nadzieję, że za nami udany początek nowej (długiej) serii Star Wars Kolekcja Legend😊

Na zachętę podrzucamy zdjęcia DWÓCH pierwszych tytułów!

Offline komiks

« Odpowiedź #574 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 13:02:44 »
Bardzo ładne wydanie. Ciekaw jestem jak wychodzą koszta takiego pudełka i czy przyjęłoby się w komiksach jako alternatywa dla etui. Chociaż trzymanie tego w taki pudełku wydaje mi się dziwnym pomysłem, bo książki i komiksy stawia się na półce, etui też można postawić, a takie pudełko to chyba na leżąco.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline HugoL3

« Odpowiedź #575 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 14:49:33 »
W sumie to nie wiem czemu piszecie o tym w temacie z działu komiksowego, ale mój post trochę do komiksów nawiąże.

Piękne wydanie tej książki, tylko dla mnie akurat to pudełko jest kompletnie zbędne - miałbym ustawiać pudełka na regale zamiast książki? No niby można to pudełko wykorzystać do czego innego, tak ładnie wydane książki nie potrzebują dodatkowej ochrony, kiedy już spoczywają na regale.

W komiksach też nie jestem fanem slipcase'ów albo dodatkowych pudełek, chyba że chodzi o jakiś miękki format - wtedy faktycznie twardszy slipcase, który gromadzi kilka zeszytów albo cienkich tomików jest w sam raz.
A tak to w tym pudełku od Plagueisa nie będzie widać tych barwionych brzegów.

ALE jeśli jakiś fan jest tym zachwycony to super :)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #576 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 23:39:44 »
No co by nie mówić, zacnie to wygląda.

W sumie to nie wiem czemu piszecie o tym w temacie z działu komiksowego, ale mój post trochę do komiksów nawiąże.
Egmont puści te Epiki, to będzie o komiksach ;D

Offline stachel

« Odpowiedź #577 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 22:00:16 »
W ramach FCBD w tym roku ukazały się 2 komiksy.
- STAR WARS YOUNG JEDI ADVENTURES (Dark Horse)
- STAR WARS #1 (składający się z 3 historii: Past is Prologue, Legacy of Vaneé, The Moon of Death)
Oba komiksy dostępne w Atom Comics w ramach ATOMowy Free Comic Book WEEK!

Pojawiła się także zapowiedź 2 tomu serii Wojny Lucasa (LES GUERRES DE LUCAS: EPISODE II). Poniżej wrzucam opis z tłumacza. Komiks zapowiedziany na ten rok przez Lost in Time, tłumaczyć po raz kolejny będzie Marta Duda-Gryc.

WOJNY LUCASA: EPIZOD II

Nazajutrz po premierze pierwszego Gwiezdnych wojen młody George Lucas przestaje być postrzegany jako ekscentryczny marzyciel, którego nikt nie traktuje poważnie. Wyrastając na króla box office'u i milionera, zyskuje pełną kontrolę nad swoją przyszłością. Zdeterminowany, by raz na zawsze uniezależnić się od dyktatu wytwórni filmowych, podejmuje śmiałą decyzję: postawi wszystko na jedną kartę i sam sfinansuje swój kolejny film. Decyzja ta okaże się mieć poważne konsekwencje…

Druga część trylogii Wojny Lucasa opowiada zapomnianą historię prawdziwej gehenny, jaką była produkcja Imperium kontratakuje. Dramaty, konflikty i nieprawdopodobne wypadki prześladują plan zdjęciowy, niemal każąc zapomnieć o trudnościach, jakie towarzyszyły powstawaniu pierwszego filmu… To zejście do piekieł niemal zniszczy Lucasa, ale ostatecznie zaowocuje filmem, który dziś uznawany jest za arcydzieło całej sagi.

Porywająca powieść graficzna, pełna nieznanych faktów, w której – niczym w magicznej chwili – pojawia się również opowieść o narodzinach Indiany Jonesa.

Offline Janas

« Odpowiedź #578 dnia: Nd, 08 Czerwiec 2025, 14:32:51 »
Po obejrzeniu nowego sezonu Andora wróciła mi zajawka na Gwiezdne Wojny i chciałbym poczytać jakieś komiksy. Czy te miękko-okładkowe serie wydawane przez Egmont są w porządku i jeśli tak to które i czy są one powiązane?

Offline stachel

« Odpowiedź #579 dnia: Nd, 08 Czerwiec 2025, 19:54:03 »
Komiksów powiązanych z Andorem praktycznie nie ma (kojarzę jeden zeszyt o pierwszym spotkaniu Cassiana z K-2SO, ale to i tak dostało retcona lub jak kto woli komiks opowiada zmyśloną historię jako przykrywką na niesubordynację Andora). Trochę lepiej wygląda kwestia książek (Katalizator, Kurs na Rebelię) - choć to dalej były produkcje pod Łotra.

Jeśli chodzi ogólnie o to co wydaje Egmont - poziom jest różny, ale nic mnie szczególnie nie odrzuciło. Kwestia, który okres preferujesz i postaci. Mi obecnie najlepiej wychodzą rzeczy z Wielkiej Republiki, ale bez książek to chyba nie ma sensu.

Offline Kadet

« Odpowiedź #580 dnia: Nd, 08 Czerwiec 2025, 20:09:04 »
Komiksów powiązanych z Andorem praktycznie nie ma (kojarzę jeden zeszyt o pierwszym spotkaniu Cassiana z K-2SO, ale to i tak dostało retcona lub jak kto woli komiks opowiada zmyśloną historię jako przykrywką na niesubordynację Andora).

Zretconowali "Cassian & K-2SO Special"? Nawet nie wiedziałem. Nowy kanon, kurka siwa. A jak Disney ogłaszał kasację EU, to wciskał kit, że dzięki temu będzie można lepiej dbać o spójność nowych treści i unikać rozjazdów. Właśnie widzę...

"I was annoyed to find out somebody had written an origin story for K-2SO, and it's like, no, I'm not paying attention to that."
    ―Tony Gilroy

https://starwars.fandom.com/wiki/Rogue_One_-_Cassian_%26_K-2SO_Special_1
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Janas

« Odpowiedź #581 dnia: Nd, 08 Czerwiec 2025, 20:11:45 »
Głównie mnie interesuje okres około oryginalnej trylogii, czytałem komiksy ze Star Wars komiks i były to imo przyjemne średniaki, które jednak zapomniałem zaraz po przeczytaniu, czy te obecnie wychodzące (główna seria i vader) są na podobnym poziomie,lepsze, gorsze?

Offline Kielo

« Odpowiedź #582 dnia: Cz, 19 Czerwiec 2025, 15:36:34 »

Na wrzesien tego roku Marvel zapowiedzial dwie nowe miniserie.

Do postaci, ktore mialy wydane komiksy w serii Black, White & Red (czyli do tej pory Darth Vader i Darth Maul) dolaczy w wrzesniu Baba Fett.

Beda to cztery zeszyty i podobnie jak z poprzednikami jako zbiorczy na pierwszy ogien pojdzie format powiekszony aby kilka miesiecy pozniej pojawic sie jako zwykly TPB.

Druga miniseria bedzie Han Solo - Hunt for the Falcon. Piec zeszytow, w ktorych Han bedzie probowal odzyskac Sokola przed wydarzeniami znanymi z filmu The Force Awakens.

Offline Evertsen_Dante

« Odpowiedź #583 dnia: Cz, 19 Czerwiec 2025, 18:43:36 »
Okładki z drugiej serii w stylu: "mamy Hana Solo w domu". Już dawno nie widziałem takich paskud, zwłaszcza ta pierwsza.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #584 dnia: Śr, 25 Czerwiec 2025, 20:42:57 »
Olesiejuk zapowiedział kolejne tytuły z Legend, które ukażą się do końca roku (+ być może będą jeszcze następne dwa). Zdaje się, że im to chwyciło, więc mam nadzieję, że w kolejnym roku Egmont wykona ruch w tym temacie.

Jedyne, co mi się trochę nie podoba, to taka chronologiczna kolejność. Wolałbym, żeby szli bardziej różnorodnie i rzucali rzeczy z różnych okresów. Druga sprawa, że akurat te książki ze Starej Republiki wydają mi się mocno "Sith-oriented". Kończę właśnie Plageuisa i już się rozglądam za tym, co wziąć następne - normalnie wybrałbym Bane'a, bo też zawsze chciałem go przeczytać, z drugiej strony tak się zastanawiam, czy chce mi się od razu brać się za coś o podobnej tematyce. No i nadal szkoda, że nie ma w ofercie zwykłego HC bez tych wszystkich bajerów.