Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 551764 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LukCook

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #2550 dnia: Nd, 12 Marzec 2023, 10:23:05 »
Kolejny tom (24) to Spider Slayers, Carnage (25) będzie po nim (mam nadzieję).

Offline michał81

« Odpowiedź #2551 dnia: Nd, 12 Marzec 2023, 10:37:00 »
Kolejny tom (24) to Spider Slayers, Carnage (25) będzie po nim (mam nadzieję).
Kolejny epik to The Hero Killers (23) a później dopiero 24 i 25. @amsterdream mówił pewnie o jego (pełnym) debiucie (Amazing Spider-Man #361), który będzie właśnie w tomie 23.
« Ostatnia zmiana: Nd, 12 Marzec 2023, 10:39:04 wysłana przez michał81 »

Offline LukCook

« Odpowiedź #2552 dnia: Nd, 12 Marzec 2023, 10:47:05 »
Racja, zapomniałem o 23.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #2553 dnia: Nd, 12 Marzec 2023, 12:55:21 »

A mnie się podobał w przeciwieństwie do współczesnych Spider-Manów.

W mojej ocenie nawet słaby Epic (a był najsłabszy z serii) jest i tak komiksem lepszym od współczesnych przygód Spider-mana.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #2554 dnia: Nd, 12 Marzec 2023, 18:40:07 »
W mojej ocenie nawet słaby Epic (a był najsłabszy z serii) jest i tak komiksem lepszym od współczesnych przygód Spider-mana.
Dokładnie też tak uważam

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2555 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 08:16:40 »
Micheline najlepszy. Mi tam się ta historia Każdy z każdym podobała - lubię grupowe historie. Zwłaszcza, że tutaj pokazano Czarną Panterę jako typowego kapitalistę który walczy z konkurencją, która po prostu chce złamać brutalny monopol Wakandy. ;) W MCU Królowa powiedziała USA niech se szukają wibranium dowolnie poza granicami Wakandy. :)

No i ta nawalanka zawsze lepsza niż dowolny Annual. Historia graficzna niezła, ale brzydko rysowana.

Offline burberry

« Odpowiedź #2556 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 11:42:08 »
Wszystkie epiki, które miałem, sprzedałem, najnowszego - Każdy z każdym - nie kupuję. Czytałem męczac się, głównie dlatego, że do tych historii nie miałem większego sentymentu. Chociaż Venom był całkiem niezłym tomem.

Czekam na dalsze przygody, które są dla mnie najwazniejsze, czyli czasy, gdy w Polsce kupowałem Spider-Mana (lata 95-98). Czekam na Maximum Carnage, a potem Clonage. Czekam na Bagley'a. Let's go!

No i oczywiście czekam na Straczynskiego.

Offline _Paweł

« Odpowiedź #2557 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 12:48:54 »
Namieszaliście mi trochę w głowie. Zakładałem, że odpuszczę sobie Kosmiczne historie i Każdy z każdym, a nie tak najgorzej oceniacie. Tym bardziej porównując do Spidera z Fresha, który mi się dobrze czyta. Co tu dużo mówić, dzięki przypadkowemu zakupowi Fresha wróciłem do komiksów. Nadrabiam w tym roku elektronicznie Marvel Now i cieszę się, że tylko elektronicznie. Superior do pewnego momentu był niezły, potem mi się znudził. Spider-Versum już od Edge mnie usypiało. Globalnej sieci nie zaryzykuję, póki mam co nadrabiać. Natomiast Fresha kupuję na bieżąco, fajne to jest, brakuje tylko przełomowego rysownika, jakim kiedyś był McFarlane.
W ramach nadrabiania jedna rzecz mnie pozytywnie zaskoczyła w okolicach pająków. Venom w swojej serii. Spodziewałem się horroru, wyrywania serc, paktów z demonami, nic ciekawego. Zamierzałem przekartkować, żeby uzupełnić wiedzę zaserwowaną nam w historii Rzeź Absolutna w Amazingu. O ile pierwsza cześć była nawet spoko z genezą Eddiego Brocka, część druga totalnie mi nie podeszła (z wiedźmami i demonami), o tyle przy części trzeciej zatrzymałem się na pierwszym komiksie. Zaczęło się robić tak ciekawie, że zamiast czytać w elektronice, po angielsku, wcisnę nasze wydanie w jakimś luźniejszym miesiącu na listę zakupów.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #2558 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 14:29:47 »
Czytam to forum i doprawdy nie wiem jakimi drogami wędruje logika części forumowiczów. Opinie nt. ostatnich epików z poprzednich dwóch stron:
Czytam tego najnowszego epica i jakoś wcale się nie dziwię, że Semic pominął cały ten materiał...
Zgadzam się w 100%. To zdecydowanie najgorszy Epic z pajączkiem
Podzielam tę opinię. Czy też mieliście wrażenie że Peter notuje występy gościnne w swojej własnej serii
Te teamupowe historie były nie tylko nieskupione na Pajączku. One były po prostu nudne, a tyle trzeba było czekać na ten tom...
Recenzja najnowszego epica:
https://filmozercy.com/wpis/amazing-spider-man-epic-collection-kazdy-z-kazdym-recenzja-komiksu-naparzanka-bez-przeblyskow
tl, dr:  Najsłabszy epic jak dotąd, nudny i mdły. Nie polecam.
Zgadzam się z przedmówcą. Ten Epic to rozczarowanie.
Wszystkie epiki, które miałem, sprzedałem, najnowszego - Każdy z każdym - nie kupuję. Czytałem męczac się

I teraz wisienka na torcie - podsumowanie tych opinii:
Namieszaliście mi trochę w głowie. Zakładałem, że odpuszczę sobie Kosmiczne historie i Każdy z każdym, a nie tak najgorzej oceniacie.
;D  ;D Ok. Nie wiem co trzeba napisać żeby ocenić komiks gorzej. Zrobiłeś mi dzień.

Nie ogarniam też logiki osób nie przeczących, że tom jest słaby tylko tłumaczących, że Fresh jest gorszy. Czyli wydajecie po 150 zeta na gnioty i je czytacie tylko dlatego, że czasem trafiają się na rynku jeszcze większe gnioty?  :o
Batman returns
his books to the library

Offline _Paweł

« Odpowiedź #2559 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 14:36:57 »
Hmm, wiesz, do tej pory były opinie, że slaby. A nagle pojawiło się - lepszy w porównaniu do Fresha. A mi ten Fresh podchodzi, więc z nierówności wychodzi, że i Epica warto spróbować.

Offline xanar

« Odpowiedź #2560 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 16:41:50 »
Tutaj problemem jest, że Semic tego nie wydał, jakby wydał to też byłby dobry :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2561 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 17:47:43 »
czasy, gdy w Polsce kupowałem Spider-Mana (lata 95-98). Czekam na Maximum Carnage, a potem Clonage. Czekam na Bagley'a. Let's go!

Ja czytałem też te sprzed 1995 w TM Semic i dlatego mi się podobały.
Bagley debiutuje już w Epicu "Każdy z każdym". Nie rysuje wszystkich zeszytów, ale trochę jest.

Offline michał81

« Odpowiedź #2562 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 17:51:29 »
Bagley debiutuje już w Epicu "Każdy z każdym". Nie rysuje wszystkich zeszytów, ale trochę jest.
Nie prawda. Bagley rysował już w epiku Powrót Złowieszczej Szóstki.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2563 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 18:11:37 »
W takim razie zmylił mnie tekst witający nowego rysownika na jednej z okładek w środku tomu.

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #2564 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 19:38:49 »

Nie ogarniam też logiki osób nie przeczących, że tom jest słaby tylko tłumaczących, że Fresh jest gorszy. Czyli wydajecie po 150 zeta na gnioty i je czytacie tylko dlatego, że czasem trafiają się na rynku jeszcze większe gnioty?  :o

U mnie na szczęście jest dobrze zaopatrzona biblioteka więc na te współczesne gnioty (takie jest moje prywatne zdanie) nie wydaję nawet grosza. Po prostu wypożyczam i najczęściej szybko oddaję bo tego czytać się nie da. Tracę tylko czas na pójście do biblioteki. Sporadycznie pożyczam komiksy od kumpla, który kupuje wszystko jak leci
Z kolei na retro starocie z lat 60-70-80 czy 90 które mi się czyta siebie mogę wydać każde pieniądze.
« Ostatnia zmiana: Pn, 13 Marzec 2023, 19:41:06 wysłana przez dmlakers1 »