Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 551698 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Castiglione

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #2520 dnia: Nd, 12 Luty 2023, 12:55:33 »
Wiadomo czy dodrukowane tomy Ultimate Spidermana (tom 1 i 3) będą miały na boku logo Marvela jak dotychczas czerwone na białym czy "po nowemu" białe na czerwonym?
Dodruki Epików mają już czerwone grzbiety, więc raczej wszystko pójdzie tak samo, chociaż USM to specyficzny przypadek, bo cały grzbiet ma czerwony.

I tak lepiej niż przy kolekcji Marvel Origins - tam jest średnio po 5 zeszytów więc jeszcze cieńszy i to w mniejszym formacie.
Tylko skoro jakość materiałów jest słaba (podobno, ja tego komiksu nie widziałem), to po cholerę jeszcze to powiększać?

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #2521 dnia: Nd, 12 Luty 2023, 17:13:13 »
Dodruki Epików mają już czerwone grzbiety, więc raczej wszystko pójdzie tak samo, chociaż USM to specyficzny przypadek, bo cały grzbiet ma czerwony.
I właśnie dlatego najnowszy tom wydany po zmianie niczym się nie różni, a już myślałem, że logo będzie standardowe, a reszta grzbietu za to niebieska.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2522 dnia: Śr, 22 Luty 2023, 15:22:53 »
Teraz to do mnie dotarło, bo wcześniej się skupiałem tylko na dublowaniu treści. Przecież jeśli Egmont Polska wyda cały run Straczyńskiego w Spider-Manie, to dostaniemy też tie-iny do Civil War. A to były najlepsze tie iny eventowe jakie kiedykolwiek czytałem. Sam początek tej wojny jest napisany świetnie właśnie w serii o Pajączku. I byłaby ta pamiętna scena między Iron Manem a Titanium Manem. Czekam zatem z niecierpliwością - dawać kolejne tomy jak najszybciej.

Offline Takesh

« Odpowiedź #2523 dnia: Śr, 22 Luty 2023, 15:27:10 »
Teraz to do mnie dotarło, bo wcześniej się skupiałem tylko na dublowaniu treści.

Rozwiniesz swą myśl?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2524 dnia: Śr, 22 Luty 2023, 15:59:46 »
Bo run Straczyńskiego zaczął się w 2001 roku i teraz wyjdzie ponownie 1 tom z tego runu. Ja wolałbym szybko 2 tom, albo wydanie 1 i 2 tomu na raz. I skupiłem się przy tej zapowiedzi na tym, że treści z tego komiksu już czytałem i niewiele mnie one obchodzą. Ale przecież run Straczyńskiego trwał do 2007 roku. Czyli dział się też podczas Wojny Domowej. Czytałem ją całą i zeszyty AMS podobały mi się najbardziej obok głównej serii. Szkoda, że tak długo będziemy musieli na nie czekać. Poza tym nie wiadomo czy Egmont wyda cały ten run bo perspektywa jest odległa.

Ale już przy zeszytach z 2005 roku może być ciekawie, bo to już czasy New Avengers ze Spiderem w składzie. Ogólnie jestem jak najbardziej na tak, tylko im szybciej to wyjdzie w całości, tym lepiej. Poproszę tempo Knightfalla. Te starsze komiksy z Pajkiem które teraz dostajemy po polsku, czyta mi się najprzyjemniej

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2525 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 14:11:13 »
Czy pluciem jadem można nazwać że strasznie mnie denerwują te paproszki w druku w komiksach Egmontu? No sorry - płacę 130 zł za Epic Spider-Man tom 6, tam wsadzają reprodukcję okładki w czarnej ramce. I wtedy gołym okiem wychodzą odpryski rozstrzelone i wprasowane w cały druk na dole tej (i innych stron). Co to ma być, ja się pytam?! Czy proces technologiczny w polskich drukarniach będzie już tak wyglądał do skończenia świata i nic nie da się zrobić? Jak to jest możliwe, że walce wprasowują brud w strony komiksów? Skąd się on tam w ogóle bierze? Dlaczego?!

To może chociaż niech Egmont unika stosowania czarnych ramek? Albo niech w końcu przypilnuje procesu produkcji, bo ręce opadają jak się widzi takie coś. To jaj już wolę papier z Kolekcji Carrefoura.

Offline xanar

« Odpowiedź #2526 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 14:16:09 »
Kup sobie wydanie amerykańskie i porównaj, które lepsze ::)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Xmen

« Odpowiedź #2527 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 16:58:28 »
Te paprochy białe to standard.
Bazyl ciesz się że mieszkasz w komiksowym raju jakim jest Polska, u nas lepiej niż w Ameryce i taniej :)
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online Castiglione

« Odpowiedź #2528 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 18:19:40 »
Co jak co, ale te paprochy mnie też strasznie wkurzają.

Offline Xmen

« Odpowiedź #2529 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 18:40:58 »
Na paprochy możnaby przymknąć oko gdyby komiks był wydany budżetowo ale przecież jest ekskluzywny w twardej okładce i z drakońska cena.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2530 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 19:59:15 »
Seriously Egmont? Strona 262, kadr gdzie Nova rozmawia z Midnightem. Pomylono ich dymki i zamieszczono teksty odwrotnie. Jeju - i za to zapłaciłem 130 zł.
BTW - czy komuś jeszcze w Epicu 6 też tak strony falują, jakby były wilgotne, czy tylko u mnie? Odkąd dostałem ten komiks w paczce trzymałem go w suchych miejscach, ale nie wykluczam, że może to przeze mnie. Albo taki wyjechał z drukarni.

Offline Xmen

« Odpowiedź #2531 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 20:14:42 »
Jak przemyśleć te paprochy białe to pewnie drukuja gdzieś po taniości żebyśmy i my mogli mieć "tanio", więc nie ma czym się denerwować. Robią to dla nas.

Online _Paweł

« Odpowiedź #2532 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 14:34:02 »
BTW - czy komuś jeszcze w Epicu 6 też tak strony falują, jakby były wilgotne, czy tylko u mnie? Odkąd dostałem ten komiks w paczce trzymałem go w suchych miejscach, ale nie wykluczam, że może to przeze mnie. Albo taki wyjechał z drukarni.
W albumach foto takie coś się robi, jak przyjedzie z zimnego dworu, w folii i zostanie od razu z niej rozpakowany. Musi najpierw złapać domową temperaturę. Może dlatego?

Offline Necr09

« Odpowiedź #2533 dnia: Nd, 26 Luty 2023, 12:28:37 »
Nie widzę w temacie żeby było o tym wspomniane, ale Egmont po raz kolejny pomylił dymki, tym razem w lipcowym Epicu Powrót złowieszczej szóstki:

FGO: 758,469,198

Offline Gieferg

« Odpowiedź #2534 dnia: Wt, 28 Luty 2023, 22:43:14 »
Czytam tego najnowszego epica i jakoś wcale się nie dziwię, że Semic pominął cały ten materiał...
Recenzja wkrótce.