Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 553885 razy)

Offline death_bird

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #1965 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 16:05:44 »
Nie chce przebijać balonika fantazji ale Egmont to ogromna firma, która kieruję się tylko i wyłącznie zyskiem. Marzenia forumowiczów to dla nich tylko… marzenia forumowiczów  ;)

A wydawca na tych marzeniach forumowiczów zarabia. To nie jest sytuacja niemożliwa. Wszystko zależy od sprzedaży poszczególnych tomów. Nie wierzę, że Egmont nie może sobie pozwolić na eksperyment sprzedaży jakiegoś wczesnego tomu na zasadzie rozpoznania bojem jeżeli na obecnych Epikach zarobią przyzwoite pieniądze.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

« Odpowiedź #1966 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 16:10:02 »
Sześciu. Błogosławieni Ci co nie widzieli a uwierzyli.

Nie wiem Motyl, komiks bez wątpienia o miłości, ale romantycznym to ja bym go nie nazwał. Dlaczego nie daliście okładki z Gwen? Jak nie chcieliście się powtarzać trzeba było dać tę z Gwen i MJ.

Offline Hobgoblin

« Odpowiedź #1967 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 16:30:11 »
A wydawca na tych marzeniach forumowiczów zarabia. To nie jest sytuacja niemożliwa. Wszystko zależy od sprzedaży poszczególnych tomów. Nie wierzę, że Egmont nie może sobie pozwolić na eksperyment sprzedaży jakiegoś wczesnego tomu na zasadzie rozpoznania bojem jeżeli na obecnych Epikach zarobią przyzwoite pieniądze.

Amen. A tu mówimy o Spider-manie. Spidera i Bata to ludzie nawet przypadkowo kupują.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1968 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 16:40:42 »
Zawsze się z Tobą trudno rozmawiało
Trudno się rozmawiało z wiecznymi majakami nt. kolekcji kioskowych. Na szczęście już ucichły te lamenty, więc nie ma po co do nich wracać.

Ty także byś je kupił?
Nie.

A Power Rangers to ramota z lat 60-tych? I w ogóle było jakieś zainteresowanie Power Rangers?
Wzorem kolegów w tym wątku - zapisz mnie na listę ;D

Ma ktoś bezposredni kontakt do Kolodziejczaka? Niech wie, że czekamy na info co na dzień dzisiejszy ma w planie.
Przecież on to doskonale wie. Na każdym spotkaniu dostaje masę pytań i na każdym przypomina to samo - to, co jest potwierdzone znajduje się w katalogu. O tym, czego nie jest pewny nie rozmawia.

To nie jest sytuacja niemożliwa. Wszystko zależy od sprzedaży poszczególnych tomów. Nie wierzę, że Egmont nie może sobie pozwolić na eksperyment sprzedaży jakiegoś wczesnego tomu na zasadzie rozpoznania bojem jeżeli na obecnych Epikach zarobią przyzwoite pieniądze.
No to ja cały czas dokładnie to mówię.

Offline LukCook

« Odpowiedź #1969 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 16:43:21 »
Amen. A tu mówimy o Spider-manie. Spidera i Bata to ludzie nawet przypadkowo kupują.

Przypadek przy zakupie może być jednym z powodów dlaczego Egmont wydaje klasykę w serii Marvel Limited. Format i cena sprawiają, że Limited jest kierowany do świadomego komiksiarza, który wie co kupuje i co czeka go podczas lektury. Jeżeli chodzi o pająka to historie wydawane przed Łowami, zestarzały się i nie są atrakcyjne dla przypadkowych kupujących. Jeżeli ktoś nie znający komiksów ale mający ochotę na lekturę Spider, kupiłby Epica z historiami z lat 60, 70, pierwsza połowa 80 to byłby to prawdopodobnie ostatni zakup komiksu. Odbiłoby się od archaicznych rysunków, naiwnych historii, ścian tekstu i ciągłych powtórzeń.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1970 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 16:45:58 »
Pisze to kolejny raz bo TK o tym gadsl ze cos slabszego moga wydac bo pokryje to sprzedaz czegos lepszego.

« Odpowiedź #1971 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 16:53:55 »
  Raz, że mowa o klasycznym Spider-Manie który nie jest "czymś słabszym" bo wbrew temu co tu twierdzi kilka osób to cały czas jest zajebisty komiks. Dwa TK chyba mówił o jakichś tanich, mnie popularnych seriach w stylu tego Jonaha Hexa, licencja na Pająk jest pewnie najdroższa z tego co ma Marvel, więc sprzedaż musiałaby mimo wszystko stać na jakimś przyzwoitym poziomie.

Offline Knl

« Odpowiedź #1972 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 17:19:00 »
Skoro jutro święto murarzy i tynkarzy, czyli Walę-Tynki, warto przypomnieć sobie jedną z najlepszych opowieści utrzymaną w reumatycznej tfu... romantycznej atmosferze :)

Kak wygląda Mucha w porównaniu do Hachette? Jak kolory, druk?

Online michał81

« Odpowiedź #1973 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 17:27:07 »
Ja tylko przypomnę, że cena epików Spider-man wzrosła co automatycznie zaczyna eliminować atrakcyjność dla przypadkowych kupujących.

Nawet ja nie pierdziele tyle głupot o wydawanie epików X-menów od początku, będąc ich zagorzałym fanem, bo zdaje sobie sprawę, jak hermetyczne i infantylne na obecne czasy są to historię. Ale wiedzę, że większość w tym wątku lepiej wie co by się sprzedało. No chyba jednak nie. Po zostanę przy opinie, że klasyczne historie z lat 60-70 raczej nie trafią do masowego odbiorcy. I nawet jeśli te pozostałe epiki miały by utrzymać sprzedaż tych wcześniejszych to niestety dla was jest ich za mało, aby się to wyrównoważyło w obecnej chwili.
Prędzej to spodziewał się runu JMSa.

Wzorem kolegów w tym wątku - zapisz mnie na listę ;D
No to zbliżyliście się do tej grona fanów Power Rangers. Nadal to mało, aby wydać więcej niż 2 tomy ;)

Offline death_bird

« Odpowiedź #1974 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 17:36:54 »
To w takim razie będziemy brać po dwa egzemplarze i rozdawać rodzinie i znajomym królika. Efekt kuli śnieżnej zaskoczy wszystkich i sprzeda się 12 egzemplarzy w pierwszej fazie. Później zachęceni krewni i znajomi zrobią to samo. I kolejne wczesne Epiki będziemy mieć zaklepane.  ???
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #1975 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 17:37:59 »
@michał81
Na pewno wiemy lepiej, że Power Rangers się NIE sprzedadzą. Tak samo Aquamen. Każdy to wiedział, a mimo to zostało to wydane.

Niebieskiego wziąłem tylko dla uzupełnienia WKKM, bo mamy lekki dołek i jest trochę funduszy na zaległości jak są tanio dostępne. Wolałbym, żeby Mucha swoje skromne moce produkcyjne przeznaczała na inne komiksy niż Niebieski, Władza czy Black & White & Blood. Czemu nie mogli wypuścić czegoś takiego jak egmontowy Spider-Man i Czarna Kotka? Albo potem niech nie narzekają że słabo im się coś sprzedaje.

Co do staruszków - są po polsku 3 zeszyty z początkiem Kingpina. Jest Spider-Man No More, jest śmierć Staceych. Można przeczytać te próbki i samemu zadecydować, czy chciałoby się więcej klasycznych klasyków. Ja bym chciał osobiście by wydano u nas całe lata 80-te i potem całą resztę aż do 2022. I jak to się zrobi, to można wrócić do początków. Wkurza mnie wolne tempo wydawania Epiców, bo to na razie przedruki TM Semic a brak jest premier. Niech skoczą od razu do połowy Clone Sagi. :)
« Ostatnia zmiana: Nd, 13 Luty 2022, 17:40:02 wysłana przez Bazyliszek »

Offline misiokles

« Odpowiedź #1976 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 18:00:10 »
A wydawca na tych marzeniach forumowiczów zarabia.
Wydawca również wie bardzo dobrze, że forum komicspecu nie jest pępkiem ich wydawniczego świata. Egmont zna bardzo dobrze profil i gusta swoich czytelników.

Offline kknd2

« Odpowiedź #1977 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 18:06:27 »

Gdyby wydano w Polsce klasykę z Batmanem, to byłaby dobra próba do obserwowania.

A może powtórka z Batman TMSemic 1991-1993? Taki Epic zagra na sentymencie. Jak dla mnie musiszmieć.

Offline andy13

« Odpowiedź #1978 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 18:08:29 »
Wydawca również wie bardzo dobrze, że forum komicspecu nie jest pępkiem ich wydawniczego świata. Egmont zna bardzo dobrze profil i gusta swoich czytelników.
Dlatego wydali Power Rangers, którego większość tego forum nie chciała i wiedziała, że się nie sprzeda.
Dalej sobie dorabiajcie te wymyślone argumenty do waszych teorii..

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1979 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 18:20:33 »
Większość tego forum to pewnie nie chciała bardzo różnych komiksów, które Egmont z powodzeniem wydaje.