Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 551753 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marvelek

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #1290 dnia: Cz, 02 Wrzesień 2021, 18:28:15 »

@Marvelek - lubię ciebie, ale daj spokój. Na co mi wydawanie jeszcze raz tego, co wydał TM Semic?? Mucha i Egmont już to robią. To jest właśnie największa skaza tych wydawnictw - nie potrafią sięgnąć dalej, wydać czegoś, co nie pochodzi z TM Semica. Ja chcę ciąg dalszy - co się stało po tym jak Szakal spadł z wieżowca, jak się zamienili, jak Peter żył w Seatle i powrót do status quo. Można b y to przecież jakoś redagować i wydawać główne, najważniejsze wydarzenia, jak to robił Semic, a nie próbować wydać wszystko, jeśli liczy to jeszcze 2 tys stron. Żadnych originów - ile można? ASM 3/97 był słaby.

Nie dostaliśmy mini-serii "Stracone lata" tylko prolog tej historii na łamach WofSM, SSM i ASM.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1291 dnia: Cz, 02 Wrzesień 2021, 18:29:13 »
Tylko nie zapominajmy, że wydawca choć może kochać komiksy, wydaje je nie z miłości, ale dla zysku. Wydawać komiks, na który muszą zarabiać inne serie to nie jest dobry biznesplan.

Jonah Hex ciagle sie ukazuje mimo iz slabo sie sprzedaje ale to oczko w glowie TK.

Cos na zasadzie Ongrysowych Kompletnych akt raz stare raz nowe. A Sage puszczac raz na pol roku zeby inne serie na nia dorobily jesli by sie tak strasznie sprzedawala - np inne epici, ultimate, spider ze marvel fresh.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1292 dnia: Cz, 02 Wrzesień 2021, 18:31:19 »
ASM 3/97 to bylo jedna z najlepszych rzeczy jakie w  zyciu czytalem JM De Matties to moj ulubiony scenarzysta - bo glownie patrze na rysunki ale to co wyprawiali z Bagleyem w ASM - dla mnie mistrzostwo.

Offline Marvelek

« Odpowiedź #1293 dnia: Cz, 02 Wrzesień 2021, 18:32:14 »
ASM 3/97 to bylo jedna z najlepszych rzeczy jakie w  zyciu czytalem JM De Matties to moj ulubiony scenarzysta - bo glownie patrze na rysunki ale to co wyprawiali z Bagleyem w ASM - dla mnie mistrzostwo.

Tu mini-serię ilustrował Romita Jr. Jeśli podobał Ci się "Człowiek bez strachu", to "Stracone lata" są dla Ciebie.

Offline xanar

« Odpowiedź #1294 dnia: Cz, 02 Wrzesień 2021, 18:37:21 »
Jakie Clone Sagi, sensowniejszy rzeczy nie można wydać jak np. cały run Straczynskiego.
Clone Saga w omnibusach to bardziej jakiś Crowdfunding, tylko najpierw trzeba było zrobić jakąś ankietę wstępną ile osób jest zainteresowanych i w jakiej cenie mogliby to kupić, bo zaraz się okaże, że nie ma chętnych.
Ale tym to mogłoby się zająć jakieś studio Bazylian Pictures.
Bazyl napisz czego nie masz z tych Semiców to będziemy widzieli co nie jest dublem.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #1295 dnia: Cz, 02 Wrzesień 2021, 18:57:20 »
No i do czego zmierzam - jeśli Mucha sobie ładnie zarobi na Spiderze, to z pewnością nie zostawi tematu, Egmont ma pierwszeństwo, więc ciekaw jestem co Mucha mogłaby wydać jako następne ze Spiderów. Po tym co jest odnośnie ceny mówione zakładam, że może się cofną do kilkutomowych historii (grubość w rodzaju X-Menowych tomów). Z tytułów "na sentymencie" szczerze ciężko mi znaleźć coś, co jest jednocześnie warte wydania i czym może nie być zainteresowany Egmont (bo np. wspomniane Maximum Carnage widzę w wydaniach E, a Clone Saga - za duże ryzyko, podejrzewam nawet E by tego nie chciał wydać, chyba że w formie jakiejś "szybkiej" - konkretny nakład nie za duży, cena nieprzesadzona [tj. nie jak z Noirami] itp., dla typowych fanów, ale jak już do tego momentu dojdziemy oczywiście, to jeszcze kilka Epiców trzeba ;) ). Może jakieś składaki typu historia np. 3-zeszytowa z 1995 plus inna z innego okresu itp.? Chociaż obecnie pewnie by nie ryzykowali, kierują jednak ofertę do komiksiarzy, a trend jest w kierunku kompletów zeszyt po zeszycie. Czyli jakieś zamknięte rzeczy względnie klasyczne, na 3-4 tomy, coś jest takiego w Spiderze wartego wydania (a czego jeszcze nie było i co nie jest na tyle chodliwe żeby E to chciał wydać)?
The Original Clone Saga
The Original Hobgoblin Saga
The Death of Jean DeWolff
Tangled Web
Fever
The Gauntlet
Spider-Man/Human Torch
Spider-Man/Black Cat. The Evil that Man do

Niedługo będzie wiadomo, czy Egmont planuje coś ze SM na przyszły rok, jakie w kolejności wyjdą epiki. Zarazem będzie można się zastanowić, co Mucha dałaby z reszty wykroić.
Batman returns
his books to the library

Offline pawlis

« Odpowiedź #1296 dnia: Cz, 02 Wrzesień 2021, 19:23:04 »
Akurat Spider-Man/Black Cat. The Evil that Man do został wydany w Klasyce Marvela.

Z Spider-Manowych rzeczy to Mucha mogłaby wydać wspomnianego JMS-a. Ja jeszcze pomyślałem, żeby Mucha wydała Hobgoblin Sagę, ale w formie 2-tomowego składaka łącznie z tymi numerami z udziałem Hobgoblina do czasów ujawnienia Hobgoblina jako Neda Leedsa (wiem, dublowałoby się częściowo z niedawnym Epiciem OŁK) i Hobgoblin Lives #1-3 i Spectacular Spider-Man 259-261 jako finał.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1297 dnia: Cz, 02 Wrzesień 2021, 19:28:30 »
Tu mini-serię ilustrował Romita Jr. Jeśli podobał Ci się "Człowiek bez strachu", to "Stracone lata" są dla Ciebie.

Tak, tak mialem na mysli ich duet w ASM podczas Sagi klonow.

Co do Romity to jest chyba jedyny komiks w ktorym nie przeszkadzala mi jego kreska, bo faktem jest ze potrafi rysowac sceny w dzeszczu.

Wczesniejsza historie rysowal chyba Liam Sharp - szkoda ze dzis zmienil juz nieco styl.

Offline Pan M

« Odpowiedź #1298 dnia: Cz, 02 Wrzesień 2021, 20:19:54 »
Saga klonów... a dajcie z tym spokój.

Zbyt kontrowersyjne, zbyt mieszanie odebrany story arc, dla wielu niestrawny.

Spider-Man No More, Spider-Man: Reign, To Have and to Hold, If This Be My Destiny…!, Spider-Man No More. Pierwsze z brzegu co zasługuje bardziej na wydanie. Bardzo dobrych komiksów trykociarskich których nie ma jeszcze na naszym rynku jest multum. Szkoda czasu na Clone Sagę.

« Ostatnia zmiana: Cz, 02 Wrzesień 2021, 20:27:07 wysłana przez Pan M »

Offline pawlis

« Odpowiedź #1299 dnia: Cz, 02 Wrzesień 2021, 20:25:38 »
O, teraz mi się przypomniało, że Mucha mogłaby wydać po ludzku Marvel Knights Spider-Man.

Offline Marvelek

« Odpowiedź #1300 dnia: Cz, 02 Wrzesień 2021, 20:26:43 »
O, teraz mi się przypomniało, że Mucha mogłaby wydać po ludzku Marvel Knights Spider-Man.

No coś Ty nie może - Bazyl będzie miał dubla.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1301 dnia: Cz, 02 Wrzesień 2021, 20:32:44 »

Spider-Man No More, Spider-Man: Reign, To Have and to Hold, If This Be My Destiny…!, Spider-Man No More. Pierwsze z brzegu co zasługuje bardziej na wydanie. Bardzo dobrych komiksów trykociarskich których nie ma jeszcze na naszym rynku jest multum. Szkoda czasu na Clone Sagę.

No chyba nie do konca bo z tego co pamietam to omnibusy byly dodrukowywane bo byla super sprzedaz.

« Odpowiedź #1302 dnia: Cz, 02 Wrzesień 2021, 20:33:37 »

Reign zostało wydana przez Muchę, jest ciągle do kupienia i podobno jest kiepskie. No More masz wydane w WKKM i w sumie jak chciałbyś kupić to płacisz cenę x2. Wątpię, żeby ktokolwiek to wydał, może Egmont w  tych swoich kobyłach po dwie stówy? Ale to musiał by właściwie lecieć od początku po drodze zbierając If This Be My Destiny i ile by tego było, z 10 tomów do samych lat 80-tych? Nie widzę tego.

Offline xanar

« Odpowiedź #1303 dnia: Cz, 02 Wrzesień 2021, 20:36:37 »
No chyba nie do konca bo z tego co pamietam to omnibusy byly dodrukowywane bo byla super sprzedaz.

Nic nie było dodrukowane, wtedy nie było dodruków czy tam restocków, vol 1 chyba dalej dostępne.

Ze Spidera vol.1 raczej nic nie wydadzą bo pewnie Egmont ma prawo pierwokupu Epici z X-men to samo bo wzięli się za Milestony.
Twój komiks jest lepszy niż mój

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1304 dnia: Cz, 02 Wrzesień 2021, 20:44:38 »
Sorry byly dodruki tpb, pomylilem sie.