Dla mnie serial wypadł ok/dobry, warto obejrzeć. Czy zmiany postaci mi przeszkadzają? Nie, bo wiem dlaczego je wprowadzają, chociaż wolał bym Śmierć bardziej oddającą pierwowzór. Kostium Lucyfera jest okropny, wygląda jakby dali jej plastikowe skrzydła, szlafrok i stwierdzili, że będzie git. Za to demony w piekle wyglądają fajnie, cgi też jest bardzo dobre jak na TV.
Jeśli chodzi o Constantinea zmiana na Johanne nic nie zmienia, moim zdaniem prawa do Johna były po prostu droższe i tak przyoszczędzili, a przy okazji wrzucili kolejną postać kobiecą. Dodatkowo ludzie by "żądali" aby ten sam aktor grał w Justice League Dark/ Constantine który podobno ma być na HBO, tak jak chcieli aby ten aktor z serialu FOX/Netflix grał Lucyfera w Sandmanie (bo teraz jak aktor/aktorka zagra jakąś postać dobrze to ma grać ją do śmierci ...).
Jest też sporo woke ideologi, ale tego można było się spodziewać (Netflix). Ogólnie polecam zapoznać się z komiksem, a później obejrzeć serial.
@miragepl89 WB jest właścicielem HBO, więc to co piszesz jest bez sensu.
Netflix kupił prawa, WB Television wyprodukowało serial na zlecenie Netflix. Czy prawa po jakimś czasie wrócą do WB i serial wyląduje na HBO, jak stało się z serialami Marvela i Disney+? Nie wiem, ale moim zdaniem sezonu 2 może nie być, bo Netflix zacznie oszczędzać bo im ubywa subskrybentów.