Autor Wątek: Old DC od Egmontu  (Przeczytany 34845 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline OokamiG

Odp: Old DC od Egmontu
« Odpowiedź #195 dnia: Wt, 12 Maj 2020, 17:55:54 »
Ta kolekcja to byłaby bardzo zła wiadomość. Mam nadzieję, że nie wejdzie, a jak wejdzie to przerzucę się na wydania angielskojęzyczne. 

Offline michał81

« Odpowiedź #196 dnia: Wt, 12 Maj 2020, 18:09:12 »
Byle źle o kolekcji.
Nie źle, po prostu bardziej realnego myślenia jak wygląda obecna sytuacja. Żeby nie było mogę się mylić, tak jak ty z runem Diggle'a gadając od dwóch lat, że go nie będzie.

Ja interpretuje
Te 10 m-cy obsuwy przy wydawaniu komiksów dotyczyło wydań Egmontu, nie kolekcji.
Tak dotyczy to o planów Egmnontu, ale to jest w kontekście kolekcji. Zobacz w którym momencie to mówi : "muszą uwzględniać to co wydają patchworkowe kolekcje". Wg mnie to jest raczej myślenie o sytuacji, kiedy kolekcja nie ruszy, wtedy Egmont powiedzmy przejmie pałeczkę. Dwa razy odsłuchałem ten fragment.

Prawda jest taka, że nie ma potwierdzenia czy kolekcja będzie czy też nie.

Jedyne co zostało potwierdzone, to że klasyczne DC zostało zamiecione pod dywan z powodu kolekcji.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #197 dnia: Wt, 12 Maj 2020, 18:11:37 »
Wiemy na pewno że Egmont nie wydaje klasycznych serii DC (a były w planach) przez kolekcje która nie wiadomo czy będzie czy nie :)

A ja wiem więcej ale takich rzeczy nie będę zdradzał publicznie  :P

« Odpowiedź #198 dnia: Wt, 12 Maj 2020, 18:18:22 »
  Ja osobiście nastawiłem się już na to, że będzie. Za dużo jest gadki o tych kolekcjach DC podczas gdy żadnej na rynku nie ma i o tym, że Egmont jest zobligowany współpracować przy ich wydaniu. Dobrze niech wydają, mnóstwo tam świetnych tytułów, nie chce mi się już czekać kolejne 5 lat na trzy tomy rocznie. Kolekcje są partwork nie patchwork.

Offline zombie001

« Odpowiedź #199 dnia: Wt, 12 Maj 2020, 18:25:24 »
Ehh.. Czyli albo w ciągu następnych 4-6 miesięcy ruszy kolekcja, której premiera pewnie ciągle jest przesuwana z uwagi na sytuację w kraju, albo nie ruszy i fanom klasyki i tak wtedy przyjdzie czekać co najmniej 10 miechów na wydanie czegoś przez Egmont :/
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline michał81

« Odpowiedź #200 dnia: Wt, 12 Maj 2020, 18:26:22 »
@SkandalistaLarryFlynt Patchwork zostało tu użyte z całkowitą premedytacją  :P
« Ostatnia zmiana: Wt, 12 Maj 2020, 18:31:32 wysłana przez michał81 »

« Odpowiedź #201 dnia: Wt, 12 Maj 2020, 18:41:27 »
Jeżeli ta kolekcja miała faktycznie zostać wydana w tym roku to nie masz co czekać na Egmont, bo machina została już dawno puszczona w ruch i pewnie prace nad tym trwają cały czas, po prostu później wszystko wyląduje w drukarni. Jakby Egmont miał jakiegoś asa w rękawie, to TK rzuciłby coś w stylu "myślimy, ale to kwestia przyszłości".

Offline zombie001

« Odpowiedź #202 dnia: Wt, 12 Maj 2020, 18:48:39 »
Myślę, że temat startu kolekcji został na razie zawieszony, bo niebawem może się okazać, że nie mają jak jej dystrybuować. Część Empików pozamykana, nikt nie zagwarantuje, że Ruch znowu zaraz nie padnie. Ze Spider-mana się wycofano, to i z tego można.

Oczywiście wszystko ze szkodą, dla ludzi, którzy na te wydania czekali - niezależnie czy to w kolekcji, czy od samego Egmontu.

« Odpowiedź #203 dnia: Wt, 12 Maj 2020, 18:54:58 »
  Już bez przesady, bo tutaj zaczyna się kreować rzeczywistość jak z jakiegoś Mad Maxa. Gazety nie masz gdzie kupić? Można, tylko po co? Batman, to Batman, na dodatek nie dali go w klasyce to chyba coś znaczy.

Offline zombie001

« Odpowiedź #204 dnia: Wt, 12 Maj 2020, 19:12:37 »
MadMaxa może i nie ma, ale chwilowy lockdown kraju, jednak jakieś problemy, dla prowadzenia takiego biznesu, stwarza.

Batman, to Batman, na dodatek nie dali go w klasyce to chyba coś znaczy.
No to akurat TK wg. mnie jasno wyłożył. Chociaż nie wprost.

Nie ma go klasyce, bo miała ruszyć kolekcja. A teraz nie wiadomo kiedy ruszy i czy w ogóle. Więc gdyby za np. 3 miesiące okazało się, że kolekcja nie ruszy, bo zrezygnowali z tych planów, to TK mógłby i tak najwcześniej te rzeczy wrzucić do oferty za następne 10 miesięcy i też byś ich nigdzie w zapowiedziach nie widział.

« Odpowiedź #205 dnia: Wt, 12 Maj 2020, 19:19:36 »
To już pozostaje w takim razie wielką tajemnicą wiary. Skoro miała ruszyć, to już nie wierzę że to się nie stanie.

Offline R~Q

« Odpowiedź #206 dnia: Wt, 12 Maj 2020, 19:21:43 »

bo byłbym zainteresowany prenumeratą.

Deception = 10

Offline Cypher

« Odpowiedź #207 dnia: Wt, 12 Maj 2020, 19:25:56 »
Ale pewnie istnieje jakaś umowa licencyjna, która chyba definiuje w ciągu jakiego czasu kolekcja ma wystartować. Jeśli ktoś wymyśla sobie, "że jak w 3 miesiące nie ruszy, to zaraz Egmont przejmie..." no to good luck.

Offline zombie001

« Odpowiedź #208 dnia: Wt, 12 Maj 2020, 19:31:24 »
Heloł!
No przecież wiem, że to jest bardziej skomplikowana kwestia, związana dodatkowo z zawartymi umowami. Hasło '3 miesiące' to taki rzucony na szybko przykład.
« Ostatnia zmiana: Wt, 12 Maj 2020, 19:36:04 wysłana przez zombie001 »

Offline Cypher

« Odpowiedź #209 dnia: Wt, 12 Maj 2020, 19:33:16 »
No to heloł trza było iść na całość i wpisać 1 tydzień.