Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 296017 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #1710 dnia: Śr, 11 Marzec 2026, 16:25:04 »
Jeśli niektòre komiksy to duble po wkkm, to nie będę dwa razy płacił za komiksy ktòre już mam.

Offline Pestak

« Odpowiedź #1711 dnia: Śr, 11 Marzec 2026, 16:48:35 »
Jeśli niektòre komiksy to duble po wkkm, to nie będę dwa razy płacił za komiksy ktòre już mam.

Jasne - Twoje prawo. No więc ponawiam pytanie - czemu się dziwisz? :)

Offline Czarek.

« Odpowiedź #1712 dnia: Śr, 11 Marzec 2026, 20:39:40 »
Po prostu szkoda, że nasze MO zakończy się raczej na 100 numerze i tak jak Conan i Transformers nie będzie wydłużane. I to akurat w momencie, jak te komiksy robiły się coraz lepsze.

Bazyl, gdybyś połączył kropki, to wiedziałbyś że na 99% ta kolekcja nie zostanie przedłużona. W styczniu Alicja mówiła że z epikami Spider-Mana cofają się w stecz, lata 1968 - 1972, więc Egmont musi wiedzieć że kolekcja nie zostanie przedłużona, bo nie będą dublowali materiału. A tomy kolekcji ze Spider-Manem kończą się na roku 1967/1968

Offline 79ers

« Odpowiedź #1713 dnia: Śr, 11 Marzec 2026, 21:18:49 »
Egmont nie patrzy na innych i nieraz popsuł niejednym szyki. A, że wydają dużo to czytelnicy sporo im wybaczają.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #1714 dnia: Śr, 11 Marzec 2026, 21:56:28 »
Fakt. Dla wielkiego E to nie pierwszyzna.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1715 dnia: Cz, 12 Marzec 2026, 06:06:24 »
Czarek - TYCO Pisałem o tym epicu na forum,  więc wiem o czym mòwisz. Spokojnie mogłoby to iść ròwnolegle, bo Hachette szybciej wydaje. No ale prawdopodobnie cała mo słabiej schodzi, więc jeszcze tylko te kilkanaście numeròw i koniec.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1716 dnia: Wt, 07 Kwiecień 2026, 16:14:41 »
Echhh. Nie dowieźli na dzisiaj do Empiku, zaraz po świętach ani nowego numeru MO, ani Thorgala. Inna rzecz, że ten i następny tom z Thorem, są najgorzej pocięte jak tylko można było. Zamiast wydłużyć poprzedni numer o te dwa zeszyty, a w tym dać cały Ragnarok, to nie ma tak dobrze. Jutro i za 2 tygodnie dostaniemy dwa półduble. Po dwa premierowe zeszyty w każdym, a reszta to powtórka po Wkkm. Żłe Panini że tak po sobie powtarza i złe Hachette, że tego nie poprawili. A potem jeszcze w Iron Manie czy Avengers będzie podobnie. :(

« Odpowiedź #1717 dnia: Wt, 07 Kwiecień 2026, 19:02:35 »
Bazyl widzę znów żyje w swoim świecie i myśli, że Hachette będzie sobie zmieniało zawartość tomów, bo on ma coś na półce w wydaniu sprzed 10 lat ponad  ;D
Już nie mówiąc jak to pokazuje jego zerową wiedzę na temat jak działają kolekcje, a po raz kolejny pokazuje jego egoizm i ja ja ja i ja
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #1718 dnia: Wt, 07 Kwiecień 2026, 20:29:21 »
Oni się tam nie znają. Z nadejściem Galactusa w FF zrobili dokładnie to samo.

Offline Saruman

« Odpowiedź #1719 dnia: Wt, 07 Kwiecień 2026, 21:24:48 »
Wszystkie tomy mają ok. 130 stron (~5 pełnych zeszytów) i nie wychodzą poza ten zakres, nawet jeśli przerywają jakiś wątek w połowie. Ta kolekcja leci po kolei bez luk, więc nie widzę problemu, czasem trzeba tylko trochę zaczekać na kolejny tom. Widać, że taki był zamysł od początku i nie jest to pomyłka.

Wiadomo, jeśli by to ode mnie zależało to zrobiłbym te tomy kilka razy grubsze. Takie 5 w jednym względem obecnych. Ok. 600 stron na tom, jak w DC Finest. Oczywiście cena dostosowana do większej objętości. Bylibyśmy teraz w roku 1982 (łatwo porównać z Włoską kolekcją). I to byłaby piękna kolekcja. Niestety rzeczywistość nie jest taka kolorowa. :D

Aha - jeszcze bym się pozbył panoramy i numerków. Schludne grzbiety z nazwą serii i latami, które zbiera dany tom. ;)
« Ostatnia zmiana: Wt, 07 Kwiecień 2026, 21:29:10 wysłana przez Saruman »

« Odpowiedź #1720 dnia: Śr, 08 Kwiecień 2026, 01:09:16 »
To co byś zrobił to istnieje jako Epic Collection  :)
Tylko właśnie ta kolekcja pokazała jakie serie z lat 60 wzbudzają zainteresowanie, a jakie totalnie mają gdzieś. Niech to będzie sygnał dla Egmontu żeby kiedyś wydać Epici z np. X-Men od początku, a jak nie Egmont to Mucha  :)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Bushiken

« Odpowiedź #1721 dnia: Śr, 08 Kwiecień 2026, 10:57:44 »
Dokładnie Wayne, DC Finest to spóźniona odpowiedź DC na wydawane od wielu lat Epic Collection przez Marvela.
Trzeba im jednak przyznać, że tempo mają ogromne i nadrabiają zaleglości.
Ostatni rok to ogólnie przyśpieszenie u DC tak samo w kwestii Omnibusów i Compendiów.