Autor Wątek: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 211921 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gruby AL

Odp: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #1155 dnia: Pn, 18 Maj 2026, 09:26:42 »
11 dni minęło od poprzedniego postu, a przesyłki dalej nie ma...
Dzwoniłem tydzień temu z pytaniem o co chodzi. "Nie mamy jeszcze dostawy towaru". Ergo: czekam na zwroty ze sklepów. Super, dobrze wiedzieć, że jako osoba płacąca regularnie za cała kolekcję dostaję to, co nie sprzedało się w kiosku. No ale jeśli nawet, to kurde, od premiery następnego numeru, czyli wycofania ze sprzedaży Turnieju Mistrzów, minął już tydzień!
Ciekawe czy wyrobią się z wysyłką przed Spiderversum... Żenada...

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1156 dnia: Pn, 18 Maj 2026, 14:48:55 »
Dziś dorwałem Hulka w Empiku, cena obniżona z premium. Do zakupu przekonało mnie nazwisko scenarzysty - nawet nie dało się przeczytać opisu od wydawcy, o czym jest ten tom, bo z tyłu jest ta tekturka (ktoś je w ogóle do czegoś wykorzystuje?).

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #1157 dnia: Pn, 18 Maj 2026, 17:17:20 »
Jakby ktoś nie był przez to zorientowany o czym jest ta historia to w dużym skrócie mamy do czynienia z jeszcze jedną wędrówką ku umysłowej złożoności Bruce’a Bannera, a przy okazji również zielono-szarych hipostaz Hulka. Nie brakuje tu obowiązkowej rozwałki, ale nacisk położono jednak przede wszystkim na analizę trawiących bohatera tego tomu traum i emocjonalnych złogów. Niby to już było (i to po wielokroć), a jednak znów motyw ten zagrał całkiem przekonująco.

Offline eridraven

« Odpowiedź #1158 dnia: Śr, 27 Maj 2026, 09:32:55 »
Kolejne tomy zaprezentowane oraz omówione plus rozmowa z 8azyliszkiem o naszych trzech ulubionych tomach z drugiej 10-tki:

Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline fasola

« Odpowiedź #1159 dnia: Śr, 27 Maj 2026, 11:02:07 »
Zapowiedzi kolejnych tomów zostały wrzucone na Comixxy i są takie sobie. 24 Daredevil: End of Days 1-8 Bendisa z 2012 roku (7 lipca) i, tu mnie zadziwili, 25 Ultimate Comics SM: Kim jest Miles Morales? (ultimate SM 1-5, 21 lipca). Chyba niedługo Morales dogoni Powrót Mrocznego Rycerza w ilości wydań
« Ostatnia zmiana: Śr, 27 Maj 2026, 11:09:17 wysłana przez fasola »

Offline Andrzej8666

« Odpowiedź #1160 dnia: Śr, 27 Maj 2026, 11:31:51 »
A ten Daredevil Bendisa nie był w głównej serii?

Jeśli nie, to spoko. Nie najgorzej ta kolekcja się układa. Miały być same duble, a jednak trafiają się fajne premiery...

Offline ww24

« Odpowiedź #1161 dnia: Śr, 27 Maj 2026, 12:40:39 »
A ten Daredevil Bendisa nie był w głównej serii?

Jeśli nie, to spoko. Nie najgorzej ta kolekcja się układa. Miały być same duble, a jednak trafiają się fajne premiery...

właśnie spojrzałem na półkę na okładki i zawartości i nie, nie było, również w "zerówce"

Offline Szysza32

« Odpowiedź #1162 dnia: Śr, 27 Maj 2026, 20:14:25 »
No jak na razie fajnie ta kolekcja uzupełnia te poboczne miniserie Daredevila obok głównej serii którą Egmont wydał w całości.
Daredevil: Ojciec
Daredevil: Odkupienie
Daredevil: End of Days

Offline Gruby AL

« Odpowiedź #1163 dnia: Nd, 31 Maj 2026, 16:07:31 »
11 dni minęło od poprzedniego postu, a przesyłki dalej nie ma...
Dzwoniłem tydzień temu z pytaniem o co chodzi. "Nie mamy jeszcze dostawy towaru". Ergo: czekam na zwroty ze sklepów. Super, dobrze wiedzieć, że jako osoba płacąca regularnie za cała kolekcję dostaję to, co nie sprzedało się w kiosku. No ale jeśli nawet, to kurde, od premiery następnego numeru, czyli wycofania ze sprzedaży Turnieju Mistrzów, minął już tydzień!
Ciekawe czy wyrobią się z wysyłką przed Spiderversum... Żenada...
Uprzejmie donoszę, że przesyłki wciąż nie ma.
To jest k...a kpina!

« Odpowiedź #1164 dnia: Nd, 31 Maj 2026, 19:03:00 »
Ale jak śmiem skrytykować Hachette, to od razu przylatuje Xmen czy Juby  ;D Właśnie między innymi dlatego ich krytykuję, bo to co robią to zwyczajnie jest żenujące i nie przystoi firmie która niby się zajmuje kolekcjami już od 14 lat.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Takesh

« Odpowiedź #1165 dnia: Pn, 01 Czerwiec 2026, 09:34:45 »
Dajcie se już spokój z tym bazylowaniem....

« Odpowiedź #1166 dnia: Pn, 01 Czerwiec 2026, 09:56:29 »
Nikt tutaj nie Bazyluje, po prostu taka prawda, że prenumerata u Hachette to od zawsze jest katorga, w każdej kolekcji ludzie na nią narzekają, a oni nie potrafią jej naprawić, reklamują ją jako wygodna opcja, gdzie raz w miesiącu dostaniesz dwa tomy, a kończy się właśnie tak jak pisze AL.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Crono

« Odpowiedź #1167 dnia: Pn, 01 Czerwiec 2026, 10:36:19 »
Ja dostałem dopiero tomy 12 i 13, które reklamuję bo przyszły ubite. W takim tempie, to kolekcja dawno się skończy, a ja będę z prenumeratą gdzieś dopiero w połowie. Na nic zdają się moje ponaglenia.
Co ciekawe, z Marvel Origins i Thorgalem jest wszystko ok. Tam dostaję tomy z lekkim wyprzedzeniem względem premiery w kioskach, a i procent ubitych tomów jest znikomy (w Marvel Must-Have praktycznie każdy komiks otrzymałem uwalony).

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1168 dnia: Pn, 01 Czerwiec 2026, 11:30:11 »
Ja czasami w miesiącu dostanę 4 tomy Thorgala, czasami żadnego. Nigdy więcej.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #1169 dnia: Pn, 01 Czerwiec 2026, 19:11:41 »
Już wkkm oduczyło mnie prenumeraty u nich, ale wiadomo, że nie każdy ma gdzie kupić stacjonarnie.