Autor Wątek: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 91939 razy)

snk i 5 Gości przegląda ten wątek.

Offline eridraven

Odp: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #705 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 14:50:26 »
Naprawdę jesteś taki głupi czy nie potrafisz czytać?

Edycja Atlasa stoi w stopce, tak jak mówiłem to nie jest kolekcja Hachette, o której mówi w twoim filmie Bazyl. Kolekcja Hachette jest czymś innym. Wytłumaczyłem też ci wcześniej dlaczego Hachette posiada licencje Asteriksa. Jeśli twierdzisz że licencja i wydanie to jest to samo, to w takiej sytuacji Egmont od bardzo dawna wydaje już "kolekcje Asteriksa od Hachette" tylko na miękko nawet przed tym jak sam na to wpadło w waszym rozumieniu. Odlatujecie coraz bardziej w kosmos i wywracacie się na mordę pokazując dowody o których pisałem.

Tylko że my mówiliśmy o licencjach, a nie wydaniu i to tego biłem à propos BiZDC.
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline michał81

« Odpowiedź #706 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 14:58:54 »
Tylko że my mówiliśmy o licencjach, a nie wydaniu i to tego biłem à propos BiZDC.
Twój kolega Piotr na filmie wyraźnie mówi, że to jest kolekcja Hachette. Kolekcja Hachette wygląd całkiem inaczej i ma inne materiały dodatkowe. To co wydaje Egmont jest kolekcją Atlasa. Za podobne insynuację oraz dyskusje w zeszłym roku dostał wyciszenie na forum. Widzę, że schemat się powtarza, aż dziwne że nie próbuje tego sam wyjaśnić. Może się obawia powtórki.
« Ostatnia zmiana: Cz, 23 Październik 2025, 15:03:33 wysłana przez michał81 »

Offline michał81

« Odpowiedź #707 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 15:01:14 »
Historii Daredevila na Ziemi-616 :)
I Egmont wydał całą kompletną serie. Nadal co innego mówi w filmie. Dziwne że sam tu nie przylazł tylko potrzebuje Usta Saurona, aby to wytłumaczyć.

Online Popiel

« Odpowiedź #708 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 15:04:41 »
@eridraven - stań może w prawdzie, co?

Nie znasz się na komiksach spoza superhero. A i o tych mówisz z wdziękiem szwedzkiego kucharza z Muppet Show.
Oraz zapraszasz do swojego programu jedną z najmmniej kompetentnych osób, znaną z pitolenia głupot.

Co może pójść nie tak?

Wszystko.

A Ty się cieszysz i idziesz w zaparte. Masz Ty jakiś RiGCz w ogóle, czy etam?

Offline eridraven

« Odpowiedź #709 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 15:24:07 »
Twój kolega Piotr na filmie wyraźnie mówi, że to jest kolekcja Hachette. Kolekcja Hachette wygląd całkiem inaczej i ma inne materiały dodatkowe. To co wydaje Egmont jest kolekcją Atlasa. Za podobne insynuację oraz dyskusje w zeszłym roku dostał wyciszenie na forum. Widzę, że schemat się powtarza, aż dziwne że nie próbuje tego sam wyjaśnić. Może się obawia powtórki.

To spójrzmy teraz na okładki:

Atlas:

Hachette:

Egmont:

To jak jest w końcu?

I Egmont wydał całą kompletną serie. Nadal co innego mówi w filmie. Dziwne że sam tu nie przylazł tylko potrzebuje Usta Saurona, aby to wytłumaczyć.

Po raz kolejny - mówimy o historiach i ich porządku, a Ty uparłeś się na runy. Nawet pokazaliśmy rozpiski, do których bijemy i jak wyglądają osie czasu.
« Ostatnia zmiana: Cz, 23 Październik 2025, 15:26:22 wysłana przez eridraven »
Komiks to tylko hobby

Offline Castiglione

« Odpowiedź #710 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 15:52:26 »
Ale to wyjaśnienie mam wrażenie nie rozwiązuje głównego problemu xD Editions Atlas przed upadkiem było wydawnictwem kolekcyjnyn należącym do Deagostini xD Licencjodawcą Asterixa jest Hachette xD

Czyli w zasadzie Egmont wziął licencję na wydanie kolekcyjne (nie stworzone przez Hachette) od Hachette xD

Od rana nie mogę przestać się śmiać bo to w zasadzie jeden pies 🤣
Rzeczywiście po prostu boki zrywać...

PS: Pojazdy po wyglądzie Bazyla są mega słabe. Ale po tym co pi***oli - jak najbardziej zasłużone.
Zgodziłbym się, gdyby nie to, że sam Bazyl nie ma problemu jechać po wyglądzie innego użytkownika.

Online Popiel

« Odpowiedź #711 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 16:09:25 »
I to jest też mega słabe. Po prostu - nie bądźmy Bazylami.

Offline michał81

« Odpowiedź #712 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 16:13:08 »

To spójrzmy teraz na okładki:

Atlas:

Hachette:

Egmont:

To jak jest w końcu?
To jest kolekcja Atlasa. Co zresztą sam potwierdziłeś prezentując stopkę albumu.

Odsyłam do tego wpisu kiedy to @Kadet wyjaśnił dokładnie że jest to Kolekcja Atlasa. Zaczynam mieć wrażenie, że ze swoim kolegą Piotrem rozmawialiście całkiem o innych kolekcjach. Stąd cała ta dyskusja.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #713 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 16:14:25 »
I to jest też mega słabe. Po prostu - nie bądźmy Bazylami.
Kto Bazylem wojuje, od Bazyla ginie ;D

Offline eridraven

« Odpowiedź #714 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 16:16:01 »
To jest kolekcja Atlasa. Co zresztą sam potwierdziłeś prezentując stopkę albumu.

Odsyłam do tego wpisu kiedy to @Kadet wyjaśnił dokładnie że jest to Kolekcja Atlasa. Zaczynam mieć wrażenie, że ze swoim kolegą Piotrem rozmawialiście całkiem o innych kolekcjach. Stąd cała ta dyskusja.

Tak, to jest kolekcja przygotowana przez Atlas, a my rozmawialiśmy o licencjach, a ona należy do Hachette. Coś jeszcze muszę wyjaśnić?
Komiks to tylko hobby

Offline michał81

« Odpowiedź #715 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 16:21:37 »
Tak, to jest kolekcja przygotowana przez Atlas, a my rozmawialiśmy o licencjach, a ona należy do Hachette. Coś jeszcze muszę wyjaśnić?
Rozmawiamy o kolekcji Asterkisa wydawanej przez Egmont. A jest to kolekcja Atlasa nie Hachette jak twierdzi twój kolega na filmie. Dlatego mam wrażenie że rozmawiacie o całkiem innych rzeczach. Czy to potwierdzacie?

To wyjaśnij mi czym jest miękko okładkowy Asteriks? Też kolekcją Hachette?
« Ostatnia zmiana: Cz, 23 Październik 2025, 16:23:51 wysłana przez michał81 »

Offline eridraven

« Odpowiedź #716 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 16:23:31 »
Rozmawiamy o kolekcji Asterkisa wydawanej przez Egmont. A jest to kolekcja Atlasa nie Hachette jak twierdzi twój kolega na filmie. Tam nie pada słowo licencja.

To wyjaśnij mi czym jest miękko okładkowy Asteriks? Też kolekcją Hachette?

I nie pada też wydanie ;) Rozmawialiśmy w kontekście licencji.
Komiks to tylko hobby

Offline michał81

« Odpowiedź #717 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 16:25:06 »

I nie pada też wydanie ;) Rozmawialiśmy w kontekście licencji.
Nigdzie nie pada słowo licencja. Czyli potwierdzasz wraz z Bazylem że to jest edycja Atlasa. Nie żadna kolekcja Hachette?
« Ostatnia zmiana: Cz, 23 Październik 2025, 16:26:51 wysłana przez michał81 »

Offline eridraven

« Odpowiedź #718 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 16:32:38 »
Nigdzie nie pada słowo licencja. Czyli potwierdzasz wraz z Bazylem że to jest edycja Atlasa. Nie żadna kolekcja Hachette?

A widzisz, tak to jest jak się łapie za każde słówko, a nie patrzy się na całą wypowiedz i jej kontekst. Rak social mediów

Tak, złapałeś Bazyla i mnie za pojedyncze słówka.

Tak, nie zrozumiałeś przekazu.

PS Umówiłem się już z Bazylem na kolejny nagranie, więc 3maj za nas kciuki, czy tam inne lejce ;)
Komiks to tylko hobby

Offline michał81

« Odpowiedź #719 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 16:43:54 »
A widzisz, tak to jest jak się łapie za każde słówko, a nie patrzy się na całą wypowiedz i jej kontekst. Rak social mediów

Tak, złapałeś Bazyla i mnie za pojedyncze słówka.

Tak, nie zrozumiałeś przekazu.

PS Umówiłem się już z Bazylem na kolejny nagranie, więc 3maj za nas kciuki, czy tam inne lejce ;)
Może ty rozmawiałeś o licencji. Czy chociaż przeczytałeś to co napisał Kadet? Bo z wypowiedzi Bazyla na forum oraz na filmie wychodzi że on rozmawiał o czymś innym z tobą.

Zadałem tobie konkretne pytanie, więc je powtórzę. Czyli potwierdzasz wraz z Bazylem że to jest edycja Atlasa. Nie żadna kolekcja Hachette?

Może odpowiecie na nie na kolejnym swoim filmie jak się migasz od niej na forum. Wystarczy tak lub nie.
« Ostatnia zmiana: Cz, 23 Październik 2025, 16:45:27 wysłana przez michał81 »