Autor Wątek: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 91972 razy)

Leyek i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #675 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 19:28:22 »
I jak zwykle manipulacja ze strony forumowego trolla. Brakujące zeszyty DD są wydane w tomie 0. Nic nie brakuje z serii głównej (vol. 2) Daredevil. Jest wszystko wydane. Father nie jest częścią serii głównej.
Run Bendisa jest na podstawie Ultimate Colletion przez co są dodatkowe zeszyty np. z linii Ulitimate które pisał z tym bohaterem. To nie jest żadna wiedza tajemna wystarczy sprawdzić.

Kwestia kolekcji Asteriksa została też wyjaśniona. To nie jest na podstawie kolekcji Hachette tylko a podstawie kolekcji Atlasa. Licencjodawcą Asteriksa jest Hachette bo Uderzo po odzyskaniu pełnych praw od Dargaud, sprzedał ją w 2008 Hachette, stąd w albumach że jest to na licencji Hachette. Stopka mówi że to jest kolekcja Atlasa.

Zeszyty z tomu Wolverine Wciąż żywy nie pochodzą z vol. 3 tylko z serii rozpoczętej w 1998, czyli tej serii która wychodzi teraz w wydawanych epikach (vol. 2), która ma 189 zeszytów. Wspomniany Wróg publiczny to są zeszyty dopiero vol. 3, które są dużo później. Ten człowiek nie wie o czym mówi.

@eridraven mógłbyś takie głupoty i mijanie się z prawdą tego człowieka prostować podczas takich rozmów.

Ja mam takie pytanie bo jak już padają oskarżenia trolla że Egmont czegoś nie wydał, to dlaczego w stosunku do Hachette nie wysuwa identycznych o nie wydanie Daredevil Ninja? Pewnie nawet nie wiedział, że taka mini seria była wydana w tamtym okresie.

« Ostatnia zmiana: Śr, 22 Październik 2025, 21:14:03 wysłana przez michał81 »

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #676 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 19:34:01 »
paznokci, które szarpią taśmę klejącą w unboxingach.
;D

Offline donT

« Odpowiedź #677 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 20:03:08 »
Mialem dzis luz w robocie, wiec odsluchalem tej pogadanki. Na spokojnie, bez niepotrzebnych epitetow czy emocji - stary, Twoj kanal, nawijaj z kim sobie chcesz. Nic nikomu do tego. Tylko wiesz, zapraszajac do rozmowy postac tak kontrowersyjna, z jeszcze bardziej kontrowersyjnymi pogladami i teoriami, wypada to co najmniej dziwnie. Nie jest zadnym zaskoczeniem, ze Twoj rozmowca wysrywa to samo co wysrywa od lat w formie pisanej - Haszet jest super menciu ok cool, hegemon Egmont odpowiada za cale zlo naszego komiksowa. I tyle. Do tego sprowadza sie puenta tej nagrywki. Podejrzewam, ze chwilowo podbije Ci to licznik, ale w dluzszej perspektywie raczej nie pomoze. Trudno brac na powaznie kanal gdzie w role "eksperta" wciela sie Bazyliszek. Gada glupoty, Ty przytakujesz.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Online Castiglione

« Odpowiedź #678 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 20:20:39 »
Cholera, człowiek wrzuci szurów do ignorowanych, żeby nie czytać tyle bredni, to ich wrzucają na yt ??? W następnym odcinku płaskoziemcy?

Offline Saruto

« Odpowiedź #679 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 20:47:48 »
Ja was podziwiam, że oglądacie takie gadanie dwóch ekspertów ;) Szanujmy swój czas.
Rozumiem, że można słuchać wywiadów z kimś z wydawnictw. Reszta z całym szacunkiem dla twórców, to strata czasu.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #680 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 22:04:17 »
Dokładnie tak wyobrażałem sobie Bazyla

Online Castiglione

« Odpowiedź #681 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 22:15:23 »
Ja was podziwiam, że oglądacie takie gadanie dwóch ekspertów ;) Szanujmy swój czas.
Rozumiem, że można słuchać wywiadów z kimś z wydawnictw. Reszta z całym szacunkiem dla twórców, to strata czasu.
Całego nie obejrzałem, może z 5 minut z tej najgorętszej części filmiku.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #682 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 23:59:45 »
@michał81
Masz rację co do tego Wolverine. Przepraszam was i biję się w piersi bo to oczywiście jest vol.2 Historia z vol.3 była też od Carrefoura właśnie tuż przed Wrogiem Publicznym. Pomyliłem się, bardzo was przepraszam.

@Antek
Ale wiesz że kwestia fryzury to 5 minut roboty? Jak zechcę to zmienię.

Offline Kadet

« Odpowiedź #683 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 00:03:44 »
Co do kolekcji "Asteriksa" też ma rację. To, co się u nas obecnie ukazuje, to seria oparta na kolekcji wydawnictwa Atlas sprzed paru lat, i to jest sprawdzony i potwierdzalny fakt.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Yorik

« Odpowiedź #684 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 00:34:18 »
Po co ten hejt panowie. Forumowi koledzy sobie nagrali coś na youtube, zamiast iść polajkować, zostawić komentarz dla wyświetleń, wesprzeć inicjatywę, tu wylewacie pomyje...
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Online Popiel

« Odpowiedź #685 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 00:40:43 »
Dwóch "zorientowanych inaczej" pogadało o swoich fantasmagoriach. Co tu lajkować, komentować, wspierać?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #686 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 00:46:42 »
A co myślicie o trzech nowoujawnionych tomach?

10. Black Widow Marvel Knights w którym to tomie będzie najprawdopodobniej 9 zeszytów a nie 3 jak w polskim wydaniu z 2004.

11.Namor: Głębia z rysunkami Ribica. Ale to tylko 5 zeszytów.

12. Planet Hulk. 12 zeszytów w jednym tomie. Dubel ale masywny jak na cenę 54 zł.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #687 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 00:57:07 »
Hulka prawdopodobnie nabędę dla syna kolegi w zamiarze przekonania go, że Mocarny Marvel to nie tylko Thanos. Czarną Wdowę chętnie przytulę już do siebie. Lata temu podczytałem ten tomik wydany przez Egmont i mimo że fabularnie nie porywał (choć o nieporozumieniu w tym kontekście również nie dało się mówić) to efektowana i dopracowana warstwa plastyczna robiła dobre wrażenie. A teraz otrzymamy tego jeszcze więcej. Najbardziej jednak cieszy mnie w tym zestawie tom z Namorem. Raz, że dotąd w kolekcjach na solo mało go było (ledwie jeden zbiór), a dwa że akurat w wykonaniu plastyka, którego sobie bardzo cenię. Zapowiada siè to zatem bardzo obiecująco.

Online Castiglione

« Odpowiedź #688 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 00:59:39 »
Po co ten hejt panowie. Forumowi koledzy sobie nagrali coś na youtube, zamiast iść polajkować, zostawić komentarz dla wyświetleń, wesprzeć inicjatywę, tu wylewacie pomyje...
Mamy jeszcze pomagać promować te urojenia? xD

Offline michał81

« Odpowiedź #689 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 07:53:00 »
@michał81
Masz rację co do tego Wolverine. Przepraszam was i biję się w piersi bo to oczywiście jest vol.2 Historia z vol.3 była też od Carrefoura właśnie tuż przed Wrogiem Publicznym. Pomyliłem się, bardzo was przepraszam.
mam rację w wszystkich 3 punktach i dobrze o tym wiesz, bo sam jęczałeś że ci ten DD 0 się rozleciał, czyli go kupiłeś, a za dyskusję o Asteriksie dostałeś wyciszenie kiedy Kadet ci to wyjaśnił