Autor Wątek: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 91707 razy)

daviddaniel i 4 Gości przegląda ten wątek.

Odp: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #420 dnia: Wt, 19 Sierpień 2025, 17:03:05 »
Wiadomo, ale 15zł to można wziąć.
A co do mnie to po pierwsze mam tom z testu, nie wiem szczerze czy będę brał, może tylko w celu porównania.
A jeśli będę brał to najwcześniej w piątek, bo jestem aktualnie na urlopie w Kazimierzu Dolnym, i jedyne miejsce z prasą to pocztą, i jak zaglądałem to nie mieli
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #421 dnia: Wt, 19 Sierpień 2025, 17:16:53 »

Kupiłem dziś w Empiku i jakby kogoś interesowało to nagrałem prezentację.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Online michał81

« Odpowiedź #422 dnia: Wt, 19 Sierpień 2025, 19:24:23 »
Pamiętajcie, że Egmont na pewno to kiedyś zdubluje, gdy w Ultimate Spider-Manie dojdą do Milesa.
Powinno być w pierwszym tomie Miles Morales Spider-Man, zapowiedzianym na grudzień tego roku, przynajmniej tak jest w oryginale.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #423 dnia: Wt, 19 Sierpień 2025, 20:49:27 »
Pamiętajcie, że Egmont na pewno to kiedyś zdubluje, gdy w Ultimate Spider-Manie dojdą do Milesa.

Nie trzeba sięgać w przyszłość, bo to już jest "zdublowane" - zeszyty 1-5 były w tomie 79 kolekcji SBM.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #424 dnia: Wt, 19 Sierpień 2025, 21:37:41 »
Czyli to już nie duble, a triple.

Offline panAeL

« Odpowiedź #425 dnia: Wt, 19 Sierpień 2025, 21:41:19 »
Pierwsze co rzuca się w oczy: jakiś taki strasznie cienki ten tom. Nie wiem czy oprawa jest mniej solidna niż przy poprzednich kolekcjach czy to wyłącznie "zasługa" liczby zeszytów z których się składa (5), ale wrażenie średnie. Z tego co widzę kolejne 2-3 też nie będą należały do pokaźnych. Może obroni się doborem bohaterów, ale moim zdaniem kiepski pomysł na start.

Offline Yorik

« Odpowiedź #426 dnia: Wt, 19 Sierpień 2025, 22:02:14 »
Nie trzeba sięgać w przyszłość, bo to już jest "zdublowane" - zeszyty 1-5 były w tomie 79 kolekcji SBM.

Hmm... ??? to dlaczego Bazyliszek zakupił ten tom, skoro nawet "dubli" z TM-Semic nie toleruje?
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Offline 79ers

« Odpowiedź #427 dnia: Wt, 19 Sierpień 2025, 22:06:45 »
Tripel nie jest nikomu potrzebny, dlatego to nie będzie must have.

« Odpowiedź #428 dnia: Wt, 19 Sierpień 2025, 22:20:15 »
Hmm... ??? to dlaczego Bazyliszek zakupił ten tom, skoro nawet "dubli" z TM-Semic nie toleruje?
Bo jest hipokrytą i jeśli Hachette wyda tzw. dubla to milczy z premedytacją.
Ale jak to zrobi Egmont? Szykuj się na rozprawkę na temat największego zła świata jakim jest Egmont, niszczeniem rynku, braku pomysłu na wydanie komiksów, o tym, że Tomasz Kołodziejczak to jakiś diabeł i wiele wiele innych rzeczy  ;)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #429 dnia: Śr, 20 Sierpień 2025, 00:38:29 »
Nakład jest zdecydowanie mniejszy niż poprzednich kolekcjach od Hachette, Marvel Origins pierwsze tomy pojawiały się nawet w supermarketach, ta kolekcja chyba tylko w empikach jest dostępna.

Offline Xmen

« Odpowiedź #430 dnia: Śr, 20 Sierpień 2025, 01:21:08 »
Bo jest hipokrytą i jeśli Hachette wyda tzw. dubla to milczy z premedytacją.
Ale jak to zrobi Egmont? Szykuj się na rozprawkę na temat największego zła świata jakim jest Egmont, niszczeniem rynku, braku pomysłu na wydanie komiksów, o tym, że Tomasz Kołodziejczak to jakiś diabeł i wiele wiele innych rzeczy  ;)
Ty czasem nie pisałeś ostatnio, że Bazyl dlatego cały czas ma atencję  bo pisze się o nim nawet jak jest zablokowany, chyba nawet byłeś oburzony tym faktem i polecałeś, żeby tego nie robić. Tak tylko przypominam ;)
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline lis22

« Odpowiedź #431 dnia: Śr, 20 Sierpień 2025, 08:20:34 »
Czy tego już czasami nie było w innej kolekcji - WKKM?

Online michał81

« Odpowiedź #432 dnia: Śr, 20 Sierpień 2025, 08:32:41 »
Czy tego już czasami nie było w innej kolekcji - WKKM?
Nie. Było wydane w Kolekcji Superbohaterowie Marvela.

Można by teraz Egmont naciskać pod filmikami na yotube czy Spider-men będzie w tomie z Milesem który zapowiedzieli na grudzień, bo do oficjalnej zapowiedzi trzeba będzie czekać chyba do października.

Offline lis22

« Odpowiedź #433 dnia: Śr, 20 Sierpień 2025, 08:36:56 »
To jest ten komiks w którym Peter pojawił się w świecie Ultimate?
Coś takiego mam ale sprzed kilku lat w jakiejś kolekcji, wtedy działało jeszcze to inne, duże forum o komiksach ;)

Online michał81

« Odpowiedź #434 dnia: Śr, 20 Sierpień 2025, 09:02:46 »
To jest ten komiks w którym Peter pojawił się w świecie Ultimate?
Coś takiego mam ale sprzed kilku lat w jakiejś kolekcji, wtedy działało jeszcze to inne, duże forum o komiksach ;)
Tak, to jest ten komiks. Dokładnie jest to część pierwsza, bo później Bendis wrócił jeszcze z kontynuacją, domykając jako tako cliffhanger jaki sam zafundował.