Czy w tym 10 tomowym cyklu komików Dona Rosy są wszystkie jego prace, czy są porozrzucane po różnych wydaniach Kaczora Donalda? Te 30 tomów Carla Barksa to wszystko co napisał?
Wziąłem ostatnio jednego z Mamutów do czytania. Wydaje mi się że komiksy teraz mają jakieś banalne, prostsze te fabuły. Pamiętam jak dawniej się siadało do czytania tych komiksów było więcej frajdy. Jakieś te komiksy były ciekawsze. Może to dlatego że już wiek nie ten. Ja mam tylko takie wrażenie czy to jakość się pogorszyła?
Pamiętam takie historie: Donald walczył z jakimś sąsiadem który się chyba Jones nazywał, siostrzeńcy należeli do klubu brudnych kaczątek. Pomoże mi ktoś znaleźć te historie?
Dziesięciotomowa kolekcja Dona Rosy zawiera wszystkie jego oficjalne komiksy Disneya. Trzydziestotomowa kolekcja Carla Barksa zawiera niemal wszystkie komiksy disnejowskie jego autorstwa (pominiętych jest kilka opowiadań z jego rysunkami, pewien komiks promocyjny, stary komiks z Plutem, gdzie Barks był tylko jednym z kilku twórców, i trochę historyjek, w których Barks rzucił tylko ogólny pomysł na scenariusz, a sam komiks stworzyli inni artyści).
Jeśli chodzi o Jonesa, to jest to postać, która dość często pojawia się w komiksach Disneya, kilka razy u samego Barksa i zwykle walczy z Donaldem - musisz niestety podać więc więcej szczegółów.