Autor Wątek: Ghost Rider  (Przeczytany 11255 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Takesh

Odp: Ghost Rider
« Odpowiedź #45 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2026, 16:32:17 »
TM-Semic byli mistrzami nożyczek  8)

Offline xanar

« Odpowiedź #46 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2026, 17:09:54 »
Tam to poprawiali fabrykę  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #47 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2026, 19:09:48 »
Mucha potwierdziła w komentarzach że będą jeszcze w przypadku Ghost Ridera chcieli wydać Road to Vengeance i Siege of Darkness, reszta serii zależy od sprzedaży podobno.

Online Castiglione

« Odpowiedź #48 dnia: Śr, 10 Czerwiec 2026, 19:40:39 »
Szkoda, że Ghost Rider Ennisa przypadł Egmontowi. Mucha jaka jest, każdy widzi, ale jednak wolałbym ten komiks w standardzie ich serii - no może poza wyciętymi stronami ;D

Offline michał81

« Odpowiedź #49 dnia: Cz, 11 Czerwiec 2026, 15:28:58 »
Ten Ghost Rider Ennisa, który zapowiedział Egmont to jest przerost formy nad treścią, choć rozumiem decyzję to wystarczyło by w tym wypadku wydanie Deluxe.

Problem jaki mam to szczerze nie wiem co by Egmont mógł wrzucić w te wydania Limited w przypadku Marvela, bo w przypadku DC to jeszcze kilka propozycji bym miał.

Dziwne nadal jest że nie padła zapowiedź ani przez Egmont ani przez Muchę Ghost Ridera 2099, a wiadomo że licencja jest zajęta, no chyba że PCA zamierza nas negatywnie kolejny raz zaskoczyć 😉

Offline Antari

« Odpowiedź #50 dnia: Cz, 11 Czerwiec 2026, 18:10:07 »
Lepiej czekać na jakieś promocje, wyprzedaże i brać od Marvela. Ja vol. 1 wziałem za 281 zł, vol. 2 za 360 zł (variant Lee, na którym mi zależało), vol. 3 w preorderze za 299 zł. Jasne, niektórzy załapali się taniej poprzez preordery. Ja niestety zaufałem Musze i przegapiłem, na szczęście tak jak wspomniałem zdążyłem anulować i upolowałem oryginały :)

Tutaj można by wstawić mema z kościotrupem z podpisem "still waiting". Zobacz teraz jakie są ceny i to nie bez powodu bo się wyprzedały. Więc z czego te "promocje i wyprzedaże" miałyby niby być? ;) Było już z 10 razy to napisane ale możemy napisać jeszcze 11 raz to samo. Jak ktoś kupował w preorderze albo jeszcze pare miesięcy temu to oczywiście ceny były super i się opłacało. A dzisiaj kupiłbyś vol.2 za 525 (bo tyle na Azylu) i vol.1 za 539 zł (Atom bo na Azylu nie ma)? Na ebay vol.1 jeszcze drożej... Jak mi podasz źródełko z twoimi cenami to chętnie przybiję piątkę.

Porównując ilość stron nie podałeś zawartości z Legendy X-men Jim Lee (wydanie Muchy), które wchodzą w skad tych omniaków Marvela, o czym wspomniał michał81, więc Mucha wydała trochę więcej. Oczywiście nikt nie zaprzecza, że w omniakach jest W-S-Z-Y-S-T-K-O ;) 
« Ostatnia zmiana: Cz, 11 Czerwiec 2026, 18:21:34 wysłana przez Antari »

Offline Odyn

« Odpowiedź #51 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2026, 08:10:45 »
Tutaj można by wstawić mema z kościotrupem z podpisem "still waiting". Zobacz teraz jakie są ceny i to nie bez powodu bo się wyprzedały. Więc z czego te "promocje i wyprzedaże" miałyby niby być? ;) Było już z 10 razy to napisane ale możemy napisać jeszcze 11 raz to samo. Jak ktoś kupował w preorderze albo jeszcze pare miesięcy temu to oczywiście ceny były super i się opłacało. A dzisiaj kupiłbyś vol.2 za 525 (bo tyle na Azylu) i vol.1 za 539 zł (Atom bo na Azylu nie ma)? Na ebay vol.1 jeszcze drożej... Jak mi podasz źródełko z twoimi cenami to chętnie przybiję piątkę.
Oczywiście, że warto poczekać, bo za niedługo będzie choćby Black Friday ;) Nie wiem jak Tobie, ale mnie czas fest szybko ucieka. Mam porobione preordery na różne rzeczy i dla mnie taki styczeń to wcale nie jest odległy termin. Ponadto, z uwagi na sporo czytania, kupka ciągle rośnie, jak u większości kolekcjonerów. Więc tak, warto poczekać bo ceny i tak spadną. Za chwilę zaczną się dni otwarte Azylu, będą promocje Max czy inne (ostatnio ekspozycja wjechała).
W Atomie niczego nie kupuję poza promocją czy preorderami bo po prostu się nie opłaca, ale nie pisz że coś sie wyprzedało bo jest normalnie dostępne.
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline Antari

« Odpowiedź #52 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2026, 10:18:01 »
Oczywiście, że warto poczekać, bo za niedługo będzie choćby Black Friday ;) Nie wiem jak Tobie, ale mnie czas fest szybko ucieka. Mam porobione preordery na różne rzeczy i dla mnie taki styczeń to wcale nie jest odległy termin. Ponadto, z uwagi na sporo czytania, kupka ciągle rośnie, jak u większości kolekcjonerów. Więc tak, warto poczekać bo ceny i tak spadną. Za chwilę zaczną się dni otwarte Azylu, będą promocje Max czy inne (ostatnio ekspozycja wjechała).
W Atomie niczego nie kupuję poza promocją czy preorderami bo po prostu się nie opłaca, ale nie pisz że coś sie wyprzedało bo jest normalnie dostępne.

No nie, w Azylu nie ma tomu pierwszego więc nie wiem co masz na myśli, pisząc, że jest dostępne. Podałem cenę z Atoma BO NA AZYLU NIE MA. Wszedłeś w ogóle na stronę Azylu czy lecisz z pamięci? Azyl przecenia to co ma i mu zalega. Nie przecenia czegoś co dopiero zamówi (a w tym przypadku nie ma takiej możliwości).

Poza tym nie odpowiedziałeś mi na pytanie czy kupiłbyś te tomy w aktualnie dostępnych cenach. Choć z drugiej strony Twoje milczenie jest dość wymowne.

Tom 1 wyprzedał się za granicą, paradoksalnie najtaniej jest na Atomie w tym momencie :) Ceny na ebay startują od 700-800 zł i więcej. Nie wiem w jakim jeszcze magicznym miejscu masz ten tom dostępny.

Offline Piterrini

« Odpowiedź #53 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2026, 10:53:33 »
Odnośnie Ghost Ridera w Marvel Limited Egmontu: czy to w katalogu to jest jedyna oficjalna zapowiedź?

Pytam, bo:
1) są te filmiki Egmontowe i może tam coś mówiono więcej, a na ich stronie nic nie widzę jeszcze, w innych miejscach opisana jest rzekoma zawartość tego tomu (jako kolejne wydanie tylko Road to Damnation);
2) Ennis i Crain zrobili dwie miniserie, w tym jedna (Trial of Tears) z tego co kojarzę w ogóle nie ukazała się w Polsce, gdyby więc było to połączenie dwóch miniserii to sytuacja byłaby zupełnie inna niż opiniowanie na podstawie domniemanej zawartości w postaci któregoś już wydania samego Road to Damnation.

Offline Odyn

« Odpowiedź #54 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2026, 10:57:40 »
Proszę, przykładowe dwie strony:

https://comicsbugle.com/shop/comics/omnibus/ghost-rider-danny-ketch-omnibus-vol-1/

https://www.amazon.pl/GHOST-RIDER-DANNY-KETCH-OMNIBUS/dp/1302959751

W Azylu W TEJ CHWILI nie ma, co mnie nie dziwi, bo wiele komiksów u nich W TEJ CHWILI nie ma. Oni podają tylko to co mają u siebie na półce, co wiesz. Równie dobrze za tydzień czy dwa będą mieli dostawę i wskoczy z powrotem. Ja kupiłem w niższej cenie, gdy naliczali 20% powyżej 1000 zł, nie wiem czy obecnie mają tę konkretną promocję.
W Atomie nadal możesz zamówić, czyli się nie wyprzedał.

Ja nie kupuję omniaków po 5 stów (i więcej) tylko czekam na promocje, których jest w roku bardzo dużo :)

EDIT: podwyżki w Azylu to charakterystyczny zabieg w środku roku. Ceny na jesień powinny pikować w dół, jak to bywało w ubiegłych latach. Były Black Monthy, Fridaye, całe miesiące obniżek, oferty ekspozycyjne, max, sale. Dużo zależy również od ceny dolara , a ten jak wiadomo stoi nisko. Bywało już w Azylu, że mieli drożej niż te 5-6 stów w Atomie, a po kilku miesiącach wróciło do normy :) wystarczy poczekać.

« Ostatnia zmiana: Pt, 12 Czerwiec 2026, 11:04:27 wysłana przez Odyn »

Online Castiglione

« Odpowiedź #55 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2026, 12:22:48 »
Odnośnie Ghost Ridera w Marvel Limited Egmontu: czy to w katalogu to jest jedyna oficjalna zapowiedź?

Pytam, bo:
1) są te filmiki Egmontowe i może tam coś mówiono więcej, a na ich stronie nic nie widzę jeszcze, w innych miejscach opisana jest rzekoma zawartość tego tomu (jako kolejne wydanie tylko Road to Damnation);
2) Ennis i Crain zrobili dwie miniserie, w tym jedna (Trial of Tears) z tego co kojarzę w ogóle nie ukazała się w Polsce, gdyby więc było to połączenie dwóch miniserii to sytuacja byłaby zupełnie inna niż opiniowanie na podstawie domniemanej zawartości w postaci któregoś już wydania samego Road to Damnation.
Z tego, co pamiętam, to było już gdzieś potwierdzone, że to będą obie miniserie.

Offline michał81

« Odpowiedź #56 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2026, 12:40:15 »
Z tego, co pamiętam, to było już gdzieś potwierdzone, że to będą obie miniserie.
Na komiksopedii.

Offline xanar

« Odpowiedź #57 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2026, 13:08:58 »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Odyn

« Odpowiedź #58 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2026, 13:47:04 »
To jest wyprzedane, zostało to co mają w sklepach.
W porzo, nie będę się kłócił. Sugerowałem się informacją z Amazona "Liczba dostępnych szt.: 7. Zapasy zostaną niedługo uzupełnione." oraz faktem, że nadal można zamawiać w niektórych sklepach. Nie zmienia to faktu, że w Azylu może się jeszcze pojawić jakiś pojedynczy egzemplarz - z nimi to nigdy nie wiadomo :)

Online Castiglione

« Odpowiedź #59 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2026, 14:29:31 »
Na komiksopedii.
A no możliwe, patrzyłem u nich, ale chyba nie mają żadnej wyszukiwarki newsów.