Autor Wątek: DC Black Label  (Przeczytany 67598 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline death_bird

Odp: DC Black Label
« Odpowiedź #240 dnia: Pn, 25 Październik 2021, 16:54:39 »
Ale Joker właśnie powraca jak ten zły szeląg. Jeśli nie robi tego w głównej serii HQ to gdzie indziej. Ostatecznie (czy może jednak raczej "ostatnio"?) Harley rozstała się z Jokerem wcale nie tak dawno, bo w N52 a i tak ciągle znajduje się sposoby na ominięcie tego rozstania.

Ale to nie ona go szuka. Jak już coś to scenarzyści na chama go tu i ówdzie upychają wbrew niej.  8)
Harley wyrwała się z toksycznego związku, oprawcy unika jak ognia a Ty jej wmawiasz, że jest na odwrót.
Cały jej rozwój najwyraźniej Cię ominął. Przyjmij do wiadomości, że Twoja wizja Harley jest wizją sprzed iluś tam lat. A od tego czasu sporo się pozmieniało.
Nikt Ci nie każe jej lubić, bo wszystko jest kwestią gustu, ale skoro nie śledzisz jej historii to nie dopisuj treści, których nie ma.

Według ciebie to było białe małżeństwo?

Ja pozwolę sobie odpowiedzieć, bo to jest powiedziane wprost: w rozmowie z pseudo Jokerem Harley mówi mu, że i tak by się domyśliła, że jest oszustem bo przecież z Jokerem łączyła ją również więź fizyczna. Więc nie. To nie było "białe małżeństwo".
Tylko co to zmienia? Toksyczny związek z maniakiem to toksyczny związek z maniakiem. Nieważne czy seks jest czy go nie ma.

To osoba kompletnie pusta, niedojrzała, życiowo nieporadna.

Bzdura.
Tak po prostu.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #241 dnia: Pn, 25 Październik 2021, 21:41:32 »
Ale to nie ona go szuka. Jak już coś to scenarzyści na chama go tu i ówdzie upychają wbrew niej.
Albo to materia stawia opór artyście. Z piasku bicza nie ukręcisz.
Batman returns
his books to the library

Offline death_bird

« Odpowiedź #242 dnia: Pn, 25 Październik 2021, 22:49:48 »
Pisz lepiej o tytułach, które znasz.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #243 dnia: Wt, 26 Październik 2021, 11:28:25 »
Tyle że chcąc nie chcąc czytałem i widziałem już Harley naprawdę sporo, więc miej pretensje do scenarzystów, że nie piszą tej postaci tak jak ty byś sobie życzył.

Natomiast jeśli nie mam racji, jeśli Harley nie jest pisana jako postać niedojrzała, wtórna wobec innych postaci, pusta, z głupim uśmieszkiem i całym zestawem głupich zachowań, ucieleśniająca stereotypy, której psychologizacja traktowana jest bardzo pobieżnie to nie mam też nic przeciwko by poznać tę inną Harley. Tę zupełnie oryginalną nową postać, rozsądną, odpowiedzialną, na poziomie, z inteligentnym dowcipem, której psychologia istotnie zajmuje twórców. Śmiało, wymieniaj tytuły, w których właśnie taka jest.
Batman returns
his books to the library

Offline death_bird

« Odpowiedź #244 dnia: Wt, 26 Październik 2021, 11:38:45 »
Cofnij się w dyskusji, bo już Ci je podałem tylko większość z nich nie jest (jeszcze) dostępna po polsku.
W przyszłym roku kup sobie "Criminal Sanity" i "White Knight Presents".
Co do dowcipu to podejrzewam, że Ci nie podejdzie. Ale jeżeli pożyczysz sobie z biblioteki to co wyszło w ramach "DC Odrodzenie" to tam masz Harley zaangażowaną "społecznie".

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #245 dnia: Wt, 26 Październik 2021, 17:18:02 »
No to akurat wersję z White Knight znam i pisałem, że to jedyny znany mi przypadek, gdy napisana jest dojrzale.

Serie z N52 i Odrodzenia są zjechane ostro m.in. z powodów, o których pisałem. Sorry, ale szkoda mi czasu.

Criminal Sanity mogę sprawdzić, może być ciekawie, aczkolwiek zauważ, że to właśnie takie w kółko wracanie do Jokera.
Batman returns
his books to the library

Offline death_bird

« Odpowiedź #246 dnia: Wt, 26 Październik 2021, 18:31:31 »
N52 i Odrodzenie czyli Conner&Palmiotti to akurat jedna z najlepszych rzeczy (z górkami i dołkami rzecz jasna) w przypadku tego tytułu toteż wybór w tym momencie staje się skądinąd bardzo mocno ograniczony.

Natomiast na koniec tej dyskusji (bo i tak w ostatnich dniach cokolwiek zdominowaliśmy ten wątek - może lepiej przerzucić ją do tematu poświęconego Harley) odczuwam kompulsywny przymus zaznaczenia, że z poniższym:

Serie z N52 i Odrodzenia są zjechane ostro m.in. z powodów, o których pisałem.

się nie zgadzam.  8)

Offline Odyn

« Odpowiedź #247 dnia: Śr, 08 Grudzień 2021, 12:33:31 »
Czyta ktoś Batmana Imposter w oryginale? Egmont dziś zapowiedział ten komiks na luty. Od strony graficznej prezentuje się całkiem nieźle. Fabularnie wydaje się bardziej przyziemny (realistyczny) niż większość obecnie wydawanych komiksów z Nietoperzem.
Dużą bolączką większości komiksów jest zakończenie, za tydzień wychodzi ostatni numer i ciekawi mnie jaki będzie odbiór całości (póki co dwa zeszyty które się ukazały są bardzo dobrze oceniane).
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline Pan F.

« Odpowiedź #248 dnia: So, 11 Grudzień 2021, 18:51:24 »
Oby wydali Batman: Reptilian, ten komiks muszę mieć na półce. :)
6 rozdział już jest !
Aż 22 strony!!! Link poniżej :)

https://webkomiksy.pl/komiks/pomocny?v=vvgnXoSBG6-f

Offline Castiglione

« Odpowiedź #249 dnia: So, 11 Grudzień 2021, 18:53:51 »
Raczej pewniak do wydania u nas. I też się chętnie zapoznam.

Offline gashu

« Odpowiedź #250 dnia: So, 11 Grudzień 2021, 19:06:26 »
A w kolejce Batman: Anti-Vaxxer. :o >:(

Offline Leyek

« Odpowiedź #251 dnia: Śr, 29 Grudzień 2021, 21:50:08 »
Pewniak do wydania przez Egmontu w 2023:

Offline Kvothe

« Odpowiedź #252 dnia: Śr, 29 Grudzień 2021, 21:54:22 »
A czemu w 2023 jak to są tylko 3 zeszyty, a Egmont wydaje niektóre nowości z DC dość szybko. Mam nadzieję, że jeszcze w 2022 to dostaniemy.

Offline laf

« Odpowiedź #253 dnia: Cz, 30 Grudzień 2021, 07:35:58 »

Cała linia wydawnicza DC Black Label nie za bardzo mnie obchodzi, a i sam Lemire nie należy do moich ulubionych twórców, ale to wydanie łyknę bez mrugnięcia okiem  :D

Offline Archie

« Odpowiedź #254 dnia: Nd, 02 Styczeń 2022, 12:26:45 »
Cała linia wydawnicza DC Black Label nie za bardzo mnie obchodzi
To akurat dużo tracisz, bo w porównaniu do głównej linii DC to są tytuły które trzymają poziom. Np. Batman: White Knight, Batman: Curse of the White Knight, Batman: The Imposter, Batman: Reptilian, Suicide Squad: Get Joker!, Joker/Harley: Criminal Sanity, Strange Adventures, The Nice House on the Lake. W gruncie rzeczy to DC Batman Label ;), choć widać, że zaczynają wychodzić szerzej i planowane są Suicide Squad: Blaze, Rogues czy nadchodzący Superman autorstwa Marka Waida. Także skoro Swamp Thing pojawił się w tym imprincie to raczej nie zostanie jednorazowym wyskokiem, więc warto śledzić.
« Ostatnia zmiana: Nd, 02 Styczeń 2022, 12:33:38 wysłana przez Archie »
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."