Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 1105775 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #4920 dnia: Pn, 12 Styczeń 2026, 15:33:09 »
@UP
Bardzo ci polecam Public Enemies. Dobry akcyjniak, niezłe rysunki Guinessa, dużo postaci świata DC w tym Major Force czy Power Girl. A na dodatek dostaniesz trzeci trejd - Władza Absolutna z ponurą wizją przyszłości Brand New Supermana.

W ogóle ten tom i Red Hood to komiksy dla miłośników animacji Superman TAS i Under the Red Hood, bo są ich podstawą. Historia originu Red Hooda bardzo wyszła w wydaniu Hachette - jeśli gdzieś dostaniesz ten tom, to polecam. Również nadchodzący 117 gdzie jest śmierć Jasona Todda.

Zabójczy Duet dopiero przeczytam w środę.

Offline bababatman

« Odpowiedź #4921 dnia: Pn, 12 Styczeń 2026, 16:02:31 »
@UP
Bardzo ci polecam Public Enemies. Dobry akcyjniak, niezłe rysunki Guinessa, dużo postaci świata DC w tym Major Force czy Power Girl. A na dodatek dostaniesz trzeci trejd - Władza Absolutna z ponurą wizją przyszłości Brand New Supermana.

W ogóle ten tom i Red Hood to komiksy dla miłośników animacji Superman TAS i Under the Red Hood, bo są ich podstawą. Historia originu Red Hooda bardzo wyszła w wydaniu Hachette - jeśli gdzieś dostaniesz ten tom, to polecam. Również nadchodzący 117 gdzie jest śmierć Jasona Todda.

Zabójczy Duet dopiero przeczytam w środę.

Dzięki! Red Hood jest do kupienia na stronie Hachette. Mam nadzieję, że to nie jest jakiś błąd, a dzięki twojej rekomendacji na pewno sięgnę po Public Enemies :)

Offline Lobo

« Odpowiedź #4922 dnia: Pn, 12 Styczeń 2026, 16:10:24 »
Ja akurat rekomendacją Bazyliszka bym się nie sugerował

Offline Burizleif

« Odpowiedź #4923 dnia: Pn, 12 Styczeń 2026, 22:24:06 »
Tu akurat napisał dobrze.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4924 dnia: Pn, 12 Styczeń 2026, 23:12:51 »
I zapomniałem dopowiedzieć. Na podstawie tej serii Loeba Superman & Batman zrealizowano animację Wrogowie Publiczni. A potem drugi trejd tego cyklu czyli Supergirl. Możesz sobie obejrzeć choćby trailery i zobaczyć o co chodzi. Supergirl była w WKKDC, wydał ją też Egmont. Ale Nick Jones postanowił że nie będzie jej w BiZDC tylko właśnie Władza Absolutna czyli trzeci trejd.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #4926 dnia: Śr, 14 Styczeń 2026, 08:45:35 »
Łapcie na empik com Zabójczy duet kilka złotych taniej

Offline frosty24

« Odpowiedź #4927 dnia: Śr, 14 Styczeń 2026, 16:19:31 »
Tak łapali że wymiotło wszystko i sam się nie załapałem :(

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #4928 dnia: Śr, 14 Styczeń 2026, 17:37:23 »

Prezentacja najnowszego tomu Kolekcji kupionego stacjonarnie w Empiku.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4929 dnia: Śr, 14 Styczeń 2026, 21:27:21 »
Łapcie na empik com Zabójczy duet kilka złotych taniej

A po ile było na Empik.com? Może spróbuję za 2 tyg.

Offline rapr

« Odpowiedź #4930 dnia: Cz, 15 Styczeń 2026, 08:22:25 »
A po ile było na Empik.com? Może spróbuję za 2 tyg.

42,49 zł

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4931 dnia: Cz, 15 Styczeń 2026, 08:39:19 »
@UP
Czyli tyle ile płacę stacjonarnie z Empik Premium. No ale bez cashbacku Lety Shops, więc oferta atrakcyjna jest. Może przy następnym tomie.

Ogólnie - fajnie że dali teraz komiks Silvestriego, po tym jak dostaliśmy jego X-Men i Wolverine od Egmontu. Historia jest z 2023 roku, czyli najnowsza w całej Kolekcji. Jeszcze jej nie było, gdy BiZDC startowała w Polsce. Równie dobrze Egmont mógłby ją wydać w Dawn of DC. :) Najwyraźniej Nick Jones gdy tworzył rozszerzenie, szukał inspiracji, zobaczył co tam teraz DC wydaje i uznał, że ta nowość nada się do Kolekcji.
« Ostatnia zmiana: Cz, 15 Styczeń 2026, 09:34:58 wysłana przez Bazyliszek »

Offline michał81

« Odpowiedź #4932 dnia: Cz, 15 Styczeń 2026, 11:32:47 »
Rozumiem docenianie wrzucenia czegoś świeżego w kolekcje, ale nie rozumiem zachwytów na gniotem jakim jest ta historia Silvestriego. Rysunkowo też wg mnie jest średnio, bo jednak najlepsze lata to autor ma już za sobą.
« Ostatnia zmiana: Cz, 15 Styczeń 2026, 12:46:16 wysłana przez Mr M »

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #4933 dnia: Cz, 15 Styczeń 2026, 14:33:29 »
Rozumiem docenianie wrzucenia czegoś świeżego w kolekcje, ale nie rozumiem zachwytów na gniotem jakim jest ta historia Silvestriego. Rysunkowo też wg mnie jest średnio, bo jednak najlepsze lata to autor ma już za sobą.
Dokładnie mam takie samo zdanie na temat tego gniotu.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4934 dnia: Cz, 15 Styczeń 2026, 19:36:39 »
Po przeczytaniu zgadzam się że historia jest średnia. Mi się nie podobało oderwanie od continuuity przez co wszydeł jakiś elseworld. I jak zwykle w takich komiksach akcja jest skrócona i leci po łebkach. Czyli moje początkowe zaciekawienie znanym nazwiskiem sklęsło. Silvestri za długo czekał aby napisać tą fabułę. Z 15 lat wcześniej mogła by być lepiej odbierana niż w 2023 r. Ale rysunki są ok, do nich nie mam zastrzeżeń. Styl mi trochę Capullo przypominał.