Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 744309 razy)

Offline michał81

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #1905 dnia: Cz, 27 Październik 2022, 19:53:04 »
Apropo filmów. Przez długi czas zamieszczałem tu link do unboxingów kolejnych tomów kupowanych w kiosku. Była to forma przypomnienia tego co akurat wychodzi i jak wygląda w środku. Ostatnio po dyskusji odnośnie takiego zamieszczania było zrezygnowałem. I teraz mam pytanie. Czy zamieszczanie tych filmów co dwa tygodnie to spam czy nie ?
Wg mnie warto umieszczać.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1906 dnia: Cz, 27 Październik 2022, 20:08:08 »
Apropo filmów. Przez długi czas zamieszczałem tu link do unboxingów kolejnych tomów kupowanych w kiosku. Była to forma przypomnienia tego co akurat wychodzi i jak wygląda w środku. Ostatnio po dyskusji odnośnie takiego zamieszczania było zrezygnowałem. I teraz mam pytanie. Czy zamieszczanie tych filmów co dwa tygodnie to spam czy nie ?
Nie mam nic przeciwko. Najlepiej niech wypowiedzią się osoby, którym głównie przeszkadzają takie materiały, bo ciężko się już połapać co można, co nie można, a regulaminy żadnego nie ma.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1907 dnia: Cz, 27 Październik 2022, 20:11:54 »
Można zrobić na ten temat ankietę albo temat. Ja standardowo jestem przeciwko jakimkolwiek ograniczeniom poza obrażaniem innych. Więc kto chce niech wrzuca, a kto chce niech nie ogląda, proste jak j******

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #1908 dnia: Cz, 27 Październik 2022, 20:18:40 »
Ja te filmy zawsze chetnie ogladalem. Pasowaly do tego tematu jak ulal.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #1909 dnia: Cz, 27 Październik 2022, 22:11:27 »

To do około 3 minuty prezentacja najnowszego tomu kolekcji kupionego w kiosku.
Potem inne komiksy.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Odyn

« Odpowiedź #1910 dnia: Pt, 28 Październik 2022, 06:52:30 »
Słuchajcie, moim zdaniem słowo pisane (recenzja) w jakiejkolwiek formie jest okej - jak już ktoś zauważył pasuje do formatu forum i wrzucanie odnośników w danym temacie jest absolutnie zasadne. Osobiście też wolę czytać niż oglądać i słuchać autora recenzji. Po prostu szkoda mi czasu. Mnie się nie chce oglądać kilkunastominutowych filmików.

Natomiast tutaj przez dłuższy czas funkcjonowała bezproblemowo zasada wrzucania kilkuminutowych filmików z przeglądu najświeższych komiksów, która umożliwiła niektórym zakup danej pozycji. I odbywała się w tematach, których dotyczyła dana pozycja. Szczerze? Nawet nie wiem, czy autor podczas nich coś mówi, bo mnie zależy na szybkim przeglądnięciu zawartości, a nie recenzji podczas tego. Często też w trakcie takich filmików przewijam strzałeczką do przodu, by zależy mi dosłownie na kilkunastu planszach, które mogą mnie przekonać lub nie.

Kyms, jesteś od niedawna vlogerem, wcześniej zajmowałeś się tylko blogowaniem. Śledzę Twoją stronę na fb od dobrych kilku lat, ale podobnie jak tu, nie oglądam Twoich filmików z powyższych powodów. Natomiast cieszę się, że masz grono odbiorców, bo pomagasz rozwijać zainteresowanie wśród komiksów DC. Ja, jak już wspomniałem, jedynie czytam Twoje recki zeszytów czy tomów. Dodam też, nie chcę Cię urazić i nie bierz tego do siebie, ale nie pasuje mi również Twoja dykcja i ciężko mi się słucha Twoich wypowiedzi - dlatego też wolę tylko czytać Twoje wypowiedzi na temat tematów, które mnie interesują.

Ponadto, jestem wzrokowcem, nie słuchowcem, dlatego preferuje forum od podcastów czy słownych recenzji.
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1911 dnia: Pt, 28 Październik 2022, 09:06:32 »
Naprawde ludzie sa juz tak ulomni i leniwi ze jak ktos im wrzuci filmik to niemoga zrobic dodatkowego ruchu myszka i przewinac sobie na kolejny post...?!

Lepiej jest rozpoczynac dyskusje, glosowania i inne pierdoly, cywilizacja zmierza ku upadkowi...

Offline laf

« Odpowiedź #1912 dnia: Pt, 28 Październik 2022, 09:21:26 »
Chciałem właśnie napisać post zaczynając od słów "Słuchajcie, moim zdaniem...", a skończyć na "... czy słownych recenzji", ale @Odyn mnie ubiegł  ;)

Offline Kyms

« Odpowiedź #1913 dnia: Pt, 28 Październik 2022, 09:41:10 »
Jedni wolą słowo pisane, inni słuchane. Każda z form sprawdza się jako recenzja lub inna forma przekazu wrażeń, która może komuś pomóc w zakupie. Na forum nie ma jasno określonego regulaminu mówiącego, że ta forma tu pasuje, tamta w innym temacie. Wszystko opiera się tylko i wyłącznie na osobistych predyspozycjach.

Osobiście nie przeszkadza mi postowanie takich czy innych form, ale komicznie i niesprawiedliwie wygląda, jeśli ktoś zamieszcza swoją wideo recenzje i jest ból dupy u niektorych, a w przypadku pisemnej obrona niczym słowa świętego przez te same osoby. Z jedną i drugą formą można swobodnie się zapoznać czy dyskutować - to nie tak jak ktoś wcześniej dziwnie stwierdził, że forma wideo to prawdy objawione.

Trafiały do mnie wcześniejsze zastrzeżenia, ale jeśli wyjątkiem ma być pisemna recenzja to nie widzę przeciwwskazań do postowania innych form pod warunkiem pokrewieństwa tematycznego i próby nawiązania dyskusji - a przepraszam, ale ostatnie formy linków do form pisemnych zdecydowanie nie były próbami nawiązania dyskusji. Gdzie tu forma nawiązania dyskusji? Wyłącznie chęci zareklamowania linku, który już wcześniej był wrzucony w odpowiednim dziale. Podobna sytuacja ostatnio miała miejsce z podlinkowaniem przez kogoś recenzji Black Adama.

A tutaj krótka recenzja od kolegi @eridravena - https://comixxy.com/2022/10/26/deathstroke-miasto-zabojcow-bohaterowie-i-zloczyncy-dc-tom-32/

Jak słusznie sum41 zauważył - zawsze można przewinąć post, iść dalej i nie mieć problemów. Nikt tu nie wrzuca 5 razy w jednym temacie tego samego linku, bo ktoś nie odpowiedział. Jest to zawsze jeden post nie zaburzający dyskusji, tym bardziej, że można cytować. Nie mam najmniejszego problemu z wrzucaniem wideo do "Nowości komiksowe na blogach". Jednak nie widzę powodów do trzymania tej zasady w priorytecie, jeśli inne formy recenzji mogą być postowane w taki sposób i wszystko jest z tym ok. Rzetelnie podchodźmy do "zasady" albo wcale. Te offtopy robią większy śmietnik na forum niż jeden post z linkiem do recenzji wideo lub pisemnej.
« Ostatnia zmiana: Pt, 28 Październik 2022, 09:45:15 wysłana przez Kyms »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1914 dnia: Pt, 28 Październik 2022, 09:54:22 »
Ten offtop to akurat sam zacząłeś i tak ciągnie się już dwie strony.

Widzisz na tym forum jeszcze kogoś, kto masowo wrzuca swoje teksty, filmiki, jakiekolwiek inne odnośniki do innych stron przy każdej możliwej okazji (i nie do tematu o blogach)? Nie rozumiesz, że to jest pewna różnica jeżeli użytkownik laf raz podlinkował czyjś tekst (bo nawet nie swój), a ma napisane prawie 1,5 tys postów i nie robi tego w co drugim, a prędzej w co setnym (a i tu bym miał pewne wątpliwości)?

I czy długo jeszcze będziesz płakać nad tym, że ludzie się wkurzali o te twoje filmy? To już chyba z trzeci temat na forum, gdzie wyskakujesz z jaką to niesprawiedliwością się spotkałeś, bo komuś innemu zdarzyło się coś wrzucić.
« Ostatnia zmiana: Pt, 28 Październik 2022, 09:57:52 wysłana przez Eguaroc »

Offline Kyms

« Odpowiedź #1915 dnia: Pt, 28 Październik 2022, 10:00:44 »
Zgadza się. Tym razem ja zacząłem ten offtop z wyżej opisanych powodów.

Nie śledzę każdego wątku na forum, aby stwierdzić tak/nie. Śledzę te o podłożu DC i Marvela. Nie wrzucam masowo, a pokrewne tematycznie. Cieszę się, że ma on tyle postów nabitych, co nie zmienia, że jego post z linkiem jest dokładnie taki o jaki się sam czepiałeś. Nie da się odczuć po Twoich zachowaniu próby faworyzowania. Większa moja aktywność na forum to normalne wypowiadanie się niż linkowanie do swoich materiałów, ale widzę, że dostrzegasz wyłącznie scenariusz Tobie lepiej pasujący do sytuacji.

Będę tak "długo płakał" jak będą takie zachowania na forum. I nie, nie jest to trzeci temat, a drugi, gdzie pierwszy był przez innych nakręconym problemem i przeciąganym tematem, mimo że kilkukrotnie tam odpisywałem jasne stanowisko i obiecywałem poprawę.

Krótka piłka - wszyscy podchodzimy do "zasady/oczekiwań" na równi albo wcale. Spam to spam. Póki co osoby o to czepiające się same sobie przeczą i szukają jakiś wykrętów do uzasadnienia odstępstwa od reguły
« Ostatnia zmiana: Pt, 28 Październik 2022, 10:04:55 wysłana przez Kyms »

Offline Pocztar

« Odpowiedź #1916 dnia: Pt, 28 Październik 2022, 10:02:59 »
@Kyms, ja może podpowiem, bo wszyscy się denerwujemy o jakieś głupotki: podobnie jak niżej podpisany, masz linki do swoich kanałów w stopce, więc pojawiają się pod każdym napisanym przez Ciebie postem ;)

Machnij więc klasyczny komentarz z wrażeniami z komiksu X, który jest według Ciebie taki i taki, bo argumenty są takie i takie, że polecasz/nie polecasz i komu i dlaczego, a jak ktoś chce więcej to pełna videorecenzja (objawiona! ;)) u Ciebie na kanale.
I po kłopocie. Wilk syty i owca cała.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1917 dnia: Pt, 28 Październik 2022, 10:06:40 »
@Kyms, ja może podpowiem, bo wszyscy się denerwujemy o jakieś głupotki: podobnie jak niżej podpisany, masz linki do swoich kanałów w stopce, więc pojawiają się pod każdym napisanym przez Ciebie postem ;)

Machnij więc klasyczny komentarz z wrażeniami z komiksu X, który jest według Ciebie taki i taki, bo argumenty są takie i takie, że polecasz/nie polecasz i komu i dlaczego, a jak ktoś chce więcej to pełna videorecenzja (objawiona! ;)) u Ciebie na kanale.
I po kłopocie. Wilk syty i owca cała.
Luz. Nie mam z tym problemu. Jeśli na to przystajemy to z mojej strony pełna zgoda i nie ma tematu.

Offline psychoszoku

« Odpowiedź #1918 dnia: Pt, 28 Październik 2022, 10:07:00 »
To już chyba z trzeci temat na forum, gdzie wyskakujesz z jaką to niesprawiedliwością się spotkałeś, bo komuś innemu zdarzyło się coś wrzucić.

Tyle, że to jest niesprawiedliwość gdy na niego najeżdzaśz, za to że coś wrzucił a jednoczesnie bronisz kogoś innego "bo komuś innemu zdarzyło się coś wrzucić.".

Ja nie widzę problemu jak to wspomniał @sum41 w przescrolowaniu czy to video, czy linka do tekstu czytanego. Zdarza się natomiast, że wchodzę zarówno w tekst czytany lub przewijam wrzucane filmy chcąc zobaczyć zawartość komiksu. Robię to, ponieważ pojawiły się w temacie Batmana, DC, Spider-Man etc.
W ógole nie wchodzę to tematu Nowości na blogach, czy jak on się tam dokładnie nazywa.
« Ostatnia zmiana: Pt, 28 Październik 2022, 10:09:14 wysłana przez psychoszoku »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1919 dnia: Pt, 28 Październik 2022, 10:08:32 »
Zamiast zajmowac sie pierdolami i tracic na nie czas idzcie poczytac cos z kupki wstydu  8)