Autor Wątek: Batman  (Przeczytany 771184 razy)

Odp: Batman
« Odpowiedź #3885 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 10:56:21 »
...tym bardziej że wyciąłeś to czego dotyczyła, to jest zwykłą manipulacją, nie wiem do czego mającą prowadzić...

Do tego samego co zawsze, aby nasrać tu kolejne pięćdziesiąt stron nonsensownej dyskusji o kolekcjach.

Offline michał81

« Odpowiedź #3886 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 11:35:29 »
Bo Dynastia Mrocznego Rycerza była dobrym Elseworldem. Sprawnie napisanym, ciekawym, dobrze opowiedzianym i narysowanym. W crossie z Dylan Dogiem ja tego nie zauważyłem.
Dynastia miała ciekawy pomysł wyjściowy. Co do rysunków to zawsze rzecz umowna komu co się podoba (tak naprawdę tylko w pierwszej część są intersujace, pozostałe 2 to standardowe niczym nie wyróżniające się na tle amerykańskich zeszytówek). Natomiast samo rozwiązenie przewidywalne i bez zaskoczenia. Nic ciekawego. Nic zaskakującego. Totalny średniak.

Crossover z Dylanem zachowuje chociaż ten sznyt włoskiej pulpy. Jest bardziej zwariowany i luźny. Wiadomy że taki zwykły mobek komiksowy jak ty, wolący tłuczenie tych samych tematów superbohaterskich nie doceni takich rzeczy, a będzie tylko narzekał i czytał cały czas to samo, pozostąc ubogim w wiedzę komiksową. Twój wybór.

« Odpowiedź #3887 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 16:50:32 »
Dynastia miała ciekawy pomysł wyjściowy. Co do rysunków to zawsze rzecz umowna komu co się podoba (tak naprawdę tylko w pierwszej część są intersujace, pozostałe 2 to standardowe niczym nie wyróżniające się na tle amerykańskich zeszytówek). Natomiast samo rozwiązenie przewidywalne i bez zaskoczenia. Nic ciekawego. Nic zaskakującego. Totalny średniak.

Crossover z Dylanem zachowuje chociaż ten sznyt włoskiej pulpy. Jest bardziej zwariowany i luźny. Wiadomy że taki zwykły mobek komiksowy jak ty, wolący tłuczenie tych samych tematów superbohaterskich nie doceni takich rzeczy, a będzie tylko narzekał i czytał cały czas to samo, pozostąc ubogim w wiedzę komiksową. Twój wybór.
Jesteś na tym forum o wiele dłużej niż ja Michał, ba, znasz Bazyliszka o wiele dłużej - i jeszcze cię dziwi, że należy on do tego typu komiksiarzy którzy czytają jak leci papkę Superhero która w większości się niczym nie wyróżnia - a jak tylko coś ma to coś innego niż reszta, lub jest naprawdę ambitną historią to dla Bazyla jest to zwykle nudne i słabe? Ja już dawno to zaobserwowałem i szczerze nie dziwi mnie to, pasuje to idealnie do jego osobowości  ::)
A co do Dynastii Mrocznego Rycerza - zgadzam się całkowicie, początek to miało obiecujący, a potem stało się niczym więcej niż mało angażującą historią którą nawet nie chciało mi się trzymać na półce, a sprzedałem - a to już rzadkość u mnie. Jest tyle dobrych Elseworldów z DC, nawet wydanych u nas po polsku, że po Dynastię nawet nie warto w mojej opinii sięgać.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #3888 dnia: So, 20 Lipiec 2024, 20:24:29 »
Oficjalnie już wiadomo, że kolejny run Detective Comics będzie należeć do Toma Taylora.
Batman returns
his books to the library

Offline Archie

« Odpowiedź #3889 dnia: Nd, 21 Lipiec 2024, 18:12:35 »
Oficjalnie już wiadomo, że kolejny run Detective Comics będzie należeć do Toma Taylora.
Mam absolutne zero zajawki na cokolwiek z Batmanem z głównego uniwersum po tych zapowiedziach All-In. W sumie na Batmana z Absolute Universe też, bo przecież dopiero co w głównym uniwersum mieliśmy biednego Wayne'a, który również nie ma Alfreda ;). Jedynie co to nazwisko Snydera mnie przyciąga do tego tytułu, ale jak widzę te bicepsy wielkości głowy to aż się boję jak Scott to wyjaśni (oby Venomem).
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #3890 dnia: Pn, 22 Lipiec 2024, 10:20:05 »
Mam absolutne zero zajawki na cokolwiek z Batmanem z głównego uniwersum po tych zapowiedziach All-In. W sumie na Batmana z Absolute Universe też, bo przecież dopiero co w głównym uniwersum mieliśmy biednego Wayne'a, który również nie ma Alfreda ;). Jedynie co to nazwisko Snydera mnie przyciąga do tego tytułu, ale jak widzę te bicepsy wielkości głowy to aż się boję jak Scott to wyjaśni (oby Venomem).
Mam dokładnie to samo. Batmana w oryginale przestałem czytać po koniec runu Tyniona bo już nie mogłem znieść tego syfu. Sprawdziłem sobie teraz pierwsze tomy Zdarskiego i Ram V od Egmontu i dalej nie jest to nic ciekawego - oba tytuły odpuszczam.

Offline Buc

« Odpowiedź #3891 dnia: Pn, 22 Lipiec 2024, 12:51:57 »

Tom Taylor to solidny zawodnik, na razie w moim prywatnym rankingu tylko Hellblazer w jego interpretacji był rozczarowujący, więc fakt, że przejmie Detective Comics jest obiecującym newsem.

Offline death_bird

« Odpowiedź #3892 dnia: Nd, 28 Lipiec 2024, 09:31:43 »
Tom Taylor? Ten sam gość, który stoi za "X-Men Red"?
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Sparnage

« Odpowiedź #3893 dnia: Nd, 28 Lipiec 2024, 09:49:48 »
Tak. Ten sam co stoi również za Nightwingiem, All-New Wolverine, DCEased i za tą lepszą połową Injustice :)

« Odpowiedź #3894 dnia: Nd, 28 Lipiec 2024, 10:18:16 »
Legendy.

Offline death_bird

« Odpowiedź #3895 dnia: Nd, 28 Lipiec 2024, 17:34:10 »
Tak. Ten sam co stoi również za Nightwingiem, All-New Wolverine, DCEased i za tą lepszą połową Injustice :)

Tych tytułów nie przerabiałem. Po "Red" stwierdziłem, że to nie moja bajka.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline lis22

« Odpowiedź #3896 dnia: Śr, 31 Lipiec 2024, 10:54:27 »
Jest jakaś szansa, że Egmont wyda w końcu komiksy z rysunkami Kelleya Jonesa?
Przede wszystkim chodzi mi o trylogię z Draculą ale także o te numery Gacka, które pod koniec swojego żywota wydał TM Semic w ramach serii Superman and Batman.

Offline komiks

« Odpowiedź #3897 dnia: Śr, 31 Lipiec 2024, 11:29:52 »
Zbiorczo to wyszło jako Batman Vampire, mogliby wydać w serii DC Deluxe.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Takesh

« Odpowiedź #3898 dnia: Śr, 31 Lipiec 2024, 11:30:07 »
Ja też bym chciał wiedzieć...

Może jak będzie więcej osób o to pytać, to wydadzą. Dobrze też napisać do nich na soszialach lub bezpośrednio.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #3899 dnia: Śr, 31 Lipiec 2024, 13:01:10 »
W sumie to aż dziwne, że czasami już takie gnioty z gackiem wydają a Kelley Jonesa stale omijają.
Czas nas zmienił, chłopaki...