Autor Wątek: Batman  (Przeczytany 770231 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alienus66

Odp: Batman
« Odpowiedź #4335 dnia: Pt, 28 Listopad 2025, 14:15:12 »
Jak trzeba zrobić offset to robią krede  a jak wskazana kreda to offset standard..

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #4336 dnia: Pt, 28 Listopad 2025, 15:25:33 »
Gdzieś poza Tomb Raiderem Screamu był offset tam gdzie powinna być kreda?

Offline Pestak

« Odpowiedź #4337 dnia: Pt, 28 Listopad 2025, 15:25:56 »
Przecież już ktoś wspominał (chyba w temacie Egmontu) że nie ma, całość na kredzie.

Całość na kredzie? Ufff. Dobrze, że kupiłem.  Droższe od oryginału, ale chociaż wydanie porządne, nie skalane offsetem.

Offline Pestak

« Odpowiedź #4338 dnia: Pt, 28 Listopad 2025, 15:27:06 »
Gdzieś poza Tomb Raiderem Screamu był offset tam gdzie powinna być kreda?

Tak - chociażby w Punisher - Dziennik Wojenny od egmontu.

Online Xmen

« Odpowiedź #4339 dnia: Pt, 28 Listopad 2025, 15:40:28 »
Akurat w dzienniku wojennym offset to duży plus. W sumie szkoda, że ten zabójczy żart nie zawiera wydania na kredzie i offsecie, ale jest kartonik, więc i tak dobrze się sprzeda.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline BlackoutHV

« Odpowiedź #4340 dnia: Pt, 28 Listopad 2025, 16:04:59 »
Istotnie, offset w dzienniku wojennym podobnie jak w Weapon X się świetnie sprawdza bo kolorki wyglądają lepiej i szkoda, że, kiedy w końcu dostaliśmy wydanie z obiema wersjami kolorystycznymi (bo wolę jednak te psychodeliczne klasyczne kolorki ze starej, znanej z tm-semica, wersji), to tego offsetu tu do pełni szczęścia zabrakło... Niemniej i tak format i dodatki - w tym pełny scenariusz Alana Moora w wersji pl cieszą.
Mimo że na kartonik obwoluty się nie załapałem, bo przybył bez zapowiedzi i wybył zanim dało radę kliknąć niestety, pozostawiając lekko smrodek rozczarowania.
Ogólnie wydanie ładne ale i brak offsetu i słaba dystrybucja wersji z etui sprawia, że, w mojej opinii egmont musi się jeszcze ogarnąć jeśli chodzi o zabawę w wydania ekskluzywne, bo się często potyka o sznurówki na takich detalach na ostatniej prostej...

Offline Pestak

« Odpowiedź #4341 dnia: Pt, 28 Listopad 2025, 16:33:47 »
Akurat w dzienniku wojennym offset to duży plus. W sumie szkoda, że ten zabójczy żart nie zawiera wydania na kredzie i offsecie, ale jest kartonik, więc i tak dobrze się sprzeda.

Zależy kto co lubi. Dla mnie offset w Dzienniku to ogromny meeega minus. Czytając to na offsecie można się poczuć jakby się cierpiało na kurzą ślepotę.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4342 dnia: Pt, 28 Listopad 2025, 16:57:42 »
Jak trzeba zrobić offset to robią krede  a jak wskazana kreda to offset standard..

Typowy Egmont jest typowy. :)

Miałem nie kupować, bo przyszły do mnie DC Compact. Po wieściach od was nie kupię tego jeszcze bardziej. ;)

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #4343 dnia: Pt, 28 Listopad 2025, 17:49:15 »
Tutaj są zdjęcia i opis.

*Papier w wydaniu Egmontu jak w innych tomach DC Limited - gruba matowa kreda w całym tomie.

https://www.facebook.com/share/p/16zAmC75bg/

Online roble

« Odpowiedź #4344 dnia: Pt, 28 Listopad 2025, 19:06:16 »

Wydanie jest monumentalne jak na tak cienki komiks..

ogromny format, papier ok, karton gruby, idealnie spasowany..

Offline michał81

« Odpowiedź #4345 dnia: Pt, 28 Listopad 2025, 20:22:42 »
Te kwasowe oryginalne kolory na kredzie wyglądają jeszcze lepiej.

Offline komiks

« Odpowiedź #4346 dnia: Pt, 28 Listopad 2025, 20:46:09 »
Jeszcze swojego nie rozpakowuje.
Mocno przesycone kolorki?

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #4347 dnia: Pt, 28 Listopad 2025, 22:34:34 »
Kupowanie wydania Egmontu w momencie kiedy Absolute można dostać za 110 PLN to jakiś masochizm

Offline Castiglione

« Odpowiedź #4348 dnia: Pt, 28 Listopad 2025, 22:44:00 »
Po filmiku na stronie wydawnictwa wydaje się, że jednak nie ma...
https://www.facebook.com/share/r/16u5xXSuBF/
To teraz tak jak po limitowanym "Weapon X" zrobili standardową edycję na offsecie, zawsze mogą rzucić oryginalną wersję "The Killing Joke" jako osobny komiks w zwykłym formacie ;)

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #4349 dnia: Pt, 28 Listopad 2025, 22:45:16 »
Spotkanie gigantów, tylko Żyjąca śmierć większa.