Autor Wątek: Batman - Kolekcja Hachette  (Przeczytany 16176 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kadet

Odp: Batman - Kolekcja Hachette
« Odpowiedź #30 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 12:16:27 »
Łapcie fotkę:

Kto jest tłumaczem? Stary przekład T. Sidorkiewicza czy jakiś nowy?
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline vision2001

« Odpowiedź #31 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 12:26:14 »
Z jakiego miasta fotka? Albo z jakiego salonu prasowego? Kolporter?

Kto jest tłumaczem? Stary przekład T. Sidorkiewicza czy jakiś nowy?

Jak macie FB, to pytajcie się tutaj: https://www.facebook.com/photo?fbid=1449286253911908&set=a.456402833200260

Offline MonsterGirl

« Odpowiedź #32 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 12:53:13 »
Z jakiego miasta fotka? Albo z jakiego salonu prasowego? Kolporter?
Fotka z allegro. A potwierdzenie mam z Chojnic w pomorskim.
Komiksopedia - newsy, wywiady, artykuły, kalendarz wydarzeń, baza danych. Możliwość oceniania i tworzenia własnych kolekcji.

Offline Warpath

« Odpowiedź #33 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 13:00:20 »
Cóż, może dla nowych czytelników jest to dobry news. Dla weteranów już mniej.

Ja bym kupił z tej załączonej w wątku listy może z 5 albumów. Resztę co chciałem to już nabyłem we wcześniejszych wersjach od innych wydawnictw. Na pewno brałbym więcej gdyby były to albumy ze starszych okresów, w stylu Nokturny czy choćby Dziesięciu nocy Bestii, które nigdy wcześniej się u nas nie pojawiły. A tak - niestety moje zainteresowanie mierne. Mogli pójść w coś innego.

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #34 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 13:13:47 »
Cóż, może dla nowych czytelników jest to dobry news. Dla weteranów już mniej.

Ja bym kupił z tej załączonej w wątku listy może z 5 albumów. Resztę co chciałem to już nabyłem we wcześniejszych wersjach od innych wydawnictw. Na pewno brałbym więcej gdyby były to albumy ze starszych okresów, w stylu Nokturny czy choćby Dziesięciu nocy Bestii, które nigdy wcześniej się u nas nie pojawiły. A tak - niestety moje zainteresowanie mierne. Mogli pójść w coś innego.
Mam takie same odczucia jak ty co do tej kolekcji.
Również interesują mnie tylko stare historię z lat 60-70-80 i ewentualnie z 90 więc kolekcja raczej nie dla mnie.
Z ciekawości z tego rzutu testowego odkupilbym 2 pierwsze tomy gdyż mieszkam w województwie łódzkim.

Offline Janas

« Odpowiedź #35 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 13:18:15 »
Mi tam pasuje, że jest to kolekcja dubli, nie będę musiał kupować tomów z fragmentami panoramy, a i Egmontowi raczej nie przeszkodzi w dalszych planach.

Offline FDH

« Odpowiedź #36 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 13:30:15 »
Test nowej kolekcji jest w podkarpackim,na pewno w salonikach Trafic bo tam kupiłem🤗

Offline Juby

« Odpowiedź #37 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 13:41:32 »
Muszę pochwalić polski wydział Hachette za dobór pierwszych czterech tomów. TDKR Franka Millera to nie tylko najbardziej kultowa pozycja z Batmanem, ale też tytuł, który obchodzi w tym roku 40-lecie, w dodatku poza DC Compact (premiera w maju) i DC Limited (pewnie we wrześniu) jest niedostępny. Kolejne dwa tomy to nowości, a czwarty też od lat jest białym krukiem sprzedawanym na rynku wtórnym za kosmiczne pieniądze. To będzie dobry start!

Offline Kadet

« Odpowiedź #38 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 13:51:26 »
Ale z drugiej strony, jeśli ktoś chciałby od kolekcji zacząć swoją przygodę z Batmanem w ogóle, to dawanie jako pierwszego tomu DKR to trochę chybiony pomysł... Tę historię da się w pełni zrozumieć dopiero, gdy już przeczytało się wcześniej kilka komiksów z Batmanem - już lepiej byłoby dać na początek "Rok pierwszy" moim zdaniem.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Kandor

« Odpowiedź #39 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 14:01:53 »
To że ma wychodzić co tydzień, to chyba błąd, ZNÓW(zdarzało się przy opisach poprzednich kolekcji)?

Offline Janas

« Odpowiedź #40 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 14:07:08 »
Ale z drugiej strony, jeśli ktoś chciałby od kolekcji zacząć swoją przygodę z Batmanem w ogóle, to dawanie jako pierwszego tomu DKR to trochę chybiony pomysł... Tę historię da się w pełni zrozumieć dopiero, gdy już przeczytało się wcześniej kilka komiksów z Batmanem - już lepiej byłoby dać na początek "Rok pierwszy" moim zdaniem.

Dodatkowo warstwa graficzna też może się wielu osobom nie podobać.

Offline Alois

« Odpowiedź #41 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 14:28:16 »
To że ma wychodzić co tydzień, to chyba błąd, ZNÓW(zdarzało się przy opisach poprzednich kolekcji)?

Chyba jednak nie błąd bo dalej piszą: „W prenumeracie cztery kolejne numery będą wysyłane raz w miesiącu.”

Offline Kandor

« Odpowiedź #42 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 14:30:52 »
Chyba jednak nie błąd bo dalej piszą: „W prenumeracie cztery kolejne numery będą wysyłane raz w miesiącu.”
No tak, ale również na tym ma polegać tenże błąd bo przy opisie którejś z poprzednich kolekcji pisali to samo. Na 99,99% obstawiam błąd😆

Offline Pocztar

« Odpowiedź #43 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 14:31:51 »
Najprościej jakby osoby, którym udało się kupić, zobaczyły co jest z tyłu na tekturce ;)
Czy "kolejny numer za tydzień" czy "kolejny numer za 2 tygodnie" w kioskach ;)

No jestem ciekawe tego wyniku testu, jestem, nie powiem.

Wreszcie się okaże, czy w Polsce popularniejszy Spidey czy Gacek ;)
« Ostatnia zmiana: Wt, 21 Kwiecień 2026, 14:33:38 wysłana przez Pocztar »

Offline michał81

« Odpowiedź #44 dnia: Wt, 21 Kwiecień 2026, 14:48:18 »
A co do obecnej zapowiedzi: tom 1 to powtórka, ale tomy 2-3 to premierowy materiał na polskim rynku, a czwarty wydany przez Egmont raz w DC Deluxe i od dekady niedostępny.
Tom 2 to raczej będzie polowiczna powtórka, bo fragmenty tego komiksu wyszły w różnych wydaniach na przestrzeni 30 lat.