komenty:
a) zdaję sobie sprawę, że z uwagi na przyjęte zasady głos na Andreasa jest stracony. jednak głosuję, bo jak to się tu mówi: to jedynie zabawa:)iksde. a przy okazji chciałem dodać, że nie bardzo kumam dlaczego nie można. wiem, że wszystkie szorty już były w Labrumexie, ale wówczas również nie można było głosować na ten komiks (jedynie na sam magazyn, a to przecież zupełnie co innego).
b) prawie zupełnie przejadły mi się długaśne serie. wiem, i tak je czytam i pewnie dalej będę. ale głosować nie będę. znudzony jestem Donżonami, Vascami, nawet Buddy i Jonathan już nie wciągają tak, jak kiedyś.
c) na starość coraz więcej mniejszych lub większych rozczarowań. kilka tytułów, które w ciemno typowałem jako moje pewniaki, okazało się yhmm... no po prostu mnie zawiodły. czasem zupełnie (jak np. Światła Amalou, Wdówka, czy Petar i Liza), a czasem jedynie nie sprostały być może zbyt wygórowanym oczekiwaniom (Tablica Wenus, Jason).
d) niestety nie zdążyłem przeczytać/kupić kilku tytułów, które zapewne też mogły wskoczyć na moją listę (Wojny Lucasa, Sezon spadających gwiazd, Frank Cappa, Święta Barbora, TU, Historie zebrane Tardiego, Trylogia nowojorska, Drakulic jedzie do urzędu, Matteo,...)
e) więcej grzechów nie pamiętam.