Autor Wątek: Top Listy - 2025 - pytania i sugestie  (Przeczytany 13041 razy)

Offline tuco

Odp: Top Listy - 2025 - pytania i sugestie
« Odpowiedź #105 dnia: Nd, 01 Marzec 2026, 15:37:00 »
- niestety zagłosowało 15 osób mniej niż rok temu - trochę to rozczarowujące.
fakt. mogę tylko powiedzieć ze swojej perspektywy, że też o mało nie zagłosowałem, bo wydawało mi się, że w przesycie oferty (oraz niedoborze czasu i narastającym od lat zniechęceniu komiksem jako takim - ale to zupełnie osobny temat) nie dałem rady przeczytać chociażby tylko większości takich tytułów, które uznałem preliminacyjnie jako bardzo obiecujące. ale post faktum cieszę się, że jednak się w tym roku przełamałem. bo nie ukrywam, że co roku sprawdzam, co tu na forum zdobyło uznanie i zastanawiam się wówczas, dlaczego ja tego czegoś (być może) nie znam. no a przecież niefajnie tak jedynie brać, nic nie dając... Rozgadałem się o niczym, sorrry.
Cazę sprawdzę jutro, mam gdzieś (na innym kompie) excela z rozpisanymi szortami z Relaxu, nie pamiętam, szczerze, tym bardziej że te szorty znałem już "troszkę" wcześniej niż z relaksu :)
właśnie skrupulatnie sprawdziłem. wszystko już było wcześniej w Relaxach lub Hurlantach. Dodam jedynie, że jedna nowela (Pylisty ptak) pojawiła się już nawet po raz trzeci (w Labrumexie#51)! to jest naprawdę kuriozum i nonsens! Magazyn co do zasady powinien dostarczać jedynie nowych treści, powtórki (nawet te najznamienitsze) są strzałem w stopę, piętę, kolano i....i w nie wiem, co jeszcze!
pozdro!

Offline Brvk

« Odpowiedź #106 dnia: Nd, 01 Marzec 2026, 17:21:19 »
Zagłosowałem zasadniczo po terminie, bo w ostatniej chwili zdecydowałem, że mimo wielu nieprzeczytanych jeszcze pozycji jednak warto dołożyć swoją cegiełkę. Obciąłem listę do 8 tytułów, bo pozostałe przeczytane na pewno zostałyby zepchnięte po uzupełnieniu zaległych lektur i choć z wymienionej ósemki pewnie ostatecznie i tak część z top 10 wyleci to każdą z wymienionych pozycji uznaję za bardzo dobry komiks.

Dzięki za organizację i świetne zestawienia końcowe.

Online volker

« Odpowiedź #107 dnia: Pn, 02 Marzec 2026, 11:05:05 »