Autor Wątek: Superman (2025)  (Przeczytany 7772 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adolf

Odp: Superman (2025)
« Odpowiedź #75 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 15:09:52 »
Taka zmienna kobieta z Ciebie.

Adolf, te swoje żenujące aluzje zostaw dla siebie. Proszę żebyś takich sugestii o mnie nie wypowiadał. Możesz mówić o sobie samym. Posłuchajmy o tym czego ty byś doświadczył może, co?

Nerdgasm, bo Najlepszy Kal-El ever POWRACA ❤️
Kontunacja Supermana Jamesa Gunna w kinach za 2 latka.

Man of Tomorrow
Superman 2 zapowiedziany. Ujawniono oficjalny tytul filmu. Pierwsza grafika i data premiery. James Gunn https://share.google/d2bbL5Y28eu6gAbBc

Wspaniała wiadomość!!!❤️🥳
WINCYJ NIEBIESKIEGO SUPERFACETA.
Jeszcze tylko jakiś zacny serialik do tego i jesteśmy w nerd-raju.  ;D

Podobają Ci się Panowie i dajesz temu wyraz na forum, więc się cieszę, że spełniają się Twoje oczekiwania. Mi również podoba się Supergirl i aktorka w nią wcielająca. Też bym był zadowolony gdyby pojawiła się w jakiejś roli w Peacemakerze. Jest przesłodka.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #76 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 16:04:05 »
Nie, nie nazwałabym się zmienną kobietą. 🤪 Owszem, czasem aktualizuję swoje spostrzeżenia czy uwagi, ale nie zdarza mi się to nagminnie.
Kiedy mówię że postać Supermana 2025 mi się podoba; [jego z pewnością atrakcyjny ]wygląd jest na jednym z ostatnich miejsc "ważności". Najbardziej cenię nowego Clarka za to że potrafi wiedzieć dobro nawet w ciemnych zakamarkach ludzkich dusz. Że nie skreśla ludzkości jako takiej mimo jej licznych wad. Ba; sam się uważa za istotę ludzką mimo że nim nie jest. Różni się tym diametralnie od takiego Nie! Supermana by Snyder. W rzeczywistości upadłego Kryptoñczyka; któremu wystarczyło przeżyć 30 lat by stoczyć się w mrok.

No bo co to za Nadzieja Ludzkości jeśli wystarczy kilka słów pijanego antyfana aby Clark doprowadził faceta z ciężarówki do tego że się wykończy?
Oczywiście koleś zachował się jak k*tas, ale czy Superman powinien być osobą doprowadzającą kogokolwiek do samobójstwa? Bo tak się skończy historia tego pijaczyny; jeśli weźmiemy Snyderowe wizje na poważnie. [A to podobno poważny film.]
Snyderowy Nie!Superman w odwecie niszczy gościowi ciężarówkę z towarem. To są ogromne pieniądze. Facet się nie wypłaci. Zostanie z długami. Już jest alkoholikiem. Zaraz zostanie bez pracy i bez domu [bo to Ameryka; nie masz roboty, lądujesz na ulicy, chyba że masz odlozone miliony]. Modlić się tylko by facet nie miał żony i dzieci na których będzie się wyżywał zanim się zastrzeli. Przez Nie!Supermana by Snyder.

Niemniej cieszę się Adolfie że już lubisz Złamaną Boginię z Kryptonu, starszą kuzynkę Clarka. Nie mam żadnych wątpliwości po "Rodzie Smoka" że Milly Alcock z łatwością udźwignie tę rolę. ❤️👸

Na zgodę króciutki klipek z
Spoiler: PokażUkryj
nieudanej próby zamachu na Niebieskiego:
https://youtube.com/shorts/p-Xy-tkJVq0?si=XFaIZ2PcQDs6aLYl

« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Wrzesień 2025, 16:06:01 wysłana przez Harlequinka »
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline Xmen

« Odpowiedź #77 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 16:14:17 »
Chyba w każdym kraju jak nie ma się trwale pracy można wylądować na ulicy, takie cuda nie są zarezerwowane tylko dla Ameryki? czy ja o czymś nie wiem i płace rachunki niepotrzebnie?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #78 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 16:19:59 »
No; polski system wydaje się być znacznie mniej bezwzględny niż w Stanach. Chyba że Ci się wydaje że Ameryka to kraina miodkiem i mleczkiem płynąca? Filmy amerykańskie co prawda lubią nam wciskać wciąż te wizje cudownej amerykańskiej ziemi, american dream ale...
Tak, jasne że wszędzie można wylądować na ulicy. Nie tylko w Ameryce. Nie wiem czemu do tego pijesz, kiedy najistotniejsze jest fakt że Nie!Superman Snydera to po prostu zły "człowiek" I nie powinien być w ogóle umieszczany na tej samej półce co Superman 2025. A już na pewno nie wyżej.
« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Wrzesień 2025, 16:24:11 wysłana przez Harlequinka »
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline Yorik

« Odpowiedź #79 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 20:43:18 »
Oczywiście koleś zachował się jak k*tas, ale czy Superman powinien być osobą doprowadzającą kogokolwiek do samobójstwa?

Zgadzam się z oceną sceny, ale:

a) to Twoja nadinterpretacja, że doprowadzi to faceta do samobójstwa. Nie wiemy do czego go to doprowadzi. Wiemy tyle, że Superman za to że prowadzi po pijaku zniszczył mu ciężarówkę. I nie wykluczam, że pewnie też za wylanie na niego napoju.
b) to i tak nigdy nie był "klasyczny" Superman. Tylko krawędziowa wizja Snydera, jak Ultimates Marka Millara. Więc nie ma sensu doszukiwać się tu cech "naszego" harcerzyka, bo Zack Snyder nigdy nie był zainteresowany by go w swoich filmach pokazać.
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Offline Adolf

« Odpowiedź #80 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 21:05:46 »
Snyder to chory człowiek. To obłąkaniec. Jest artystą wizualnym, ale nie umie przedstawiać emocji. Może umie, ale na poziomie 5-latka. I dlatego Man of Steel jest takim nieczułym filmem. Clark i jego głupie sceny, np. jak wyciąga autobus z wody. I co? Cała wioska powinna huczeć od plotek kim on jest, ale Snyder stwierdził, że jakoś to będzie. I potem nawet w dalszych linijkach scenariusza mamy, że tatuś Clarka POPEŁNIŁ SAMOBÓJSTWO. Zabił się na własne życzenie żeby kilka osób nie zobaczyło mocy Clarka. No genialne. Snyder to kretyn. Ale ładnie wszystko podał. Mroczne filtry, wzniosła muzyka Zimmera i widz bez mózgu. Dał dużo spektakularnych bijatyk, to wystarczy by przesłonić fabułę. Dlatego film Gunna był taki świetny. Zarówno Superman i Clark to sensorycznie odbierający bodźce osobnicy. Główny bohater nie tylko ma emocje, ale jest brutalnie przytłoczony przez opinię publiczną. I nie pęka. Trzyma się swojej drogi, choć wszyscy są przeciwko niemu, nawet biologiczni rodzice. Nie dziwię się, że taki Corenswet może się podobać.

Corenswet miał również fajną rolę "jebaki" w filmie Pearl. Uwiódł biedną główną bohaterkę, której ukochany był na wojnie i walczył za ojczyznę. Nie będę nawet spoilerować jak to się dla niego skończyło... To taka ciekawostka od miłośników horrorów. Lex miał za to dobrą rolę w filmie "Menu", gdzie zagrał intrygującego miłośnika jedzenia. Gunn dobrał rewelacyjnych aktorów. Milly Alcock to też petarda. Aż czasem żałuję, że nie oglądam dla niej tej prowizorki z HBO.

Offline Xmen

« Odpowiedź #81 dnia: Cz, 11 Wrzesień 2025, 00:17:32 »
Menu świetny film.
A pozostałe dwa filmy z trylogii Maxine, bohaterki Pearl widziałeś?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Adolf

« Odpowiedź #82 dnia: Pt, 12 Wrzesień 2025, 21:25:35 »
Menu świetny film.
A pozostałe dwa filmy z trylogii Maxine, bohaterki Pearl widziałeś?

Oczywiście. Mia Goth choć nie jest moją ulubienicą, to nie mogę jej odmówić tytułu księżniczki horroru. Sądzę, że wymieniamy za ciężkie obrazy dla wrażliwych kobiet, Harlequinka uciekła.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #83 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 13:58:04 »
Luthor czy ty naprawdę chcesz mydło do gęby? Bo to co się z niej wydobywa jest brudne.
WYJDŹ, ZIEMSKI HERETYKU!!!😤
https://youtube.com/shorts/v9wHCgFT6Pg?si=NDZED2GgPnMKGv1h

PS. Mały scykany miliarderek po prostu nie może ścierpieć tej nachalnej Niebieskiej Zajebistości! 🤣🤣🤣

Offline Adolf

« Odpowiedź #84 dnia: Pn, 29 Wrzesień 2025, 02:24:05 »
Twoje fantazje na temat mydła to najfajniejsza rzecz jaką dziś przeczytałem na forum.

Offline Yorik

« Odpowiedź #85 dnia: Cz, 02 Październik 2025, 05:31:13 »
Kto widział ostatni odcinek Peacemakera wie, że Lex teraz nieprzyjemne widoki w więzieniu musi oglądać.

Offline eyesore

« Odpowiedź #86 dnia: Cz, 02 Październik 2025, 08:56:00 »
Kto widział ostatni odcinek Peacemakera wie, że Lex teraz nieprzyjemne widoki w więzieniu musi oglądać.
Czyli przed drugim sezonem lepiej obejrzeć nowego Supka czy nie jest to konieczne?

Offline OokamiG

« Odpowiedź #87 dnia: Cz, 02 Październik 2025, 09:26:31 »
Warto obejrzeć, trochę odniesień jest.

Offline Yorik

« Odpowiedź #88 dnia: Cz, 02 Październik 2025, 11:06:56 »
Nie trzeba. Nie ma nic, czego nie da się zrozumieć z kontekstu samego serialu.

Online Pestak

« Odpowiedź #89 dnia: Nd, 05 Październik 2025, 08:22:35 »
Mnie cieszy, że w 2 sezonie Peacemakera powraca pomocnik Luthora  Happersen (swoją drogą czy już w filmie Superman nazwali go tym nazwiskiem, bo nie kojarzę). Jeszcze za czasów TM-Semica lubiłem tę postać. Fajtłapowaty ale jednocześnie genialny i 100% oddany Luthorowi. Na koniec najnowszego odcinka zrobili z niego dodatkowo oblecha co już niespecjalnie mi się spodobało - to na minus.