Autor Wątek: Ogólnie o filmach.  (Przeczytany 114667 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline komiks

Odp: Ogólnie o filmach.
« Odpowiedź #915 dnia: Cz, 10 Lipiec 2025, 23:27:27 »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Adolf

« Odpowiedź #916 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 20:09:11 »
Ale badziewie 🤣

Ale śliczna jest.

Offline Pan M

« Odpowiedź #917 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 20:52:15 »
Ale badziewie 🤣

Wygląda jak idealny film dla TV Puls ;D

Offline death_bird

« Odpowiedź #918 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 19:53:09 »
Obejrzawszy połowę:
1. Gdy na początku pada hasło: "Sonja" podświadomie nastawiłem się na odzew: "MORTAL KOMBAT!"
2. Dla odtrucia oczu potrzebuję znaleźć gdzieś "Conan The Barbarian"...
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Xmen

« Odpowiedź #920 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 20:19:04 »
Tv puls rozjeban*  ;D
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline michał81

« Odpowiedź #921 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 20:31:26 »
I jeszcze jeden bardziej mniej na serio

Offline komiks

« Odpowiedź #922 dnia: So, 02 Sierpień 2025, 01:05:51 »

Skubańce, wiedzą jak rozbawić  😂🤣
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #923 dnia: Wt, 19 Sierpień 2025, 12:50:18 »
https://comicbookmovie.com/fantasy/lord-of-the-rings/sir-ian-mckellen-confirms-gandalf-and-frodos-return-for-the-hunt-for-gollum-a223378

Frodo. Gandalf. I Aragorn. I Legolas.

JESSSSTTTTT!!!! POWRÓT MĘSKIEJ BIAŁEJ SUPREMACJI. BO TYLKO BIAŁE SAMCE SIĘ LICZĄĄĄ!!!*
*lekki sarkazm; sorry 🤪

Najważniejsze to po raz enty pokazać zajebistość Aragorna i Legolasa. Jakby ktokolwiek kiedykolwiek od 25 lat miał szansę o ich zajebistosci zapomnieć...😮‍💨

I jeśli Peter wrzuci jakąś kobietę to będzie to prawdopodobnie jakaś słodziara typu Lucy MacLean...Zagraną przez jakąś ulubienicę publiki. [Stawiam na Sydney Sweeney]. Która będzie, a jakże! simpować do Aragorna, by tradycji i poprawności stało się zadość...[Èowine]🤦‍♀️

I pewnie nie dadzą żadnego nie-białego elfa żeby tylko wiadoma część fandomu była zadowolona bo BRAK POPRAWNOŚCI POLITYCZNEJ!!!11111!

No nic. Liczy się tak naprawdę Gollum - Andy Serkis zapewne perfekcyjnie powtórzy swą wyśmienitą kreację; i doda jeszcze kilka warstw do Smeagola na darksajdzie. ❤️ Tutaj jestem całkowicie spokojna że Serkis stanie na wysokości zadania bo ten temat to przecież jego konik, klejnot w koronie jego osobistej filmografii i nikt go w tym raczej już nie pobije...😃

No i Gollum jest u Jacksona postacią najciekawszą i najbardziej złożoną. W czarno-białej galerii to jest szalenie ważne. 

Mam jeszcze drobną nadzieję osobistą na małe cameo Sau, byle nie w formie chmury pierniczącej oczywistości typu: "Death is near..." czy inne tego typu darksajdowe suchary. 🤷‍♀️
Nie wiem czy kapelusznik z Wellington zdaje sobie sprawę że tę postać stać na więcej. Nawet w ostatnim stadium nie musi koniecznie szorować po dnie prymitywizmu:D
Co ja gadam, Jacksona stać jedynie na conajwyżej wpierniczenie LOTR w zbroję i pokaz męęęskiej destrukcyjnej siły.
Na!szczęście chłopcy w fandomie to kochają najbardziej i przynajmniej respekt jaki będzie... 😅
https://youtube.com/shorts/JVSq8lE1Ot4?si=9PZo_M-eIYRdyug4

No nic. I tak się bardzo cieszę. Kto wie? Może wyjdzie naprawdę fajnie? Może super?
Zobaczymy!😃

Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline Danio

« Odpowiedź #924 dnia: Pt, 22 Sierpień 2025, 03:47:37 »
Obejrzałem właśnie Pluton z 1986.
Chyba najbardziej przereklamowany film wojenny ever. Takie 5/10, a tu nagrody, oscary...
Oliver Stone to miernota, a Charlie Sheen urodził się do grania w głupotach jak Scary Movie 5, a nie do poważnych dramatów.
Ratują Berenger i Dafoe w rolach drugoplanowych, choć nie jakoś bardzo.
Jak takie byleco może być wymieniane w jednym rzędzie z Apocalypse Now nie mam pojęcia.

Offline Yorik

« Odpowiedź #925 dnia: Pt, 22 Sierpień 2025, 03:56:15 »
Sheen miał niezłe poważne role w Beyond the Law i The Wraith.
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #926 dnia: Pt, 22 Sierpień 2025, 16:11:55 »
Pierwsze zdjęcie z planu nowej 'Lalki!!!"

Lalka - pierwsze oficjalne zdjęcie Wokulskiego i Łęckiej. Oceńcie sami https://share.google/b9upTUNbIEXAiWBSN

A, JARAM SIĘ!!!! 😁 Kamila Urzędowska jest nie tylko śliczną babeczką, ale też po samych "Chłopach" można dostrzec jak bardzo jest utalentowana. [Tak! Nawet pod malowanymi pikselami widać. 😋] Jestem pewna że zagra Łęcką perfekcyjnie. Dorociński wiadomo ❤️ super facet i aktor, będzie genialnym Wokulskim. 😁 Nie mogę się już doczekać!

PS. Oczywiście poza oklepanymi i śmiertelnie już nudnymi narzekaniami widowni i oskarżeniami o woke; feminizm i inne tego typu bzdury. Są niestety tacy którzy widzą to już wszędzie, szczególnie tam gdzie tego nie ma. Psuje to niemal całą radość i chęć rozmowy obecnie z kimkolwiek na tematy filmowe. :(
« Ostatnia zmiana: Pt, 22 Sierpień 2025, 16:14:38 wysłana przez Harlequinka »
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline Janas

« Odpowiedź #927 dnia: Pt, 22 Sierpień 2025, 18:12:02 »

PS. Oczywiście poza oklepanymi i śmiertelnie już nudnymi narzekaniami widowni i oskarżeniami o woke; feminizm i inne tego typu bzdury. Są niestety tacy którzy widzą to już wszędzie, szczególnie tam gdzie tego nie ma. Psuje to niemal całą radość i chęć rozmowy obecnie z kimkolwiek na tematy filmowe. :(

To, o czym piszesz nie dotyczy tego filmu, tylko serialu robionego przez netflix z Sandrą Drzymalską i Tomaszem Schuchardtem w rolach głównych.

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #928 dnia: Pt, 22 Sierpień 2025, 18:52:38 »
Jakie to wszystko tanie prowokacje.

Na forum #nikt i #nikogo, więc zjawia się moderatorka z inicjującym emocjonalne reakcje wpisem i czeka na to, kto się złapie. No i zapłonie, albo nie, czasami jednak zapłonie i zaczyna się dyskusja z tak oddalonych od siebie pozycji, że nie ma szans, żeby cokolwiek się z tego urodziło poza kłótnią i możliwością pokazania innym "widzicie, zobaczcie, co oni tam wygadują".

Nie dajcie się prowokować. Czasami widzę tu jednak brak reakcji na takie podjazdy, więc ludzkość jeszcze nie jest stracona.

Harlequinka, kiedyś zasugerowałem, że jesteś typowym Shillsem (użytkownik Żwirek się chyba bardziej podpalił niż Ty), ale Shillsy robią to za gifty, darmowe wejściówki i fotki z prezesami. Ty prowokujesz chyba po to, żeby uzyskać pretekst do czegoś innego. Nie rób tego, idź lepiej moderować grupy dyskusyjne trzeciego sezonu Rings of Power

Offline grzegorz.cholewa

« Odpowiedź #929 dnia: Pt, 22 Sierpień 2025, 19:00:03 »
Obejrzałem właśnie Pluton z 1986.
Chyba najbardziej przereklamowany film wojenny ever. Takie 5/10, a tu nagrody, oscary...
Oliver Stone to miernota, a Charlie Sheen urodził się do grania w głupotach jak Scary Movie 5, a nie do poważnych dramatów.
Ratują Berenger i Dafoe w rolach drugoplanowych, choć nie jakoś bardzo.
Jak takie byleco może być wymieniane w jednym rzędzie z Apocalypse Now nie mam pojęcia.

Ale co jest nie tak? Najlepsze filmy Stone'a to raczej JFK i Wall Street i może jeszcze Urodzeni mordercy. Pluton to właśnie poprawka Akademii za to, że nie dała nagród właśnie za Czas Apokalipsy. No to przy okazji Plutonu postanowili wyrównać choć Coppola powinien po raz trzeci zgarnąć w latach 70-tych. Najlepsze w roku Plutonu było Aliens. A rok potem Kubrick zrobił lepsze Full Metal Jacket.