Autor Wątek: Ogólnie o filmach.  (Przeczytany 114683 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mateusz

Odp: Ogólnie o filmach.
« Odpowiedź #885 dnia: So, 22 Marzec 2025, 07:33:44 »
No i jak tam po seansach „Śnieżki”? Ktoś się odważył wybrać do kina?   :P

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline Adolf

« Odpowiedź #886 dnia: Nd, 23 Marzec 2025, 00:04:04 »
No i jak tam po seansach „Śnieżki”? Ktoś się odważył wybrać do kina?   :P

Miła bajeczka. Elementy woke/dei wcale tak nie drażnią, kilka afroamerykańskich postaci, nic specjalnego. Mi się Rachel Zengler podoba, to nawet nie zwracałem uwagi na to zamieszanie ze zmienionym originem dla jej imienia. Natomiast cgi takie momentami zbyt walące po gałach. Wygląda jak zrobione przez AI. Zwłaszcza te krasnale. Film średniak, 5/10. Można iść z dziećmi jak nie ma nic innego. Jest co prawda w kinach fajna bajka z kotem, ale to polecam bardziej dla dorosłych.
« Ostatnia zmiana: Nd, 23 Marzec 2025, 00:07:15 wysłana przez Adolf »

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #887 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 19:18:43 »
SNOW WHITE

Byłam. Filmik okej, klasycznie wręcz, z drobnymi zmianami. Bez żadnego szału, można zobaczyć nie trzeba. Zegler śliczna I spoko.
Warto też porzucić wszelkie męskie histerie, Śnieżka chłopa ma, tyle że
Spoiler: PokażUkryj
nie księcia.
🤣 Jest grany przez białego faceta, więc każdy zabłąkany anty-wokowiec może spać spokojnie.🤪 No i ma znacznie większą rolę niż w myszatej kreskówce, gdzie Książę robił za słupa.
PS. Polowanie na czarownice można odłożyć. 🤣
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline komiks

« Odpowiedź #888 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 19:56:10 »
Kurcze, powinno wyjść inaczej XD

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline deFranco

« Odpowiedź #889 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 00:53:00 »
 Ale miazga.  ;D ;D
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline misiokles

« Odpowiedź #890 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 09:39:32 »
Nie macie wrażenia, że dzisiejsze społeczeństwo nie jest zainteresowane fabułami, a igrzyskami w postaci dokładania cegiełek do upadku medialnych gladiatorów? Review bombing jest tego dobrym przykładem.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #891 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 09:39:54 »
Komercyjnego sukcesu raczej nie będzie, artystycznego tym bardziej, cena za akcję wytwórni na poziomie sprzed 10 lat. No ładnie się ta wiosna zaczyna.

Nie macie wrażenia, że dzisiejsze społeczeństwo nie jest zainteresowane fabułami, a igrzyskami w postaci dokładania cegiełek do upadku medialnych gladiatorów? Review bombing jest tego dobrym przykładem.

Ależ oczywiście, że tak jest. Akcja przeciw wall street zorganizowana na Reddit w 2021 jest tego najlepszym przykładem i niejednego rekina finansowego przyprawiła o zawał serca. W tej chwili trwa bezwzględna i bezpardonowa wojna i będą ofiary. Aż żal tej Śnieżki. A taka była ładna, amerykańska...
« Ostatnia zmiana: Wt, 01 Kwiecień 2025, 09:54:08 wysłana przez Gustavus_tG »

Offline Dracos

« Odpowiedź #892 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 09:54:30 »
No nie będzie 67 mil po 2 tyg w US to przy tym budżecie mało, ale i tak dużo jak na kontrowersje związane z tą produkcją. Mi tam lotto mogą zaorać całe korpo, przecież ani gorszych filmów, ani orania takiego IP jak SW, ani bzdurniejszych decyzji o cenzurze komiksów już nie wymyślą.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #893 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 09:58:12 »
No nie będzie 67 mil po 2 tyg w US to przy tym budżecie mało, ale i tak dużo jak na kontrowersje związane z tą produkcją. Mi tam lotto mogą zaorać całe korpo, przecież ani gorszych filmów, ani orania takiego IP jak SW, ani bzdurniejszych decyzji o cenzurze komiksów już nie wymyślą.
No nie wymyślą, skoro najdroższa, najukochańsza i ogólnie uber alles Kathleen Kennedy ma być zatrudniona jedynie do końca tego roku. Coś tam jeszcze zdąży zamieszać w tym swoim kociołku, ale to już taki łabędzi śpiew będzie.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #894 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 10:26:43 »
Patrząc na ten rating ciężko uwierzyć że stoją za tym dorośli mężczyźni, a nie 6 latki... ???
To jest nie do uwierzenia co się dzieje z tym światem.
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline komiks

« Odpowiedź #895 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 10:47:20 »
Patrząc na ten rating ciężko uwierzyć że stoją za tym dorośli mężczyźni, a nie 6 latki... ???
Jeżeli uważasz, że targetem Śnieżki są dorośli mężczyźni, to dużo mówi o Twoim braku rozeznania.

Offline death_bird

« Odpowiedź #896 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 11:51:09 »
6latki tych ocen nie dają. Nasi tu byli. 🙂
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Piterrini

« Odpowiedź #897 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 12:06:29 »
@komiks absurdalnym jest to co napisałeś, wskazałeś na tą "aferę" z IMDB dla żartu, a jak ktoś skomentował, że ludzie się takimi głupotami zajmują (ww. review bombing) to... Nie wiem w ogóle o co Tobie chodzi - uważasz że wystawianie jedynek filmowi m.in. dlatego, że aktorka nie wpisuje się w kanon opowiadanej historii nie jest głupotą? Myślisz że jeśli targetem filmu są dzieci do lat 8 to te 247k jedynek wystawiły dzieci do lat 8? Mieszasz tą "aferę" za jaką stoją trochę starsze dzieci, w większości właśnie dorośli mężczyźni poglądów typu MAGA, dla których "jedynkowanie" jest wyrazem protestu (nie tylko rasy, ale poglądów aktorki) - skąd do tego dopisujesz target filmu nie mam pojęcia. I jeszcze na koniec dodajesz o braku rozeznania - o brak rozeznania Ciebie nie podejrzewam, raczej o brak krytycznego myślenia w niektórych, takich jak powyższa, wymianach zdań.

Ogólnie nawet przeciętnie lub słabo zrobiony film rzadko kiedy zasługuje na ocenę 1/10, ja osobiście stronię od ocen 1 i 10, np. jedynkę ode mnie dostał film jaki oglądałem ze 20-30 lat temu, jak kwitnął rynek bootlegów, od pana na ryneczku kupiłem, jak myślałem, film akurat hitowy w kinach, okazało się przy oglądaniu, że to była jakaś kopia typu filmów Asylum - podobny tytuł, podobna okładka/plakat, ale całość, od strony technicznej (obraz, dźwięk), przez aktorstwo, do scenariusza i wszystkich innych aspektów filmu to amatorszczyzna poniżej mierzalnego poziomu. Nie powiem jaki film, bo nie warto szukać, jak ktoś ciekawy i nie spotkał się osobiście to zobaczcie czym Asylum zajmował się zanim udało się im własne kiczowate marki sprzedać (w skrócie: podpinali swoje amatorskie produkcje pod marketing dużych hitów i frajerzy co nie spojrzeli dokładnie kupowali). Także nie - nie uważam że film dużego studia, nieistotne jak bardzo by mi się nie podobał, zasługuje na 1/10, a osoby tak oceniające (pomijam kwestię Snow White, bo tu ci co oceniali filmu nie widzieli) nie są wiarygodne w ocenie filmów.

Offline komiks

« Odpowiedź #898 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 13:09:58 »
@komiks absurdalnym jest to co napisałeś, wskazałeś na tą "aferę" z IMDB dla żartu, a jak ktoś skomentował, że ludzie się takimi głupotami zajmują (ww. review bombing)
To nie jest afera IMDB, wkleiłem oceny z 4 różnych serwisów filmowych.
Nie zrobiłem tego dla żartu, to jest na poważnie.
Tutaj nie chodzi o review bombing - wskazówka - policz ile osób oceniło ten film pozytywnie i porównaj do innych filmów, a następnie odpowiedz sobie na pytanie, gdzie są wszystkie te osoby, którym film się podobał.

Reszty Twojego wywodu nie czytam, bo szkoda mojego czasu, zapoznaj się najpierw z faktami, a potem komentuj.

Offline Piterrini

« Odpowiedź #899 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 13:21:25 »
Wciąż nie wiem o co Tobie chodziło.

@Harlequinka skomentowała kto stoi za ocenami, na co odpowiedziałeś powołując się na to kto jest targetem filmu. Kompletnie niezależne aspekty w tym przypadku.

Jeśli ktoś zrozumiał o co @komiksowi chodzi to byłbym wdzięczny za wyjaśnienie.