@komiks absurdalnym jest to co napisałeś, wskazałeś na tą "aferę" z IMDB dla żartu, a jak ktoś skomentował, że ludzie się takimi głupotami zajmują (ww. review bombing) to... Nie wiem w ogóle o co Tobie chodzi - uważasz że wystawianie jedynek filmowi m.in. dlatego, że aktorka nie wpisuje się w kanon opowiadanej historii nie jest głupotą? Myślisz że jeśli targetem filmu są dzieci do lat 8 to te 247k jedynek wystawiły dzieci do lat 8? Mieszasz tą "aferę" za jaką stoją trochę starsze dzieci, w większości właśnie dorośli mężczyźni poglądów typu MAGA, dla których "jedynkowanie" jest wyrazem protestu (nie tylko rasy, ale poglądów aktorki) - skąd do tego dopisujesz target filmu nie mam pojęcia. I jeszcze na koniec dodajesz o braku rozeznania - o brak rozeznania Ciebie nie podejrzewam, raczej o brak krytycznego myślenia w niektórych, takich jak powyższa, wymianach zdań.
Ogólnie nawet przeciętnie lub słabo zrobiony film rzadko kiedy zasługuje na ocenę 1/10, ja osobiście stronię od ocen 1 i 10, np. jedynkę ode mnie dostał film jaki oglądałem ze 20-30 lat temu, jak kwitnął rynek bootlegów, od pana na ryneczku kupiłem, jak myślałem, film akurat hitowy w kinach, okazało się przy oglądaniu, że to była jakaś kopia typu filmów Asylum - podobny tytuł, podobna okładka/plakat, ale całość, od strony technicznej (obraz, dźwięk), przez aktorstwo, do scenariusza i wszystkich innych aspektów filmu to amatorszczyzna poniżej mierzalnego poziomu. Nie powiem jaki film, bo nie warto szukać, jak ktoś ciekawy i nie spotkał się osobiście to zobaczcie czym Asylum zajmował się zanim udało się im własne kiczowate marki sprzedać (w skrócie: podpinali swoje amatorskie produkcje pod marketing dużych hitów i frajerzy co nie spojrzeli dokładnie kupowali). Także nie - nie uważam że film dużego studia, nieistotne jak bardzo by mi się nie podobał, zasługuje na 1/10, a osoby tak oceniające (pomijam kwestię Snow White, bo tu ci co oceniali filmu nie widzieli) nie są wiarygodne w ocenie filmów.