Autor Wątek: Ogólnie o filmach.  (Przeczytany 114667 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sum41

• Gość
Odp: Ogólnie o filmach.
« Odpowiedź #315 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 14:44:36 »
Najbardziej czekam aby wykupic pod katem Batman TAS ale Brave i Bold tez mi sie podoba oby bylo i u nas...

sum41

• Gość
« Odpowiedź #316 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 16:14:07 »
Shang Chi i Spider-man nominowani do Oskarow :)

Przeciez wiadomo ktory film dostanie statuetke - trzeba promowac ucisnione mniejszosci ... oskary to teraz popelina poprawnosci politycznej a nie dobrych filmow...

Offline misiokles

« Odpowiedź #317 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 16:42:30 »
A możesz nam przypomnieć, które filmy wygrały Oskary 2020 i 2021 i jakie ucieśnienia promowały?

Offline HugoL3

« Odpowiedź #318 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 17:31:19 »
Shang Chi i Spider-man nominowani do Oskarów :)

No dobra, ale tylko w kategorii efektów specjalnych. Zero reżyserii, aktorstwa czy wyróżnienia za całokształt.

A o efekty specjalne raczej zawsze biją się tylko produkcje rozrywkowe bądź takie, które wymagają bardziej skomplikowanego planu - jakieś sci-fi, adaptacje, wojna.

A możesz nam przypomnieć, które filmy wygrały Oskary 2020 i 2021 i jakie ucieśnienia promowały?

Za 2020 są to m. in.: Parasite, Joker, Judy, Pewnego razu w Hollywood a za 2021 Nomadland, Ojciec, Mank, Sound of Metal, Co w duszy gra oraz Judasz i Czarny Mesjasz. Ale niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć co "promowały". Tzn wiem o czym był każdy z tych filmów, tylko nie rozumiem do czego konkrowersyjnego konkretnie pijesz.

W 2022 nie widziałem żadnego filmu, który powaliłby mnie na tyle, by dać mu Oskara. Tych nominowanych nie mogę ocenić w pełni, bo widziałem tylko Nie patrz w górę oraz Diunę. Ten drugi na pewno coś dostanie, ale na szczęście nie jest nominowany w najważniejszych kategoriach.

Offline Koalar

« Odpowiedź #319 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 18:00:18 »
Shang Chi miał dobre efekty, ale za scenę, jak Wenwu (ojciec Shang Chi) wyskakuje z pędzącego samochodu, to się należy Złota Malina.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #320 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 18:48:37 »
Black Panther.

Offline misiokles

« Odpowiedź #321 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 13:01:55 »
Ale niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć co "promowały". Tzn wiem o czym był każdy z tych filmów, tylko nie rozumiem do czego konkrowersyjnego konkretnie pijesz.
To było pytanie do sum41. To on co roku z decyzjach oscarowych widzi polit-poprawne głosowania kapituły. Więc Nomansland czy Parasite wygrały bo hołdują LGBT, lewactwu, murzynom i takie tam.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #322 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 13:15:34 »
Ogłoszono nowe zasady przyznawania Oscarów. Akademia stawia na mniejszości i różnorodność etniczną09.09.2020

Jak twierdzą stojący na czele Amerykańskiej Akademii Sztuki i Wiedzy Filmowej David Rubin i Dawn Hudson, „nowe standardy mają być katalizatorem dla długotrwałych, zasadniczych zmian w branży filmowej”.

Przedstawione właśnie nowe przepisy odnoszą się do jednej z najważniejszych oscarowych kategorii, czyli Najlepszego Filmu. To kolejne z serii zmian mających przystosować filmowe kariery do współczesnych realiów i zwrócić uwagę na ważne i zaniedbywane od lat aspekty równościowe. Kilka miesięcy temu pisaliśmy
o nowym podejściu do spraw streamingu i połączeniu dwóch kategorii. Tym razem chodzi o reprezentację kobiet oraz mniejszości rasowych, seksualnych i etnicznych w rywalizujących o Oscara filmach.

Calos https://papaya.rocks/pl/news/ogloszono-nowe-zasady-przyznawania-oscarow-chodzi-o-mniejszo

Bender

• Gość
« Odpowiedź #323 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 19:49:02 »
Blade Runner 2099 Sequel Series Coming To Amazon, Ridley Scott Returning

Read More: https://www.slashfilm.com/765045/blade-runner-2099-sequel-series-coming-to-amazon-ridley-scott-returning/?utm_campaign=clip

Good news: Blade runner
Bad news: Ridley Scott
(paradoksalnie)

« Ostatnia zmiana: Pt, 11 Luty 2022, 19:51:03 wysłana przez Bender »

Offline Leyek

« Odpowiedź #324 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 22:23:53 »
Już wcześniej o tym serialu było wiadomo, chyba nawet sam coś wrzucałem.

Scott jako executive może zbytnio nie namiesza :) (zresztą mi się hejtowany powszechnie Prometeusz podobał, choć miał mega debilne momenty, kontynuacja już dużo mniej). Ważniejsze jaki będzie showrunner i scenarzysta/-ści. W artykule jako scenarzystka pada ta Pani - https://www.imdb.com/name/nm5111085/ - dorobek szału nie robi.

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #325 dnia: So, 12 Luty 2022, 14:22:11 »

Zwiastun zwieńczenia dla mnie i tak genialnej serii przygodowo-łotrzykowo-rozrywkowej w materii kina: oto jest i on zwiastun "Jurassic World: Dominion". Trevorrow da nam dzieło (Dinozaury były stworzeniami - a wszystko na to wskazywało - zmiennocieplnymi, ale i tak nie patrzę na to, że tuptają sobie po śniegu, czy suchym i zimnym obszarze. To ma być kino rozrywkowe na granicy prawdy i fikcji.) odważne, czerpiące z różnych gatunków i nurtów owiniętych wokół motywu dynamicznego filmu akcji i sensacji. Obraz i cała sfera wizualna w "Dominion", zdaje się będzie bardziej naturalna niżeli w przypadku "Jurassic World" z 2015 roku, za które to wspomniany reżyser odpowiada. Więcej wędrówki, eksploracji, swego rodzaju ,,dzikiego off-roadu", z majestatycznymi plenerami na głównym planie.

A, i film na pewno zarobi. Miliard ma w banku. Przy 1,5 mld. w global boxofficie może się zatrzyma.  8) 8) 8)

Offline Chmurny

« Odpowiedź #326 dnia: Nd, 13 Luty 2022, 12:10:32 »
"Dwóch nieznajomych" - opowieść o uciśnionym rysowniku komiksów.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #327 dnia: Pn, 14 Luty 2022, 09:13:54 »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #328 dnia: Pn, 14 Luty 2022, 09:39:58 »
Chyba tu bedzie ta sama sytuacja co z He-Man  :)

Bender

• Gość
« Odpowiedź #329 dnia: Wt, 15 Luty 2022, 09:17:34 »
Niezła jazda w komentarzach pod trailerem