Autor Wątek: Ogólnie o filmach.  (Przeczytany 114674 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Harlequinka

Odp: Ogólnie o filmach.
« Odpowiedź #900 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 14:04:14 »
No niestety, komiks nie zrozumiał, zdarza się.

Mnie tam nie obchodzi korporacja. Nie obchodzą mnie czyjeś zyski czy flopy. Czy "Śnieżka" zarobi czy wręcz przeciwnie. Jest to produkcja imo będaca na tyle przeciętnym, typowym odmóżdżaczem że nie zasługuje na dużą uwagę. A już na pewno nie na masowe, histeryjne rozdzieranie szat. Jakieś happeningi online, "bunty".To jest dla mnie jakaś niezrozumiała dziecinada. Jestem za tym żeby pielegnować w sobie "wewnętrzne dziecko", ale do kata, nie w ten sposób...🤦‍♀️
 Co mnie obchodzi to oblicze współczesnego świata. Różne strony społeczeństwa które same z siebie, z uśmiechem na ustach zgodziły się być pionkami w wiecznej wojnie polityczno-ideologicznej. Zabierając wszystkim uwagę, energię i czas który
można by spożytkować znacznie fajniej.
« Ostatnia zmiana: Wt, 01 Kwiecień 2025, 14:05:57 wysłana przez Harlequinka »
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline Pan M

« Odpowiedź #901 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 14:24:30 »
Rachel Zegler to nie jest przypadkiem osóbka, która zasłynęła gadka o złych, białych mężczyznach?

No to o ile nie powiem, że jakoś mnie uszczęśliwia porażka filmu z tą kobietą- to raczej obszar na dużo poważniejsze i prywatne sprawy- to jednak czuję delikatną satysfakcję, za to że sobie myszka Miki znów ten głupi ryj rozwaliła.
« Ostatnia zmiana: Wt, 01 Kwiecień 2025, 14:37:01 wysłana przez Pan M »

Offline komiks

« Odpowiedź #902 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 15:00:33 »
No niestety, komiks nie zrozumiał, zdarza się.
Wszystko rozumiem, wycierasz sobie gębę dorosłymi mężczyznami. Nie dobrze mi się już robi, jak czytam, że wszystko jest winą mężczyzn.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Popiel

« Odpowiedź #903 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 15:29:07 »
Wiesz, przez ostatnie parę tysięcy lat miało miejsce całkiem sporo rzezi, masakr, bitew, masowych mordów, czystek oraz równania z ziemią całych krajów.

A przez tych ostatnich parę tysięcy lat światem rządzili jednak faceci.

Go figure.

Offline deFranco

« Odpowiedź #904 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 15:34:40 »
światem rządzili jednak faceci.

Światem może tak. A kto rządził nimi ?  ::)
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #905 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 16:27:43 »
Rachel Zegler to nie jest przypadkiem osóbka, która zasłynęła gadka o złych, białych mężczyznach?

Ty mi powiedz, zdaje się że bardzo gnębi Cię ta sprawa.😉
Oj, a czy rzeczywiście powiedziała tak? Nawet jeśli...kurczątko.

I te jedno zdanie Rachel sprawiło że tysiące, ba!miliony mężczyzn z całego świata na dźwięk słowa Snów White od 2 lat zgrzyta zębami?
🤦‍♀️

Zazdroszczę takich "problemików". - parafrazując faceta nowej "Śnieżki". 😅

No to o ile nie powiem, że jakoś mnie uszczęśliwia porażka filmu z tą kobietą- to raczej obszar na dużo poważniejsze i prywatne sprawy- to jednak czuję delikatną satysfakcję, za to że sobie myszka Miki znów ten głupi ryj rozwaliła.

Osobiście nie rozumiem ani nie podzielam tak silnego przywiązania do żadnej korporacji. No ale jam dorosłe dziecko urodzone w końcówce lat 90. Zupełnie inny świat, inny mental niż to co teraz...

Wszystko rozumiem, wycierasz sobie gębę dorosłymi mężczyznami. Nie dobrze mi się już robi, jak czytam, że wszystko jest winą mężczyzn.

Niech mnie GROND świśnie...

Komiks, jak Ci się to udało? Dwoma zdaniami przekazałeś że:
- znowu nie zrozumiałeś nic z tego co napisałam.
- wciskasz mi nieprawdziwe słowa w usta.
- zrobiłeś z siebie ofiarę. Tylko kogo i czego, trudno określić.

Och, nie. Nie wycieram sobie gęby dorosłymi mężczyznami. Mam całkiem spory szacunek dla dorosłych mężczyzn.☺️ Ale ci, którzy są niby wiekowo dorośli, chcą być postrzegani jaki dorośli; a jednak zachowują się bardzo małostkowo i niedojrzale...
No cóż. Nie ukrywam że wbudzają u mnie uśmieszek politowania.😋
« Ostatnia zmiana: Wt, 01 Kwiecień 2025, 16:30:28 wysłana przez Harlequinka »
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline komiks

« Odpowiedź #906 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 16:52:29 »
@Harlequinka jeśli czegoś nie rozumiem, to tylko tego, że na Filmwebie oceniłaś pierwszą część Diuny Villeneuva na 2/10, a serial Twin Peaks z 2017 roku na 1/10. Czyżby review bombing z Twojej strony?

Offline Pan M

« Odpowiedź #907 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 17:06:25 »
@Harlequinka jeśli czegoś nie rozumiem, to tylko tego, że na Filmwebie oceniłaś pierwszą część Diuny Villeneuva na 2/10, a serial Twin Peaks z 2017 roku na 1/10. Czyżby review bombing z Twojej strony?

Offline Piterrini

« Odpowiedź #908 dnia: Śr, 02 Kwiecień 2025, 12:19:08 »
Kompletnie bym się nie domyślił że o to chodziło, kojarzę przepychanki na tym tle w innych tematach, ale celowo pomijam i nie chcę brać w tym udziału. O ile gdzie indziej może i "winni biali mężczyźni" jest nieuzasadnione, tak tutaj nie ma nad czym rozważać.

O tym że jest ktoś taki jak Zegler dowiedziałem się tutaj na forum (tj. pewnie widziałem twarz wcześniej, ale to tyle), od tego czasu nazwisko wciąż gdzieś rzucało mi się w oczy, były "afery" dotyczące właśnie jej wypowiedzi, nawet pomijając komentarze odnośnie Palestyny itp., bo to też dzieli Amerykanów, ale najbardziej dzieli jak u nas - polityka, Zegler naraziła się MAGA i tyle...

Więc powtórzę, że nie wiem skąd komentarz odnośnie targetu filmu w kontekście tych ocen, target filmu z tymi ocenami (zalew jedynek na imdb, audience/user score itd.) nic wspólnego nie ma. Nasze podwórko - przyznam że od lat z Filmwebu nie korzystam bo stawał się z tego portalu niesamowity ściek, komentarze Zegler na pewno nie mają przełożenia na Polskie gusta, więc jeśli jest dużo jedynek to jest to kwestia koloru skóry. Odsiej jedynki i dziesiątki i będzie cokolwiek przypominającego faktyczny przekrój odbioru filmu. Do tego dlaczego skrajne oceny są niemiarodajne odniosłem się w poprzedniej wypowiedzi w wątku.

Offline Dracos

« Odpowiedź #909 dnia: Śr, 02 Kwiecień 2025, 14:35:41 »
A przypadkiem targetem filmu nie są jednak dzieci, a rodzice którzy płacą za bilet i jak się ich wkurza to się przekłada na wtopę finansową?

Offline michał81

« Odpowiedź #911 dnia: Śr, 23 Kwiecień 2025, 20:54:29 »

Offline komiks

« Odpowiedź #912 dnia: Śr, 23 Kwiecień 2025, 21:14:33 »
Padaka, twarz Predatora będzie animowana komputerowo przez Studio Gillis.

Offline Gazza

« Odpowiedź #913 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 09:06:39 »
Super. Młodziutki i z jakiegoś powodu odrzucony przez klan Predator, Elder z "koroną" na głowie, Weyland-Yutani - czekam! Jak i na animowaną antologię.