Nie wiem czy to tylko ja, ale zero marketingu widziałem wcześniej, oczywiście każdy w swojej bańce, jak dzisiaj widzę masę newsów, tak wczoraj - nic. Kompletnie nie wiedziałem że teraz Oscary, założyłem że są znów jakieś przesunięcia (bo pożary w LA itp.) i zapomniałem... Nie żebym był specjalnie zainteresowany, ale ciekawe jak te bańki informacyjne działają.
Poprawka: widziałem jakiś czas temu pierwszy plakat, ten ze złotą czupryną Conana, uznałem że całkiem pomysłowy, ale na datę nie zwróciłem uwagi...
Wyjaśniła mi się aktualność tego żartu z SNL:
[03:31]
SNLtrump: And the Russians have been treated very badly with respect to the war, and also, frankly, Anora, right? Anora was misled, and she fell in love. And now she might even lose to Brutalist. It's disgusting.
Tylko myślę jak świetnym filmem mógłby być The Brutalist gdyby nie przeszkody w produkcji (Covid itp.). Nie śledziłem w ogóle, tylko kilka zdań z Wikipedii, że miał być kręcony częściowo w Polsce, i że rolę żony Totha miała grać Marion Cotillard - może byłoby bardziej "Hollywoodzko", ale też i film byłby "większy", trafiający do szerszej publiczności itd..
No i też zabawne jak Hulu dostało współdystrybucję live, przy czym wyłączyło transmisję o planowanym czasie zakończenia gali (czyli sporo przed faktycznym końcem). Streamy z Comic Conów lecą na cały świat i nie ma problemu z obejrzeniem całości, a tu terytorialnie ograniczony serwis (czyli bez obciążenia serwerów z całego świata) nie ogarnął takiej podstawy...