Autor Wątek: Ogólnie o filmach.  (Przeczytany 120177 razy)

Offline death_bird

Odp: Ogólnie o filmach.
« Odpowiedź #195 dnia: Nd, 20 Czerwiec 2021, 10:24:35 »
Mogli to zrobić w manierze "prawdziwego" kina wojennego zamiast tych azjatyckich, przeczących fizyce wygibasów.
Poza tym czy mi się wydaje (bo może mi się film z komiksami mieszać) czy jednak Snake Eyes to był oryginalnie białas?
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #196 dnia: Nd, 20 Czerwiec 2021, 13:04:56 »
Na to wygląda.

Michael_Korvac

• Gość
« Odpowiedź #197 dnia: So, 26 Czerwiec 2021, 10:59:59 »
"Z Nation", serial arcy-nietuzinkowy, mega fandomowy i mega dobry; zachęcił mnie on do oglądnięcia prawdziwych pierwocin dla kina w gatunku ,,Zombizmu". I tym protoplastą wśród protoplastów ,,Żywych Trupów" nie jest wcale... obraz pt. "Noc żywych trupów" George'a A. Romero z końca lat 60-tych XX wieku, a coś innego, o wiele starszego: film "Białe Zombie" z 1932. Polecam obejrzeć ,,to coś" - tak, to naprawdę wyjątkowe dzieło, nierówne, dziwne, zbyt klasyczne i romantyczne - chociażby dla historii tego nurtu w kinie.

Michael_Korvac

• Gość
« Odpowiedź #198 dnia: Pn, 28 Czerwiec 2021, 17:56:37 »
Taa. Klasyk. Bollywoodzki "Singham". Można spaść z krzesła, a potem wprost do jądra Ziemi. HueHue!  8)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #199 dnia: Śr, 30 Czerwiec 2021, 10:40:01 »
Jak pieniążki potrafią zmieniać postawy wielkich gigantów a nie przepraszam to dla naszego dobra i światłych idei ...

Helios wycofuje bilety dla zaszczepionych. Wszystko przez falę hejtu

https://www.money.pl/gospodarka/helios-wycofuje-bilety-dla-zaszczepionych-wszystko-przez-fale-hejtu-6655942120315424a.html

Offline Pan M

« Odpowiedź #200 dnia: Wt, 06 Lipiec 2021, 13:32:34 »
W wieku 91 lat zmarł Richard Donner. Nazwisko nie przywodzące skojarzeń w aż takim stopniu jak Spielberg czy Lucasa a to nie mniej ważny reżyser. Twórca "Omena", "Supermana", "Zabójczej Broni", "The Goonies". Zapraszany również do produkcji telewizyjnych, gdzie nakręcił epizod do "Tales  from the crypt", współtworzył " Kojaka".

https://www.wprost.pl/prime-time/10465648/nie-zyje-richard-donner.html

Offline Gazza

« Odpowiedź #201 dnia: Wt, 06 Lipiec 2021, 15:13:25 »
Czyli "Lethal Weapon 5" już nie powstanie. To miało być ich wszystkich (Donner, Gibson, Glover) wspólne pożegnanie z serią.... Szkoda. RIP.

Offline death_bird

« Odpowiedź #202 dnia: Wt, 06 Lipiec 2021, 21:22:28 »
Donner świetnym rzemieślnikiem był i szkoda wielka człowieka, ale ja tam się cieszę, że "Zabójcza broń 5" nie powstanie. Przeginają już z tymi kontynuacjami.
Ostatnio widziałem zdjęcie Forda we wdzianku Indiany z planu najnowszej części i to po prostu jest smutne jak bardzo eksploatuje się coś co powinno pozostać legendą.
A Donner choćby jednymi "The Goonies" zarobił u mnie na dozgonną wdzięczność.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

sum41

• Gość
« Odpowiedź #203 dnia: Cz, 08 Lipiec 2021, 12:00:10 »
Ciekawe  temat o popkulturze/kulturze.

Offline Pan M

« Odpowiedź #204 dnia: Cz, 08 Lipiec 2021, 12:46:52 »
Ciekawe  temat o popkulturze/kulturze.

Widzę logo tvp i z automatu wiem, że nie będę tego oglądał. Zamiast importowaniem problemów z zachodu niech się zajmą problemem własnej tuby propagandowej, która atomizuje społeczeństwo polskie w sposób patologiczny niczym blm świat Ameryki. Nie lubię blm, nie lubię tvp. Te nawracające wątki mnie tylko utwierdzają w tym, że forum należy się dział polityczny jak psu buda. Ta wiadomość i tak pewnie poleci do kosza ;D
« Ostatnia zmiana: Cz, 08 Lipiec 2021, 12:50:11 wysłana przez Pan M »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #205 dnia: Cz, 08 Lipiec 2021, 12:57:07 »
Wywalone na tvp - ciekawa rozkmina dwoch gosci i tyle...

Offline turucorp

« Odpowiedź #206 dnia: Cz, 08 Lipiec 2021, 13:15:54 »
Wywalone na tvp - ciekawa rozkmina dwoch gosci i tyle...

O rany, normalnie jakbym oglądał te komentarze do „Czterech pancernych”, zrealizowane przez TVP  :o
Co zdanie to przekłamanie.
Na komiksie się wyłożyli, na muzyce się wyłożyli, ciężko to potraktować serio  :(
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #207 dnia: Cz, 08 Lipiec 2021, 13:24:30 »
Material tvp sredni ale konwersacja ciekawa. Mozna obejrzec i zapomniec ludzie :)

Offline turucorp

« Odpowiedź #208 dnia: Cz, 08 Lipiec 2021, 13:32:58 »
Material tvp sredni ale konwersacja ciekawa. Mozna obejrzec i zapomniec ludzie :)

Ależ oczywiście, że rozmowa bardzo ciekawa, można się z niej dowiedzieć, że w Ameryce nie powstała żadna kultura, i że jedyne co tam powstało to komiksy (które przecież nie są elementem kultury  ;D ), jak również, że „czarni” jedyne co stworzyli to kilka gatunków muzycznych, ale zrobili to na (europejskich?) instrumentach skonstruowanych przez białych.
Obejrzeć, zapamiętać, wypunktować bzdury przy najbliższej okazji.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #209 dnia: Cz, 08 Lipiec 2021, 13:44:32 »
Czegos mi brakuje w tym trailerze - kto zgadnie czego? :)