Autor Wątek: Wydawnictwo Mandioca  (Przeczytany 565307 razy)

Offline Koora

Odp: Wydawnictwo Mandioca
« Odpowiedź #2985 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 14:28:25 »
A tu nagle wjeżdża cały na biało Wesoły Krzychu z PolishComicŻart i puszcza w odcinkach w Relaxie.

Ale ja bardzo uprzejmie proszę nie podsuwać takich pomysłów Panu Marszandowi! :D

Offline Szekak

« Odpowiedź #2986 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 14:30:37 »
Słucham? :-)
Czyli jednak wyświetlają ci się wszystkie posty. W takim razie ponawiam pytanie na temat od którego uciekasz, a które już padło kilka razy, od kilku osób - jakie miejsce byłoby lepsze, "żeby utyskiwać na taki stan rzeczy"?

I drugie pytanie - czemu to miejsce nie jest odpowiednie.

Poproszę o konkretną odpowiedź, bez odwracania kota ogonem jak do tej pory. :-)
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline holcman

« Odpowiedź #2987 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 14:38:44 »
Czyli jednak wyświetlają ci się wszystkie posty. W takim razie ponawiam pytanie na temat od którego uciekasz, a które już padło kilka razy, od kilku osób - jakie miejsce byłoby lepsze, "żeby utyskiwać na taki stan rzeczy"?

I drugie pytanie - czemu to miejsce nie jest odpowiednie.

Poproszę o konkretną odpowiedź, bez odwracania kota ogonem jak do tej pory. :-)

Ale ja już wszystko zdążyłem wyjaśnić. I o co mi chodziło i do czego piłem. Jeśli nie są to wyjaśnienia dla Ciebie wystarczające - trudno, muszę z tym żyć :-) I na przyszłość prosiłbym nie imputować mi rzeczy, których nie powiedziałem/napisałem.

Offline Szekak

« Odpowiedź #2988 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 16:09:36 »
Na przyszłość radzę zastanowić się nad tym co się pisze, to potem nie trzeba się będzie kiwać jak Neymar. :-)

Offline holcman

« Odpowiedź #2989 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 16:11:30 »
Na przyszłość radzę zastanowić się nad tym co się pisze, to potem nie trzeba się będzie kiwać jak Neymar. :-)

To jest dopiero piękne odwracanie kota ogonem :-)
Na przyszłość radzę czytać uważniej.

Offline Cornelius

« Odpowiedź #2990 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 16:29:21 »
Tu i ówdzie, czyli gdzie? bo jak patrzyłem w różne miejsca to koszt wysyłki do Polski i VAT mnie miażdżył

Polecam Libristo.

Offline kosmoski

« Odpowiedź #2991 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 16:44:47 »
Na naszym rynku już nie ma pewniaków.

A Miś Zbyś :D ?

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2992 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 16:55:19 »
Pytanie czy wszyscy narzekający na brak Eternauty (i suflujący różne, czasem karkołomne rozwiązania, żeby tylko wpuścić wydawcę w jego wydanie) kupili wszystkie te klasyki? Alack Sinner, Czerwona planeta, Przygody Sherlocka Holmesa, Drakula i Alvar Mayor na półce, jak rozumiem?
No ale dlaczego mieliby kupować wszystko? Biorę to, co mnie interesuje, czy to tytuł nowy czy klasyczny. Z tego, co wymieniłeś, mam oba tomy "Alacka" i "Draculę", "Eternatutę" też bym wziął, ale nie widzę powodów, żebym nie mógł napisać, że jakiegoś tytułu szkoda, jeśli nie kupuję od danego wydawcy wszystkiego jak leci.

Offline Szekak

« Odpowiedź #2993 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 17:08:43 »
To jest dopiero piękne odwracanie kota ogonem :-)
Na przyszłość radzę czytać uważniej.
Na przepychanki to jest chęć i ochota, ale odpowiedzieć na proste pytanie to już nie bardzo. Ciekawe czemu...

To są te wywody wymagające wielkiej uwagi?

To forum to chyba nie jest najlepsze miejsce, żeby utyskiwać na taki stan rzeczy :-)

To było jak piłka wystawiona do pustej bramki :-)
A „szpileczka” nie jest głupia, tylko oddaje stan rzeczy.
Więcej tu fanów „McDonalda niż wykwintnych restauracji”.

Szkoda, że pomyliłeś bramki i strzeliłeś swojaka.

Większość osób czasem w pracy sobie zje maka, a czasem wieczorem zje w restauracji. Nie ma tutaj żadnej sprzeczności. I tak jest na tym forum, Spawn się cieszy popularnością, ale komiksem roku zostaje CE. Zamiast prób wywyższania się, może lepiej przemyśleć politykę wydawniczą, bo wydanie Mglistego Wymiaru (spoko komiks) przed Denem było jak spapranie karnego. :)

Offline Dracos

« Odpowiedź #2994 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 17:13:11 »
A nieraz Mandioca kasę przepaliła bo robię wiele wydań dla idei a nie dla kasy. Ale ok. 60-70 tys to nie na moją kieszeń.

Myślę że to powinno zamknąć temat, jaśniej się nie da napisać dlaczego nie będzie tytułu. Oczywiście szkoda, ale warto być obiektywnym i spojrzeć ciut szerzej niż na bańkę obecnych na forum die hard fanów dla których cena nie gra roli :)

Z mojej strony mam nadzieję że na razie projekt jest tylko odłożony w czasie i przy bardziej sprzyjających okolicznościach rynkowych wróci na tapet.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #2995 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 18:58:54 »
No ale dlaczego mieliby kupować wszystko? Biorę to, co mnie interesuje, czy to tytuł nowy czy klasyczny. Z tego, co wymieniłeś, mam oba tomy "Alacka" i "Draculę", "Eternatutę" też bym wziął, ale nie widzę powodów, żebym nie mógł napisać, że jakiegoś tytułu szkoda, jeśli nie kupuję od danego wydawcy wszystkiego jak leci.

No właśnie dlatego, żeby nie musieć zżymać się na decyzję o odpuszczeniu Eternauty (i czym innym jest napisać "szkoda", a czym innym "a może jednak wydacie" i tu jakiś mniej lub bardziej karkołomny pomysł"). Sądząc po wpisach Mandioci, nie jesteś jedyny, sprzedaż klasyków idzie gorzej niż oczekiwali, w związku z czym taka, a nie inna decyzja.

Decyzje wydawnicze w takim przypadku zazwyczaj nie są podejmowane na podstawie deklaracji "ja bym kupił" tylko m.in. na podstawie tego, jak się sprzedają podobne komiksy.

Offline bocik

« Odpowiedź #2996 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 19:19:48 »
Więc się nie anonsuje że będziemy wydawać bez pewności swojej decyzji.
Zdziwienie negatywnym odzewem na info: 
...jednak nie wydamy bo nie mamy na to kasy...
i to po chyba pół roku po pierwszej informacji jest trochę nie na miejscu i oto burzą się ludzie którzy wiedzieli co to za komiks i na niego czekali ("świadomi" a ponoć w takich celuje wydawnictwo)

Offline Popiel

« Odpowiedź #2997 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 20:51:53 »
Więc się nie anonsuje że będziemy wydawać bez pewności swojej decyzji.
Zdziwienie negatywnym odzewem na info: 
...jednak nie wydamy bo nie mamy na to kasy...
i to po chyba pół roku po pierwszej informacji jest trochę nie na miejscu i oto burzą się ludzie którzy wiedzieli co to za komiks i na niego czekali ("świadomi" a ponoć w takich celuje wydawnictwo)

Cóż, i dlatego właśnie:
To forum to chyba nie jest najlepsze miejsce, żeby utyskiwać na taki stan rzeczy :-)

Offline jahred666

« Odpowiedź #2998 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 21:12:52 »
wątek Mandioci a przez kilka stron praktycznie rozmowa Szymona z KG z forumowiczami :)

Offline tuco

« Odpowiedź #2999 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 21:16:47 »
wątek Mandioci a przez kilka stron praktycznie rozmowa Szymona z KG z forumowiczami :)
i to również nazywa się Promocja! czapski z głów...