Hm, nie do końca o to mi chodziło

I na FB, i na Komikspecu są głosy krytyczne, przy czym zauważam wyraźnie, że bardziej na Specu:
1. podbijanie opinii krytycznych niekiedy do rozmiarów grillowania, co bywa imho zupełnie niepotrzebne
2. kwestia kultury osobistej w wypowiedziach niektórych osób
3. krytyka dla krytyki, aby tylko się przyczepić.
O, patrz, @Pinto, wyszedł mi jednak ten elaborat w obronie wydawców. Możesz mi już oddać capuccino

I żeby nie było: bardzo cenię to, co ma Spec, a czego ze świecą szukać gdzie indziej (albo może ja po prostu nie umiem), czyli autentyczne pochylanie się nad różnymi komiksowymi tematami, zaangażowanie i analizowanie z wykorzystaniem wyjątkowych zasobów merytorycznych dostarczanych przez część użytkowników (również krytyczne!). Dlatego z ogromnym zaciekawieniem czytam znaczną część wątków – oczywiście głosem Krystyny Czubówny

Jeśli powiem, że nie wszyscy mają tyle cierpliwości do tych niedogodności Forum, które wymieniłam powyżej w punktach, co Arek, to chyba jakoś bardzo nie rozminę się z prawdą. Cały czas mówimy o komunikacji i sposobie, w jaki jest prowadzona tutaj na Forum. I wydaje mi się (aczkolwiek tu strzelam), że albo człowiek to przyjmuje i się dostosowuje, albo po prostu odpuszcza. Nie widzę tu celowego obrażania się.