Autor Wątek: Wydawnictwo Mandioca  (Przeczytany 566833 razy)

Offline Rodrigues

Odp: Wydawnictwo Mandioca
« Odpowiedź #2610 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 00:20:16 »
Większość tych emblematów wklejona na rysunek i wycięcie ich odbywa się bez straty, a być może wręcz z pożytkiem dla czytelnika. Wrzutka z pustą plamą na środku kartki wygląda na wyjątkowo brzydki przypadek. Można było od razu to tak wyjaśnić, niestety pan wydawca nie umie porozumiewać się z forum bez emocji.

My bazujemy na edycji hiszpańskiej wydanej z okazji 40-lecia komiksu. Tak naprawdę, to pozostawienie logo wydawało się potrzebne tylko w przypadku tej wielkiej białej kuli. Resztę można było spokojnie wyciąć, tak jak to zrobiono. Dziwna decyzja Hiszpanów, żeby ten placek zostawić. Co zrobić. Sam komiks natomiast jest świetny i to prawdziwa uczta dla oka. Fernandez Miszcz (On to malował farbami olejnymi czaicie? Co za krejzol. Podbił tym moje serce)
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2611 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 00:46:33 »
Dużo lepiej wygląda bez tego herbu. Jedynie ta plansza, od której zaczęła się dyskusja, wypada kiepsko - chyba lepiej by było, gdyby wlać tam tekst.

Offline turucorp

« Odpowiedź #2612 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 00:54:41 »
Można było od razu to tak wyjaśnić, niestety pan wydawca nie umie porozumiewać się z forum bez emocji.
Popieram, ba, ja bym poszedł jeszcze dalej i zredukował wszystkie debaty na forum do konwersacji za pomocą chatGPT (po obu stronach), może wtedy część „panów forumowiczów” czułaby się w pełni usatysfakcjonowana.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Kadet

« Odpowiedź #2613 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 01:37:46 »
I'm sorry turucorp. I'm afraid I can't do that.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Death

« Odpowiedź #2614 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 08:43:33 »

:) ;) :D ;D :P 8)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2615 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 08:49:44 »
@Mandioca, ja bym ogłosił konkurs na najlepszą przeróbkę. Wygrana: dodatkowy rabat 5%. Promocja tytułu bezcenna :P  8)

EDIT:
Chociaż trzeba jeszcze przemyśleć, czy Hiszpanie się nie obrażą  ??? :-[
« Ostatnia zmiana: Wt, 15 Październik 2024, 08:59:39 wysłana przez Rodrigues »
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #2616 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 08:56:04 »
Wieczny problem z tymi klientami Mandioki - nie dość, że płacą, to jeszcze wymagają. Pasożyty.

Offline Death

« Odpowiedź #2617 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 09:06:01 »
Byłaby świetna zabawa.  :)

Offline LukCook

« Odpowiedź #2618 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 09:25:26 »
Mam tylko nadzieję, że nikt nie będzie kazał mi przepraszać.

Offline moai

« Odpowiedź #2619 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 09:33:14 »
Można było od razu to tak wyjaśnić, niestety pan wydawca nie umie porozumiewać się z forum bez emocji.
Odnoszę wrażenie, że w przypadku akurat tej dyskusji to emocjonalne wypowiedzi widzę raczej u czytelników, niż u wydawcy. Ja może już za stary jestem, albo mało wrażliwy, albo jedno i drugie, albo jeszcze coś innego wpływa na mój odbiór sytuacji. Widzę tu raczej problem w interpretacji danej wypowiedzi, niż prawdziwym ładunku emocjonalnym w tej wypowiedzi zawartym.
Salam alejkum!

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2620 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 10:04:44 »
No jak dla mnie to mocno bucowata była ta odpowiedź.

Offline Reverith

« Odpowiedź #2621 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 10:33:52 »
Mam tylko nadzieję, że nikt nie będzie kazał mi przepraszać.

Za głupotę się nie przeprasza. Nad głupim można się najwyżej zlitować. Masz tutaj odpowiedni dział, zwie się heheszki, mogłeś swój ambitny żart tam zamieścić, ale wolałeś drążyć temat, który został wytłumaczony przez wydawcę. Jak chcesz drążyć temat dalej, to proszę bardzo. Dałeś komentarz, który później edytowałeś, bo uznałeś, że za słabo dowaliłeś wydawcy, że popełnił błąd (możliwy błąd, istnieje coś takiego jak prawdopodobieństwo, pewna ewentualność, ale nie wziąłeś tego pod uwagę). Wiedzę z zakresu języka polskiego masz mierną, a nie zadałeś sobie trudu, aby teoretyczny błąd sprawdzić w necie, co zajęłoby pewnie trzydzieści sekund, dostałeś lekcję, której nie umiesz uszanować. Nauka najwidoczniej nie jest twoją mocną stroną. Koledzy z forum cię bronią, bo bagienko grillowania wydawców jest jakże wciągające. Błędy oczywiście są, a jak wielokrotnie pokazywano na forum, zdarzają się często, czasem mniejszego kalibru, czasem większego. Jednak można o nich pisać, dyskutować w bardziej normalny czy kulturalny sposób, niż dzieje się to na forum. Poczuj się trochę jak wydawca, ty mu wypominasz zakładki, a tobie ktoś będzie wypominał, że nie sprawdziłeś czegoś w necie, a mogłeś. Nic by cię to nie kosztowało. Myślę, że wydawca doskonale wie, że dał ciała z zakładkami. Takie ciągłe kąsanie za błędy uważasz, że jest czymś na porządku dziennym? Poprawia ci nastrój, daje powera na dzień w szarej codzienności? Czy robisz to, bo w necie czujesz się bezkarnie? W realu też wszystko obracasz w mało zabawne i prostackie żarty? To masz jeden ode mnie, poniższa grafika idealnie pasuje do niektórych wpisów na forum, a do twojego jest jak znalazł.

Bez przesady, @Reverith, w ten sposób to wszyscy powinniśmy przepraszać wydawców, bo przecież jakże często przywoływane są błędy, które de facto błędami nie są :) Bądźmy wyrozumiałymi ludźmi, wtedy może wydawcy też będą wyrozumiali dla nas ;)

Przeprasza się wtedy, kiedy wymaga tego sytuacja. To wydawcy nie są wyrozumiali dla czytelników forum? Szok i niedowierzanie, przecież tu panuje taka piękna, sielska atmosfera. Utopia po prostu.

Offline LukCook

« Odpowiedź #2622 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 10:45:20 »
Reverith głupotę i chamstwo widać w Twoich komentarzach, nie tylko w tym wątku. Czasami lepiej milczeć niż się pogrążać. Miałem nie karmić trolla jakim jesteś ale Twoje komentarze są niepotrzebne.

Online Leyek

« Odpowiedź #2623 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 11:00:27 »
@Reverith

Udzielaj się na FB jak Ci tutaj tak źle, tam wszystko jest z góry ustalone jak trzeba myśleć ("Małpa" ma świetne kolory, "Brom" to najlepszy polski komiks ever, Mucha* wydaje idealnie komiksy, im więcej nieistniejących wyrazów w tłumaczeniu tym ono lepsze itd.) i nikt się nie wychyla, a jak się wychyla to "w łeb".
A jak jesteś w kółku wzajemnej adoracji to możesz wszystko - tak jak ostatnio jeden autor, ambitnych wydawałoby się komiksów, który pod niepochlebną opinią swojego kumpla o jednym z fajnych, osobistych komiksów, które ostatnio wyszły w chamski sposób przerobił tytuł przy publicznej aprobacie.

* tu można wstawić też inną nazwę

Offline Dracos

« Odpowiedź #2624 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 11:18:11 »
tak jak ostatnio jeden autor, ambitnych wydawałoby się komiksów, który pod niepochlebną opinią swojego kumpla o jednym z fajnych, osobistych komiksów, które ostatnio wyszły w chamski sposób przerobił tytuł przy publicznej aprobacie.

widzę że przez moje boomerstwo jakaś fajna drama mnie ominęła ;(