Autor Wątek: Wydawnictwo Mandioca  (Przeczytany 566759 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Itachi

Odp: Wydawnictwo Mandioca
« Odpowiedź #2595 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 15:20:09 »
No to na przyszłość, jeśli nie masz odpowiednich umiejętności ani kompetencji, to może nie wprowadzaj innych w błąd i nie wskazuj, że jest coś w komiksie nie tak, bo robisz krzywdę wydawcy. Za swoje bezmyślne zachowanie powinieneś przeprosić Mandiocę.

Krzywdę robisz sam sobie pisząc takiego posta. Z igły widły.
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Online Castiglione

« Odpowiedź #2596 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 15:35:40 »
Dostałem maila, że macie tu wielki problem z Drakulą i koniecznie mam pisać co to za wypadki.
Ach, ci źli polscy czytelnicy, zauważyli, ze w komiksie brakuje części strony i śmieli o tym napisać >:( Problem też zaiste wielki, dopiero całe dwa posty dalej ktoś wyjaśnił i temat się skończył.

No to na przyszłość, jeśli nie masz odpowiednich umiejętności ani kompetencji, to może nie wprowadzaj innych w błąd i nie wskazuj, że jest coś w komiksie nie tak, bo robisz krzywdę wydawcy. Za swoje bezmyślne zachowanie powinieneś przeprosić Mandiocę.
ROTFL, ty poważny jesteś, człowieku?

Online OokamiG

« Odpowiedź #2597 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 15:40:47 »
LukCook, bo jak nie przeprosisz:

Offline Kadet

« Odpowiedź #2598 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 15:50:23 »
A tak z poważnych rzeczy to ja chętnie zobaczyłbym grafikę promocyjną do "Sherlocka Holmesa". Była już ujawniana?
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2599 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 15:51:57 »
Krzywdę robisz sam sobie pisząc takiego posta. Z igły widły.

Możecie nie odstraszać jednej z nielicznych kobiet, które się tutaj udzielają?  ;)

Sprawa jest wyjaśniona. Cieszy fakt, że to nie żaden bubel po stronie polskiej. Swoją drogą Hiszpanie dziwnie to rozegrali. Udało mi się znaleźć fotki tego komiksu z magazynu Creepy oraz wydania Glenat z 2004. Mogę wrzucić później porównanie.

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #2600 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 16:30:28 »
Wyjaśniło się wszystko; to chyba najważniejsze :)
@Death już napisał, że żadnego końca świata dziś nie będzie (w innym wątku), więc myślę, że możemy wrzucać na luz ;D również w innych wątkach.
Jako "jedna z nielicznych kobiet" niezmiennie staram się nie zostać odstraszona ;)

Częściej w tekstach komiksowych (i różnych innych) widzę /spieszenie się/ przez S, ale sama preferuję wersję z Ś, bo samo /spieszyć/ to również:
https://sjp.pwn.pl/slowniki/spieszy%C4%87
Ważniejsze od tego, którą wersję wybrać, jest to, aby w całym komiksie był zapis konsekwentnie jednolity. A w tej kwestii, jak dotąd, redakcja i korekta u Mandioki jest na wzorowym wręcz poziomie.

Offline turucorp

« Odpowiedź #2601 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 16:32:25 »
Trzeba było jednak nie pisać.
Ja mam taką propozycję, żebyś również zastosował się do własnych rad. Tak, żeby forumowicze nie musieli biegać mi po mieście za jakimiś pamiątkowymi tablicami, tylko mogli spokojnie uczestniczyć w festiwalu.
Czytelnicy są tutaj od wyłapywania niuansów, wydawca od ich wyjaśniania, rolę "wujka dobrej rady" proponował bym zostawiać sobie na inne, bardziej odpowiednie miejsce.
EOT
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #2602 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 16:41:52 »
Marek, you're back!  ;D

Właśnie mnie Rodrigues uświadomił, że ta nieliczna to nie o mnie, buuuu  :'(

;)

Zdania nie zmienię: super, że się doszukujecie, super, że znajdujecie rzeczy, że je wrzucacie, że pytacie, drążycie itd. Jest kilka osób na Forum, które mają bardzo fajną wiedzę i które tą wiedzą się dzielą, to jest świetne, rośnie świadomość językowa.
<Czemu na tym Forum nie ma niebieskich serduszek???  :P >

Offline Dracos

« Odpowiedź #2603 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 17:48:20 »
<Czemu na tym Forum nie ma niebieskich serduszek???  :P >

💙

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #2604 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 18:25:03 »
@Dracos: dziękuję!!! 💙💙💙

:D

Offline PabloWu

« Odpowiedź #2605 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 19:53:02 »
Też tak macie w Drakuli? :) Ciekawe czy mój jest ok, sprawdzę przed 15. :)

Ja sobie dorysuję i będę miał unikalny unikat.
 ;)

Online Castiglione

« Odpowiedź #2606 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 21:17:14 »
To tak jak blanki, tu jest miejsce na wrysy autorów.

A tak poważnie, to fajnie wyglądają te rysunki, muszę chyba przyspieszyć zakup.

Offline Koalar

« Odpowiedź #2607 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 22:10:04 »
Może taki crossover - Dracastle:

pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2608 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 00:05:02 »
Dobra lecim. Porównujemy wersje z logo i bez (nie porównujemy kolorów, nasycenia barw itd, bo to bez sensu jeżeli nie mamy wszystkich egzemplarzy przed sobą)

Uwaga spoilery.

Spoiler: PokażUkryj
Materiały jakie zebrałem:
1. Wersja Polska - tożsama z najnowszym wydaniem hiszpańskim;
2. Wersja z magazynu Creepy - komiks ukazał się w 13 odcinkach w numerach 36-48 - co za tym idzie logo pojawiło się 13 razy - sami zobaczycie z jakim skutkiem...
3. Wersja Glenat Spain A.D. 2004

I
Po lewo: Wersja z magazynu Creepy (=Wersja Polska); po prawo Wersja Glenat Spain A.D. 2004 Dali czaDu

II
Po lewo: Wersja z magazynu Creepy; po prawo Wersja Glenat Spain A.D. 2004 (=Wersja Polska)

III
Po lewo: Wersja Polska; środek: Wersja z magazynu Creepy; po prawo: Wersja Glenat Spain A.D. 2004 (sprytne zagranie z przesunięciem tekstu)

IV
Po lewo: Wersja z magazynu Creepy; po prawo: Wersja Glenat Spain A.D. 2004 (=Wersja Polska)

V
Po lewo: Wersja z magazynu Creepy; po prawo: Wersja Glenat Spain A.D. 2004 (=Wersja Polska)

VI
Na górze: Wersja z magazynu Creepy (co wam ta ciuchcia zrobiła ziomki z Creepy?); na dole: Wersja Glenat Spain A.D. 2004 (=Wersja Polska)

VII

VIII
Po lewo: Wersja Polska; środek: Wersja z magazynu Creepy; po prawo: Wersja Glenat Spain A.D. 2004 (where text w dymkach Glenat?)

IX

X
Na górze: Wersja z magazynu Creepy; na dole: Wersja Glenat Spain A.D. 2004 (=Wersja Polska)

XI
Po lewo: Wersja z magazynu Creepy (ktoś tu nie lubi architektury); po prawo: Wersja Glenat Spain A.D. 2004 (=Wersja Polska)

XII

XIII
Po lewo: Wersja z magazynu Creepy (ktoś tu nie lubi architektury again); po prawo: Wersja Glenat Spain A.D. 2004 (=Wersja Polska)
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Brvk

« Odpowiedź #2609 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 00:13:43 »
Większość tych emblematów wklejona na rysunek i wycięcie ich odbywa się bez straty, a być może wręcz z pożytkiem dla czytelnika. Wrzutka z pustą plamą na środku kartki wygląda na wyjątkowo brzydki przypadek. Można było od razu to tak wyjaśnić, niestety pan wydawca nie umie porozumiewać się z forum bez emocji.

« Ostatnia zmiana: Wt, 15 Październik 2024, 00:15:24 wysłana przez Brvk »