Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 661077 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline starcek

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #1140 dnia: Cz, 26 Styczeń 2023, 14:23:43 »
No to teraz już wiemy, że zmienianie kolejności jest możliwe i właśnie to robią.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline hansior

« Odpowiedź #1141 dnia: Cz, 26 Styczeń 2023, 16:28:09 »
Dostałem Wypadek na polowaniu. Totalnie mnie zaskoczył format tego wydania. Gdy czytałem w zapowiedziach wydawnictwa, że szykuje się niezła cegła, spodziewałem się wielkiego komiksu, którego nie będę wiedział, jak trzymać podczas lektury. A tu dostajemy książkę w twardej oprawie. Nie jest to ani za duże, ani za małe. Przyjemnie się to trzyma w ręku, a jednocześnie fajnie wygląda. Takie "cegiełki" są dla mnie w sam raz.

Offline chch

« Odpowiedź #1142 dnia: Cz, 26 Styczeń 2023, 16:29:34 »
Dostałem Wypadek na polowaniu. Totalnie mnie zaskoczył format tego wydania. Gdy czytałem w zapowiedziach wydawnictwa, że szykuje się niezła cegła, spodziewałem się wielkiego komiksu, którego nie będę wiedział, jak trzymać podczas lektury. A tu dostajemy książkę w twardej oprawie. Nie jest to ani za duże, ani za małe. Przyjemnie się to trzyma w ręku, a jednocześnie fajnie wygląda. Takie "cegiełki" są dla mnie w sam raz.
Daj znać jak wrażenia po lekturze.

Offline hansior

« Odpowiedź #1143 dnia: Cz, 26 Styczeń 2023, 16:34:38 »
Na razie musi poczekać aż przeczytam dwie książki, które dostałem pod choinkę. Na szczęście są krótkie :)

Offline rzodkiew

« Odpowiedź #1144 dnia: Pt, 27 Styczeń 2023, 07:40:30 »
eee, miałem już 6 tomów collected i chciałem uzupełnić je polskimi wydaniami, ale to łączenie albumów totalnie popsuło mi plany

Offline sad_drone

« Odpowiedź #1145 dnia: Nd, 29 Styczeń 2023, 00:35:18 »
Chyba była już taka dyskusja ale nie mogę jej znaleźć więc zacznę jeszcze raz. Forumowicze, jakie są waszym zdaniem tytuły must have of lost in time które wybijają się ponad poziom generycznego frankofonu ? Do tej pory zrobiłem podejścia do jima hawkinsa, laowai i dzikiego lądu, i każdy z tych komiksów to była dla mnie pusta rozrywka o której zapomniałem tydzień po lekturze. Wiem że toppi i potencjalnie wypadek na polowaniu to poziom wyżej, jeszcze jakieś tytuły na które powinienem zwrócic uwagę ? Pytam raczej pod kątem scenariusza niż rysunków.
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline Shinue

« Odpowiedź #1146 dnia: Nd, 29 Styczeń 2023, 00:41:32 »
Przyznaję się, że sam nie czytałem ale w internetach ludzie chwalą Przysięgę, która ma niedługo wyjść w 3 podwójnych tomach.

Offline Konrad

« Odpowiedź #1147 dnia: Nd, 29 Styczeń 2023, 00:43:15 »
@Shinue
Przysięga wyjdzie w dwóch potrójnych tomach (1-3 i 4-6), a nie w trzech podwójnych

Offline Koalar

« Odpowiedź #1148 dnia: Nd, 29 Styczeń 2023, 00:44:20 »
Jeśli lubisz komiksy obyczajowe, to polecam Małego astronautę.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Warpath

« Odpowiedź #1149 dnia: Nd, 29 Styczeń 2023, 10:36:14 »
Widzę, że Toppi tom 1 jest już wyprzedany - ciekawe jaką politykę zastosuje Lost in Time. Czy będą dodruki skoro cykl wciąż otwarty.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #1150 dnia: Nd, 29 Styczeń 2023, 10:39:58 »
Do tej pory zrobiłem podejścia do jima hawkinsa, laowai i dzikiego lądu, i każdy z tych komiksów to była dla mnie pusta rozrywka o której zapomniałem tydzień po lekturze.

Dziki Zachód, Droga miecza, Kroniki Roncevaux i Republika Czaszki to samo.

Katedra Otchłani była ok.

z innyh

Księżycowy jeleń - ok, fajna lektura, Mały astronauta - ok, ale hype zbyt duży, mogło by znacznie lepiej. Posiadłość - słabizna.
« Ostatnia zmiana: Nd, 29 Styczeń 2023, 11:07:20 wysłana przez Sędzia »

Offline Lipa

« Odpowiedź #1151 dnia: Nd, 29 Styczeń 2023, 11:06:13 »
Widzę, że Toppi tom 1 jest już wyprzedany - ciekawe jaką politykę zastosuje Lost in Time. Czy będą dodruki skoro cykl wciąż otwarty.
Jedynka ma być dodrukowana

Offline Motyl

« Odpowiedź #1152 dnia: Nd, 29 Styczeń 2023, 11:13:48 »
Pytam raczej pod kątem scenariusza niż rysunków.

Powrót pszczołojada, Parszywy drań, Mały astronauta, Contrapaso (tu akurat fabuła i rysunki zacne). Blue Note. Ostatnie dni prohibicji - jak ktoś lubi gangsterskie komiksy, których akcja rozgrywa się w latach trzydziestych poprzedniego stulecia.

Offline Warpath

« Odpowiedź #1153 dnia: Nd, 29 Styczeń 2023, 11:16:51 »
Jedynka ma być dodrukowana

Dzięki Lipa. Niby powinno być to z automatu, skoro komiks wyprzedał się w niecały rok, ale w przypadku tego typu kolekcji nigdy nie wiadomo ;)

Offline HaVoK

« Odpowiedź #1154 dnia: Nd, 29 Styczeń 2023, 11:19:02 »
Powrót Pszcołojada może się podobać, choć uważam że Stój Jasona jest o wiele lepszą pozycją.