Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 661287 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline HaVoK

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #930 dnia: Pn, 19 Wrzesień 2022, 21:32:26 »
Ależ oczywiście. Być może niedługo na okładkach pojawi się średnia ocena niniejszego forum. Wtedy nagrody i oceny będą miały większe znaczenie.

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #931 dnia: Pn, 19 Wrzesień 2022, 21:38:48 »
Tak, powinny być użyte wyrwane z kontekstu zdania poszczególnch użytkowników forum, wyrażające zachwyt i uwielbienie. Coś w stylu "Wspaniałe,  przyszłe moje top 10 tego roku".
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #932 dnia: Pn, 19 Wrzesień 2022, 21:40:17 »
Albo "Kupiłem, bo twarda oprawa. Gdyby była miękka to bym nie kupił. Polecam."

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #933 dnia: Pn, 19 Wrzesień 2022, 22:04:52 »
Tak, też mnie boli brak opisów. Najlepiej to wygląda w "niszy" mangowej (poza zapowiedziami jpfowymi) - jest podany format, okładka, tryb wydawniczy, tytuł oryginalny - czasem też roboczy lub oficjalny polski - autor, opis, kilka słów zachęty, pojawia się zazwyczaj cena... I moja największa bolączka ilość tomów i status serii (ongoing/complete)

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #934 dnia: Pn, 19 Wrzesień 2022, 22:24:22 »
Albo "Kupiłem, bo twarda oprawa. Gdyby była miękka to bym nie kupił. Polecam."
Nie. Powinna być standardowa forumowa formułka "mi się podobało, ale wam się może nie podobać". I wszystko jasne.
Batman returns
his books to the library

Offline JonasCrow

« Odpowiedź #935 dnia: Pn, 19 Wrzesień 2022, 23:23:06 »
Wszystko fajnie, nagrody etc. ale o czym jest komiks to już wydawca nie napisał. Mam wrażenie, że coraz częściej otrzymane nagrody mają stanowić główną przesłanke by zachęcić do kupna. Widać to głównie na przykładzie wydawnictwa Mandioca. Oczywiście te nagrody nie zawsze pokrywają się z odbiorem czytelników.

Wydawnictwo odpisało na FB jednemu z użytkowników:

Oparta na faktach opowieść o mężczyźnie, który dowiaduje się, że jego niewidomy ojciec Matt Rizzo (miłośnik poezji) stracił wzrok podczas napadu na bank, a nie - jak wcześniej twierdził - wypadku na polowaniu. Po wyroku trafia do jednej celi z Nathanem Leopoledem Jr.

I na bank przygotuje opis jak w przypadku wszystkich swoich komiksów...

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #936 dnia: Wt, 20 Wrzesień 2022, 01:02:33 »
Można założyć, że nie mam fb (akurat mam ale nie śledzę na nim wydawnictw komiksowych) to taka odpowiedź wydawcy jednemu z pytających, do mnie nie trafi. Ewentualnie z "drugiej ręki", tak jak dzięki Tobie.

Czepiam się o to, że zaczynają od wymieniania nagród a nie opisu treści. Oczywiście można i warto te nagrody uwzględnić i wymienić ale jako dodatkową informację.

Mam wiele komiksów z tego wydawnictwa i ogólnie lubię jego sposób działania (tempo publikacji, integrale, krótsze serie) ale tego typu postępowanie mniej mi się podoba. Akurat ten tytuł prawdopodobnie sobie odpuszczę, pomimo tych wszystkich nagród  :P
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline Szekak

« Odpowiedź #937 dnia: Wt, 20 Wrzesień 2022, 01:34:51 »
Zgoda, tez ciekawilo mnie to o czym ten tytul jest po intrygujacych kadrach, a byl jedynie spis nagrod.

Mam wrazenie, ze LiT tym tytulem wszedl mocno w paradę Kukturze Gniewu. Dla mnie must have.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #938 dnia: Wt, 20 Wrzesień 2022, 08:28:39 »
Wszystko fajnie, nagrody etc. ale o czym jest komiks to już wydawca nie napisał. Mam wrażenie, że coraz częściej otrzymane nagrody mają stanowić główną przesłanke by zachęcić do kupna. Widać to głównie na przykładzie wydawnictwa Mandioca. Oczywiście te nagrody nie zawsze pokrywają się z odbiorem czytelników.

U Nas też często nagrody nie pokrywają się z odbiorem czytelników , także to jest najprawdopodobniej światowy trend .
I faktycznie brak opisu jest słaby ale znając wydawnictwo im bliżej będzie do premiery tym więcej szczegółów poznamy , a póki co jak ktoś chce wiedzieć więcej to google służy pomocą.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #939 dnia: Wt, 20 Wrzesień 2022, 09:05:10 »
Ale o co w ogóle to darcie kotów? Lost i Mandioca nie podają opisów swoich komiksów? Który ich komiks nie ma opisu? Podajcie chociaż jeden.

Kołodziejczak to wam przedstawi na MFKiG oczywiście wszystkie swoje zapowiedzi z opisami, prawda?
Batman returns
his books to the library

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #940 dnia: Wt, 20 Wrzesień 2022, 09:12:37 »
A ja mam inaczej - jakieś tam nagrody bardziej mnie interesują niż opisy. Choć też nie jakoś bardzo, najbardziej ufam wydawnictwom po prostu, mam prawie całkowitą pewność, że KG, Timof, Mandioca, trochę Kurc i Ongrys po prostu gówna nie wydadzą. Najgorzej mam ze Screamem, bo oni wydają jedne z najbardziej mnie interesujących komiksów i jedne z najmniej. Ich gustowi akurat nie ufam, ale tu się autorami sugeruję też bardziej niż opisami. Ogólnie to nie interesuje mnie o czym jest komiks, bo o czym by nie był może być dobry albo zły, a tego się z opisu nie dowiem. A interesuje mnie właśnie jego jakość a nie tematyka.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #941 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 19:23:19 »
🔥🔥ZAPOWIEDŹ🔥🔥
Wrzesień ma się ku końcowi, więc pora na pierwszą październikową zapowiedź. 🙂
Za niecały miesiąc udamy się do postapokaliptycznego świata za sprawą Jaouena Salaüna, w albumie zbierającym dwa z czterech zaplanowanych tomów serii "Elecboy".
------------------------
Rok 2122, gdzieś w Ameryce Północnej.
Na jałowej, spalonej słońcem Ziemi najwyraźniej wyzbyto się pokoju oraz mądrości. Stary, cywilizowany świat ustąpił miejsca chaosowi i ubóstwu, przemocy i zdziczeniu. W westernowym anturażu, wśród prowizorycznych baraków pomieszanych z nowoczesnymi
panelami słonecznymi, koniec z końcem próbują wiązać członkowie autonomicznej wspólnoty. Ich główny cel to poszukiwanie wody. Młody Joshua jest zakochany w Margot, siostrze Sylvia, brutalnego nastolatka znajdującego przyjemność w pastwieniu się nad nim. Sylvio należy do klanu ze wzgórz, który umacnia swoją władzę, siejąc strach wśród pozostałych mieszkańców.
Pewnego dnia w tym postapokaliptycznym świecie mają miejsce dziwne wydarzenia. Kiedy ojciec Joshuy i jego ekipa prowadzą prace przy stacji wodnej, zostają zaatakowani przez eteryczne istoty, które pojawiają się znikąd...
Autorem „Elecboya”, nowej sagi science-fiction, jest francuski
twórca Jaouen Salaün, który udanie łączy realistyczną kreskę
z zabarwioną oniryzmem fikcją.
------------------------
Podstawowe informacje:
👉Tytuł: Elecboy. Tom 1
👉Tytuł oryginalny: Elecboy tome 1 – Naissance oraz Elecboy tome 2 – Révélations
👉Scenariusz: Jaouen Salaün
👉Rysunki i kolory: Jaouen Salaün
👉Tłumaczenie: Jakub Syty
👉Redakcja i korekta: Izabela Rutkowska
👉Skład: Piotr Margol
👉Liczba stron: 128
👉Format: 240 x 320 mm
👉Oprawa: twarda
👉Papier: kredowy
👉Druk: kolor
👉Wydawnictwo: Lost In Time
👉Wydawca oryginalny: Dargaud
👉Data wydania: 24 października 2022 r.
👉Cena okładkowa: 100 zł
👉ISBN-13: 978-83-67270-18-2
#elecboy #jaouensalaun #dargaud #lostintimepl  #frankofonyzlostintime

Offline Midar

« Odpowiedź #942 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 21:06:12 »
Ja, to się cieszę, że przed Świętami jeszcze jeden Toppi. Info z ich stoiska w Łodzi.

Online parsom

« Odpowiedź #943 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 21:28:03 »
Ja to się mniej cieszę, bo na karpia może nie wystarczyć.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #944 dnia: Pn, 26 Wrzesień 2022, 21:29:27 »
Ja to się mniej cieszę, bo na karpia może nie wystarczyć.

To karp się za to ucieszy i wszyscy, którzy go ratowali.