Ja bym się wstrzymał z wystawianiem nagrobka wydawcy nie mając żadnych informacji a jedynie jak zawsze teorie spiskowe. Przyczyny mogą być różne że narazie nastąpiła przerwa wydawnicza.
Ponieważ temat włoskiego komiksu jest mi bardziej niż bliski, będę ostatnim który przyzna, że to już koniec...
Ale spójrzmy na to realnie: w październiku (a potem w listopadzie) nie ukazał się TEX (wy nawet nie podejrzewacie jak wspaniały album nas czeka).
W listopadzie ani w grudniu (ani do dziś) nie wyszedł Dylan Dog 666 #3. Wydawnictwo szumnie zapowiedziało reprint Mater Morbi (też nie było) oraz że pozostałe trzy tomy 666 ukażą się do końca roku (ale nie ukrywajmy, ten cykl to wielka pomyłka, którą Bonelli sam szybko naprawił).
Za kilka tygodni minie rok od ostatniego albumu Dylana Doga, a od ostatniego kontaktu z czytelnikami na FB minęły 32 tygodnie.
Jeszcze w styczniu pani Małgosia zapewniała mnie, że pracują i starają się tego TEXa jednak wydać do Marca. Ale i to się nie stało.
Natomiast wszystkich głodnych informacji o Dylanie Dogu, jego klasycznych i najnowszych przygodach oraz ich twórcach zapraszam na insta @dylandogpl. Miłośników innych włoskich komiksów na FB O chłopcu, który czytał komiksy