No znam te historie, podejrzewam jednak, że Adolfa zakłuło głównie to.
No tak, Ty to zawsze personalne ataki
Ten The Darkness to kiedyś udostępniło oficjalnie Centrum Komiksu i polecałem ludziom co nie zdążyli kupić żeby tam nabyli. A się okazało, że polecam im skalpela, co sprzedaje komiks za 600 zł! Oficjalnie współpracujący z wydawnictwem sklep, który Lain ma w spisie na swojej stronie! Głupio mi było i to był wtedy poważny cios, który zawarzył na mojej niechęci do CK i innych jego tworów. A właśnie inny jego twór, Enklawa Komiksu wystawił wtedy nawet limitkę The Darkness za 699! I mi odpisali, że to oficjalny produkt, bezpośrednio od Studia Lain, co Arek zdementował, bo Limitki dostaje tylko Gildia.
Potem Kuba sobie nie pomagał, pomawiał wydawnictwo na Warszawskich Targach książki, co ujawnił Wombay, youtuber. Przypieczętował sobie miejsce na czarnej liście. A w nowym filmie u Kołodziejczaka, tylko potwierdził jak śliski z niego typ.
Byłem nawet w Centrum Komiksu turystycznie kilka lat temu, Kuba był wtedy za ladą, prowadził jakąś ożywioną dyskusję z jakimś mangozjebem. Już wtedy Taurus był najgorszym wydawnictwem, na równi z Fantą i Sidecą. Ale wtedy osobiście się w to nie angażowałem, bo nigdy nie byłem klientem Taurusa. Zresztą w CK też nic nie kupiłem, bo plecak ciężki by był i nie chciało mi się dźwigać. A było Injustice na półce, jeszcze przed premierą, kusiło bardzo. Dziś moja stopa by tam nie stanęła.