Autor Wątek: Timof Comics  (Przeczytany 826530 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Death

Odp: Timof Comics
« Odpowiedź #2895 dnia: Nd, 18 Styczeń 2026, 09:50:42 »
Ogólnie, to wow, bo prawie nikt tego komiksu nie sprzedaje, choć było już kilka wydań. Na OLX zero sztuk, na Allegro lokalne jedna sztuka z tą moją ulubioną okładką. Także no, jest zapotrzebowanie na ten komiks. Ciężko kupić nawet na rynku wtórnym. Gdybym nie miał, to bym wziął kolorową na Smaku Liter za 150 złotych lub dorzucił 50 zł i kupił na Allegro bez kolorów.

Ja mam pierwsze wydanie ze skórą borsuka i obwolutą, więc już drugiego nigdy nie kupię. Jest wporzo.

Online amsterdream

« Odpowiedź #2896 dnia: Nd, 18 Styczeń 2026, 10:20:50 »
A kontynuacji Centaurusa jak nie było tak nie ma  >:(
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Takesh

« Odpowiedź #2897 dnia: Pn, 19 Styczeń 2026, 11:25:20 »
Też mam pierwsze wydanie w skórze i bez gazety. Ale kolorowe strasznie kusi. Kolory kładł sam autor, a i wygląda to dobrze. A miałem już skończyć z dublami....

Offline Popiel

« Odpowiedź #2898 dnia: Pt, 23 Styczeń 2026, 12:10:55 »
Wpadło mi dzisiaj w ręce nowe wydanie "Prosto z piekła". Te kolory są wspaniałe - budują posępny, mroczny, wilgotny i taki... obleśny nastrój. Zdecydowanie wartość dodana.

Nowy Donżon też świetnie wygląda.
« Ostatnia zmiana: Pt, 23 Styczeń 2026, 12:19:52 wysłana przez Popiel »

Online Castiglione

« Odpowiedź #2899 dnia: Pt, 23 Styczeń 2026, 12:14:24 »
No kusi ta edycja. Oryginału bym się nie pozbywał, ale postawić obie wersje koło siebie...

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #2900 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 11:30:53 »

Offline Warpath

« Odpowiedź #2901 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 11:54:36 »
Jestem szczerze skonfundowany widząc domalowywane elementy, których nie uświadczysz w wersji czarno-białej, jak przykładowo chmurki, bądź jak kreska praktycznie znika pod kolorem, jak w przypadku kałuż krwi.

Akurat nie jestem odbiorcą docelowym, gdyż nie praktykuję dublowania ze względu na kolor bądź format, ale jak już mam się wypowiadać to w mojej opinii czarno-biel wiedzie prym.

Offline Dracos

« Odpowiedź #2902 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 12:12:14 »
Dzięki za zestawienie do porównania. Mnie utwierdziło w tym że dla mnie tylko wersja cz-b.

Offline Archie

« Odpowiedź #2903 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 13:35:24 »
Nie wiem jak polskie wydanie, ale porównywałem swego czasu oryginalne czarno-białe z kolorowym i o ile na monitorze wolałem czarno-białe tak na żywo te kolory zyskiwały i dodawały historii trochę innego tonu. Według mnie na żywo wydanie kolorowe jest lepsze niż czarno-białe. Do tej nowej wersji Campbell przerysował też kilka kadrów (tutaj porównanie, a tu wyjaśnia co poprawił i dlaczego).
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #2904 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 19:50:01 »
Jeżeli domalowane elementy kogoś szokują to co dopiero przeorganizowane kadry, zmiana kolejności dymków itp, które prawdopodobnie występują w tej wersji (jeżeli jest oparta na Master Edition)

https://youtu.be/Fv4m-S8A44E

Offline Kodo

« Odpowiedź #2905 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 19:53:58 »
Jeżeli domalowane elementy kogoś szokują to co dopiero przeorganizowane kadry, zmiana kolejności dymków itp, które prawdopodobnie występują w tej wersji (jeżeli jest oparta na Master Edition)

https://youtu.be/Fv4m-S8A44E

Czy nie lepiej przeczytać i sprawdzić poprzednie posty, zamiast wklejać ten sam link, który jest w poprzednim komentarzu?

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #2906 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 20:05:12 »
Wyobraź sobie, że nie wszyscy siedzą cały dzień na tym forum i czytają każdy pojedynczy post. To naprawdę nie jest obowiązkowe. Cieszę się że mogłem pomóc.

Offline Kadet

« Odpowiedź #2907 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 20:07:48 »
No ale ten link był w ostatnim poście dokładnie bezpośrednio przed Twoim ;)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Online Castiglione

« Odpowiedź #2908 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 20:22:11 »
Wyobraź sobie, że nie wszyscy siedzą cały dzień na tym forum i czytają każdy pojedynczy post. To naprawdę nie jest obowiązkowe. Cieszę się że mogłem pomóc.
To cieszymy się, ze tym razem jednak zajrzałeś i uraczyłeś nas swoim komentarzem.

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #2909 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 20:39:07 »
Różnice zaczynają się w rozdziale 4, na stronie 27.