Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 506357 razy)

bababatman i 7 Gości przegląda ten wątek.

Offline vision2001

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #1035 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 14:36:08 »
Takie coś sprzed chwili.

Hmmm... Mnie prawie uspokoili :)

Offline Klint

« Odpowiedź #1036 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 14:54:56 »
A mnie prawie obrazili  ::)

Niemniej abstrahując od powyższej wypowiedzi nie wierze im za grosz. Sytuacja w drukarniach i szalony wzrost cen dotyczy wszystkich wydawców a mimo to planują i wydają dalej.
Problem zdecydowanie leży po stronie Taurusa i póki tego nie przyznają, szczególnie przed sobą to plotka nosi znamiona większej realności niż jakiekolwiek deklaracje typu planujemy.

brvk

• Gość
« Odpowiedź #1037 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 14:59:09 »
Ale o co chodzi? Będą istnieć - to dobrze, przestaną - przykro. Wchodzenie w nowe serie od nich jest ryzykowne, z każdej przyszłej kontynuacji należy się cieszyć. I już.

Nie wiem, dlaczego oczekujecie (wręcz żądacie) konkretnych deklaracji. Co to zmieni? Jeśli Taurus jest w złej kondycji, to żadna deklaracja i zapowiedzi nie zmienią tego, że ich przyszłość jest niepewna. Ich ostatnia działalność mówi sama za siebie. Dopingujcie, by przetrwali i kupujcie to, co jest jako tako domknięte. To im pomoże bardziej, niż prowokacyjne teksty i sugestie, jakoby pławili się we własnym marazmie.

Online misiokles

« Odpowiedź #1038 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 15:19:03 »
Od jakiegoś czasu komikspec stał się strasznie roszczeniowy - a to wydawcy muszą się tłumaczyć czemu nie wydają komiksu z skrzydełkami, a to chcą być ujawnienia nakładu, a tu każą robić konferencję prasową by wydawcy ustosunkowali się do plotek (które i tak zrodzą kolejne plotki). To nie giełda, nie włożyliśmy ani grosza w wydawców.

Offline srogin

« Odpowiedź #1039 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 15:50:52 »
Ponieważ dotarły do nas informacje o rozpowszechnianych fake newsach dotyczących wydawnictwa Taurus Media, zdecydowanie dementujemy plotkę o naszej "śmierci" (jak napisał Mark Twain "Plotki o mojej śmierci są mocno przesadzone"). Przy okazji, odnosząc się do kilku tematów poruszanych na forum:
    - Tak rzeczywiście sytuacja covidowa i skupienie się na innych naszych oficjalnych działaniach (sklep, Allegro i dystrybucja) wymagały czasu i pieniędzy, a nie jesteśmy korporacją posiadającą nieograniczony relatywnie budżet.
    - W lipcu rzeczywiście mówiłem o bliskich planach, ale nie przewidziałem że ta franca covidowa wróci ze zdwojoną siłą i wszystko się posypało.
    - Dementując plotki wyssane z palca mogę jedynie powiedzieć, że staramy się wrócić do gry na normalnych obrotach i dołożymy wszelkich starań aby w miarę szybko wydać w pierwszym półroczu (zaczynając od końcówki marca):
    XIII Mystery 12
    XIII tom 25
    Aristofania tom 2
    Undertaker tom 6
    SHI tom 5
    Zamek Zwierzęcy tom 2
    EKHO tom 9
    Ira Dei tom 3
(^^ kolejność przypadkowa ^^)
oraz pierwsze tomy serii:
    On Mars
    TER
W drugim półroczu, gdy sytuacja się wyklaruje:
    Rycerze Heliopolis 3
    TER 2 i 3
    Urban 5
    XIII 26
    XIII Mystery 13
    Elryk 4
    Aristofania 3
    On Mars 2
    Ekho 10
    Pożoga 3
    - Nie chcę niczego terminowo obiecywać co do Luca Orienta 4 (chcemy żeby obejmował on oryginalne tomy 4 i 5, ale nadal nie otrzymaliśmy tłumaczenia piątki)
    - Być może wprowadzimy na rynek 3 nowe serie, ale jeszcze bez konkretów.
    - Co do innych dodruków to zrobimy:
    Locke & Key (po dwa albumy co 2-3 miesiące) już od lutego
    Urban tom 1
    EKHO tom 1
    w miarę możliwości: Undertaker 2 i 3, OKKO 3 i 4, Valerian 1,2,3,4 oraz Mieszkańcy Nieba, SHI 1,2 oraz Elryk 1.
pozdrawiam
Maciek

Offline Szekak

« Odpowiedź #1040 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 15:55:30 »
oraz pierwsze tomy serii:
    On Mars
    TER
- Być może wprowadzimy na rynek 3 nowe serie, ale jeszcze bez konkretów.

<3 <3 xD

Od jakiegoś czasu komikspec stał się strasznie roszczeniowy - a to wydawcy muszą się tłumaczyć czemu nie wydają komiksu z skrzydełkami, a to chcą być ujawnienia nakładu, a tu każą robić konferencję prasową by wydawcy ustosunkowali się do plotek (które i tak zrodzą kolejne plotki). To nie giełda, nie włożyliśmy ani grosza w wydawców.
Zapomniałeś dodać o najbardziej bezczelnych roszczeniach jak oczekiwania wydania zapowiedzianego komiksu czy przekładach na przyzwoitym poziomie. W tyłkach się poprzewracało...

O widzisz, roszczeniowi ludzie domagali się ustosunkowania do plotek (ja nie), i takie ustosunkowanie dostali. Czary!
Piękno jest w oczach patrzącego.

Online Castiglione

« Odpowiedź #1041 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 15:59:28 »
Podoba mi się ten rozwój komentarzy:
Tuarus nie dementuje plotek - czemu nie dementują?
Taurus dementuje - nie wierzę im!

Offline Szekak

« Odpowiedź #1042 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 16:03:20 »
A dziwisz się? Taurus przez ostatnie 10 miesięcy wydał ze 4 komiksy, a teraz zapowiada, że w kolejne 10 miesiący wyda 21 jak dobrze liczę. xD Ty byś oczekiwał, że ludzie zaczną klaskać i się jarać? No sorry, jak już zawiedli się wielokrotnie to traktują takie huczne zapowiedzi z dystansem, co jest w tym dziwnego?

Offline sad_drone

« Odpowiedź #1043 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 16:03:33 »
Zapytałem o orbitala bo nie ma go na liście, taurus odpisał enigmatycznie że nie rezygnują z serii ;).
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline burberry

« Odpowiedź #1044 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 16:10:40 »
Oby im pykło, i tyle.

Online Castiglione

« Odpowiedź #1045 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 16:13:51 »
A dziwisz się? Taurus przez ostatnie 10 miesięcy wydał ze 4 komiksy, a teraz zapowiada, że w kolejne 10 miesiący wyda 21 jak dobrze liczę. xD Ty byś oczekiwał, że ludzie zaczną klaskać i się jarać? No sorry, jak już zawiedli się wielokrotnie to traktują takie huczne zapowiedzi z dystansem, co jest w tym dziwnego?
Tylko, że takie komentarze się pojawiły już przed tymi zapowiedziami, jak tylko napisali, że to nieprawda że się zwijają.

Po co ludzie chcą żeby dementowali skoro i tak dalej piszą swoje?

Offline fikander

« Odpowiedź #1046 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 16:20:43 »
Plany Taurusa na ten rok imponujące! Bardzo bym chciał, żeby je zrealizowali, a osoby rozpowszechniające wyssane z brudnego palca plotki, czerwieniły się ze wstydu.
Niestety, jestem pewny, że jak zwykle na planach się skończy i nie zrealizują nawet 10% tych szumnych zapowiedzi. Dobrze jednak, że nie zwijają działalności i pewnie coś niecoś w tym roku wydadzą. Oby tylko były to kontynuacje rozgrzebanych serii, a nie pierwsze albumy nowych. Muszą się na tym skupić, inaczej nie odzyskają zaufania czytelników. Ich wypowiedzi mogą jednak świadczyć o tym, że tego nie rozumieją...

Offline Szekak

« Odpowiedź #1047 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 16:22:38 »
Tylko, że takie komentarze się pojawiły już przed tymi zapowiedziami, jak tylko napisali, że to nieprawda że się zwijają.

Po co ludzie chcą żeby dementowali skoro i tak dalej piszą swoje?
Okej, myslalem, ze chodzi o niedowierzanie w spelnienie hucznych zapowiedzi.

Offline Death

« Odpowiedź #1048 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 16:23:08 »
Ja wiem co bym zrobił na miejscu Taurusa. Najpierw wydałbym tomy tych serii, którym wystarczy jeden do zakończenia.
Pakiecik marzec: Urban - jeb, Elryk - wzium, Pożoga -srum. Trzy serie zakończone. I jeszcze Undertaker 6 czyli zakończenie dyptyku. Od razu by im wzrosły notowania. Ale nie, najlepiej czekać aż się wyklaruje sytuacja i wszystkie 3 serie, które można zakończyć wydać należy później niż jedynki dwóch nowych serii. Świetny pomysł, najpierw on Mars 1 i TER 1, a dopiero potem zakończenia Pożogi, Urban i Elryka. Tego właśnie oczekują czytelnicy, nowych serii.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1049 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 16:24:59 »
Dokladbie tak, niemniej... ktos moze powiedziec slowko o nowych seriach?