Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 505250 razy)

Offline kv

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #900 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 19:02:43 »
Dodruki? Ciekawe czego?
To już jest żałosne.
Jeśli się nie mylę to ludzie często wspominali i pytali o Valeriana. Także może się doczekają  ;)

Offline xanar

« Odpowiedź #901 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 19:07:01 »
A to nie jest tak, że jak Kirkman jest współwłaścicielem Image to muszą dogadywać się z Image.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline misiokles

« Odpowiedź #902 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 19:09:51 »
Ale w tym drugim przypadku Image czerpie z tego jakieś profity? Skoro jest ich logo na okładce? Może drążę, ale ciekawi mnie ten temat :)

Jakiś % od sprzedaży ma, w zależności od umowy między twórcami a wydawnictwem.

Offline Death

« Odpowiedź #903 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 19:31:54 »
Jeszcze mi się przypomniało, że jak byliśmy z kumplem na stoisku Taurusa to oczywiście pytaliśmy o Queen&Country. I to nie jest zapowiedź, ale kiedyś te prawa do serii były strasznie rozwalone, ale w końcu wróciły do wydawnictwa w całości i teraz da się to wydać. I zaproponowałem, że w takim razie nie ma co się bawić w kontynuację, wydać od razu te 4 integrale z okładkami Mignoli i będzie super.

Locke&Key z Sandmanem ma wydać Egmont w uniwersum Sandmana. Taurus nawet nie ma szans startować, bo Kołodziejczak to chce. A oni chyba w Taurusie coś tam będą wydawać z serii pobocznych.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #904 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 19:36:54 »
A to ciekawa informacja, zastanawiałem się niedawno, czy to będzie w Polsce.

Offline chch

« Odpowiedź #905 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 19:37:12 »
Locke&Key z Sandmanem ma wydać Egmont w uniwersum Sandmana. Taurus nawet nie ma szans startować, bo Kołodziejczak to chce. A oni chyba w Taurusie coś tam będą wydawać z serii pobocznych.
Serie poboczne locke i key? Może ta nowa dziejąca się podczas pierwszej wojny światowej? Super info. Dziękuję death.

Offline michał81

« Odpowiedź #906 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 19:39:42 »
Czyli Egmont wyrwie z tego zbiorczego te 3 zeszyty (choć chyba to są tak naprawdę 2 pełne i jakiś prolog krótki), żeby wydać je oddzielnie? Miały one być zebrane w zbiorczym Locke & Key: The Golden Age, który poza Locke & Key: Hell & Gone ma zawierać te pojedyncze historie ze świata Locke & Key (Small World, Open the Moon, In Pale Battalions Go i Face the Music). Dzizys, naprawdę mają ciśnienie na to.
« Ostatnia zmiana: Nd, 03 Październik 2021, 19:42:00 wysłana przez michał81 »

Offline Death

« Odpowiedź #907 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 19:43:12 »
Chyba jakaś 6-zeszytowa powina być. Ja mam straszne ciśnienie na Locke &Key, bo to dla mnie jedna z najlepszych lub nawet w ogóle najlepsza seria wydana przez Taurusa i kupię wszystkie dodatkowe, które wyjdą. A z Sandmanem to można też tak połączyć, że o kurde.

Offline JanJ

« Odpowiedź #908 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 20:36:23 »
Nie wiem czemu akurat w przypadku Taurusa wszystkie zapowiedzi wychodzą z jakiś prywatnych rozmów z wydawcą. Czemu nie mogą normalnie podać, nawet bez terminów, że do końca roku planują to i to. Albo że dwa najbliższe tytuły to będzie to i to. Czemu ta komunikacja jest najgorsza ze wszystkich wydawnictw...

Offline Komediant

« Odpowiedź #909 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 23:37:36 »
Jeszcze mi się przypomniało, że jak byliśmy z kumplem na stoisku Taurusa to oczywiście pytaliśmy o Queen&Country. I to nie jest zapowiedź, ale kiedyś te prawa do serii były strasznie rozwalone, ale w końcu wróciły do wydawnictwa w całości i teraz da się to wydać. I zaproponowałem, że w takim razie nie ma co się bawić w kontynuację, wydać od razu te 4 integrale z okładkami Mignoli i będzie super.

No to wydanie w 4 tomach to jedyne sensowne. Integrale w orginale miały pomniejszony format (jeszcze bardziej niż ostatni u nas wydany tom, Odtajnione), a okładki to Sale'a a nie Mignoli.

Offline Leyek

« Odpowiedź #910 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 00:56:59 »
Prawa do Lazarusa nabywają bezpośrednio od Rucki, podobnie będzie, to dzisiejsze info, z Black Scieance. W przyszłym roku prawa posiadać będzie Remender i od niego kupią.

O jakby było dalej Black Science to dla mnie jedna z najlepszych zapowiedzi tych targów. Remendera mam tylko za solidnego rzemieślnika, ale te 3 wydane u nas tomy naprawdę narobiły smaka na całość.

Offline adamarluk

« Odpowiedź #911 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 02:12:15 »
Remendera mam tylko za solidnego rzemieślnika.
Może i "tylko" solidny. Jestem aktualnie po jego Agencie Strachu i życzyłbym sobie więcej podobnych szaleństw od tego typu rzemieślników.

Offline xardas

« Odpowiedź #912 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 10:37:27 »
O jakby było dalej Black Science to dla mnie jedna z najlepszych zapowiedzi tych targów. Remendera mam tylko za solidnego rzemieślnika, ale te 3 wydane u nas tomy naprawdę narobiły smaka na całość.
Uwierzę jak zobaczę. Zwykle tak nie robię, ale tym razem, skoro już raz potrafili urwać, to kupię z wielką chęcią, ale dopiero jak wydadzą całość.

Offline Mruk

« Odpowiedź #913 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 17:23:55 »
Czemu nie mogą normalnie podać, nawet bez terminów, że do końca roku planują to i to.

No to bez terminów, czy do końca roku?

Bo sam sobie przeczysz...

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #914 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 18:32:02 »
Ja dowiedziałem się tylko, że Żywych Trupów na pewno nie wydadzą i jest to decyzja ostateczna. Mają tłumaczenia, wszystkie materiały i z chęcią oddadzą je innemu wydawnictwu, które będzie w stanie dogadać się z Image.

Gdyby wydali jeszcze 28 tom, kolejna firma, która podjęłaby się tematu mogłaby iść w HC albo Omniaki.
« Ostatnia zmiana: Pn, 04 Październik 2021, 18:34:41 wysłana przez Rodrigues »
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00